Bitcoin Rally kan komma tillbaka till ‘Normal’ i april eller ‘tidigare’

Bitcoin Rally kan komma tillbaka till ‘Normal’ i april eller ‘tidigare’

Bitcoin Sverige
februari 26, 2021 by Bitcoinera
9
Källa: Adobe / Massimo Parisi Bitcoin (BTC) -marknaden är fortfarande hälsosam, trots den senaste försäljningen, vilket är vanligt för tjurkörningar i den här framväxande industrin, enligt Joey Krug, Co-Chief Investment Officer på det stora kryptoinvesteringsföretaget Pantera Capital. “Jag tror att när det gäller prisåtgärder kommer saker och ting att vara tillbaka till det normala i
8ea1937a85.png


Bitcoin Rally kan komma tillbaka till 'Normal' i april eller 'Förr' - Panteras CIO 101
Källa: Adobe / Massimo Parisi

Bitcoin (BTC) -marknaden är fortfarande hälsosam, trots den senaste försäljningen, vilket är vanligt för tjurkörningar i den här framväxande industrin, enligt Joey Krug, Co-Chief Investment Officer på det stora kryptoinvesteringsföretaget Pantera Capital.

“Jag tror att när det gäller prisåtgärder kommer saker och ting att vara tillbaka till det normala i april, om inte tidigare. Jag tror att marknaden ibland tar lite tid att släppa ånga. Det kommer inte att gå upp i en rät linje, sade han under en paneldiskussion vid Bloomberg Crypto Summit igår.

“Du vet, i traditionell ekonomi skulle en tillbakadragning på 30-40% vara en enorm björnmarknad”, tillade han.

BTC har sjunkit med cirka 20% från den högsta tiden på 58 641 USD (per Coingecko.com), nådd den 21 februari. I skrivande stund (11:37 UTC) handlas den till 46 349 USD och sjunker med 7 % på en dag, vilket minskar sina månatliga vinster till 42%.

På samma sätt sjönk BTC med cirka 30% i januari efter att ha överträffat 40 000 USD för första gången. Därefter kämpade den i en månad för att försöka komma över denna nivå igen, innan den plötsligt rallyde till nästan 60 000 USD, vilket följdes av massiva likvidationer av handelspositioner eftersom futureshandlare blev för optimistiska och överbelagda.

Under tiden, som när det gäller företagsinvesteringar i BTC, sa Krug att “lämpliga” tilldelningsnummer kan vara “någonstans mellan 1% -3%” av kontantreserverna.

“Och om [BTC] går till noll – jag tycker det är otroligt osannolikt just nu – men om det gjorde det, förlorar du bara en till tre procent, “vilket är en hanterbar risk för ditt företag, enligt CIO.

Samtidigt frågade Krug om bitcoins höga volatilitet att det faktiskt var en fördel i bitcoins fördel.

Bitcoin är “ett köpoption, och volatilitet är bra för optioner”, sa han. I optionsterminologi representerar ett köpoption en satsning på att priserna ska stiga på den underliggande spotmarknaden.

Till skillnad från Krugs anmärkningar visade en nyligen genomförd undersökning av 77 finanschefer som släpptes av forsknings- och rådgivningsföretaget Gartner att bitcoins volatilitet var deras största oro med stor marginal, 84%, när det gäller att investera i denna blomstrande tillgångsklass.

‘Historisk analogi’

Som rapporterat, Amerika Ömsesidig livsförsäkring i Massachusetts (även känt som MassMutual) köpte bitcoin till ett värde av 100 miljoner USD för att lägga till sin allmänna investeringsfond. MassMuttuals innehav ägs nu till 0,04% i BTC. Under tiden Jack Dorsey Fyrkant innehar nu cirka 5% av sina totala kontanter i BTC.

Samtidigt ett av de mest hausseartade icke-kryptoföretagen, USA-baserad programvaruutvecklare MicroStrategy har nu spenderat över 2 miljarder USD (inklusive lånade medel) på att köpa BTC och de planerar att köpa mer.

“Vad MicroStrategy har gjort är egentligen inte så annorlunda än vad de stora försäkringsgivarna tyska industriister gjorde när de började se devalveringen av valutan före hyperinflationen. Jag förutspår inte att hyperinflationen kommer att slå. Jag säger bara att det finns en historisk analogi, “Caitlin Long, VD och grundare av kommande USA-baserade digitala tillgångsfokuserade bank Avanti, som också deltog i diskussionen, sa.

Enligt henne har teknikföretagen stora kontanthögar och de behöver verkligen börja tänka på de kontanterna som “en tillgång som kan bränna ett hål i fickan.”
___

Några andra poäng från deltagarna i panelen:

  • Fiat-valutor hämtar sina värden från produktiv kapacitet för människor och tillgångar i respektive länder där de utfärdas, medan det för bitcoin var “produktiv kapacitet för alla människor och tillgångar i världen”, per Caitlin Long.
  • Enligt Joey Krug var bitcoins mest kraftfulla funktion att dess ”utbud inte kan minskas” och att det redan har en lägre inflation än guld gör.
  • Jämfört med guld är BTC ”mycket överförbar. Det är programmerbart. Det är väldigt enkelt att verifiera, bevisa äganderätten till något värde. Så det står verkligen positivt i kontrast till guld i dessa dimensioner, ”Nic Carter, grundare av blockchainfokuserat riskkapitalföretag Castle Island Ventures, sade och tillade att bitcoin ”har potential att överträffa [gold] som ett monetärt medium. ”
  • Long noterade att BTC “i sig har utvecklats till att vara baslagret i ett Bitcoin-ekosystem.” “Vi har så kallade lager två teknologier som Liquid Network eller Lightning Network som är byggda ovanpå det baslagret där bitcoin i sig är baspengarna. Och sedan har vi andra tekniker som faktiskt är förankrade i det, säger hon.
  • På frågan om tillkomsten av centralbanks digitala valutor (CBDC) skulle kunna sätta bitcoins våg i fara, sade Carter att en gemensam nämnare för dessa projekt över hela världen var att de inte kunde garantera samma transparens och integritet för sina potentiella användare som bitcoin. “Jag ser bitcoin som starkt motsatt i målen och de saker som det tillåter dig att göra … från en CBDC,” sa Carter. ”Även om CBDC kan se kosmetiskt ut som bitcoin, är det en helt annan produkt. Så jag ser inte riktigt dem tävla ”.

__

___
Läs mer:
– 1 miljon första gången köpare köpte Bitcoin i Dorseys Cash-app förra månaden
– 1 400+ företag flockar för att lära sig mer om Bitcoin, men ‘Det finns ingen spelbok’
– Microsofts vd hävdar ingen plan att följa i Teslas Bitcoin-köpspår
– En våg av jättar som rusar för att investera i Bitcoin kan spåra börsen
– Bitcoin Snowball förväntas träffa fler institutioner 2021
– Teslas Bitcoin-köp kommer som tidigare stora investerares reträtt
– Listat tyskt cannabisföretag för att köpa Bitcoin, Slates Euro och USD
– ETH ‘Insanely Cheap’, DeFi To Rally, BTC Dominance to Drop – Pantera Capital CIOSource link