Bitcoin-priset sjunker till $ 52K och likviderar nästan $ 10B

Bitcoin-priset sjunker till $ 52K och likviderar nästan $ 10B

Bitcoin Sverige
april 18, 2021 by Bitcoinera
4
Bitcoin (BTC) föll plötsligt till 52 000 dollar den 18 april i en påminnelse om hur prisåtgärder ofta följer hashfrekvensen. BTC / USD 1-timmars ljusdiagram (Bitstamp). Källa: TradingView Kina, amerikanska rykten leder till BTC-försäljningen Cointelegraph Markets Pro och TradingView visade en brutal timme för Bitcoin-tjurar överallt tidigt på söndag då marknaden gick från $ 59
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDIvYzkyNDI5MjItZDhmNi00ZmVhLThkOGUtNmI4ZTE4ODVjMjY4LmpwZw.jpg


Bitcoin (BTC) föll plötsligt till 52 000 dollar den 18 april i en påminnelse om hur prisåtgärder ofta följer hashfrekvensen.

BTC / USD 1-timmars ljusdiagram (Bitstamp). Källa: TradingView

Kina, amerikanska rykten leder till BTC-försäljningen

Cointelegraph Markets Pro och TradingView visade en brutal timme för Bitcoin-tjurar överallt tidigt på söndag då marknaden gick från $ 59 000 till $ 52 000 på några minuter.

Efter att ha förlorat $ 60.000 stöd tidigare i helgen var BTC / USD fortfarande ganska stabilt före snap-prishändelsen, som likviderade positioner värda nästan 10 miljarder dollar under det senaste dygnet.

Vid cirka 7 000 dollar utmanar timförlusten rekordhöjningen som sågs i februari efter att Bitcoin för första gången nådde 58 000 dollar.

I efterdyningarna pekade analytiker på två händelser som potentiella orsaker: en hashfrekvenskrasch och rykten från namngivna källor om att amerikanska tillsynsmyndigheter var på väg att debitera namnlösa “finansinstitut” för kryptorelaterad penningtvätt.

Hash-hastighet – en uppskattning av datorkraften som dedikerats till nätverket av gruvarbetare – kraschade med nästan hälften enligt vissa uppskattningar. Detta berodde på ett massavbrott i Xinjiang-provinsen i Kina, där ett stort antal gruvarbetare startade för två dagar sedan.

I en klassisk skildring av det gamla ordspråket, “priset följer hashfrekvensen”, hämtade BTC / USD sedan verkligheten.

“Pris och hash har alltid varit korrelerade”, statistikern Willy Woo argumenterade, pekar på en liknande händelse från november 2017.

Woo tillade att effekterna på prisåtgärder som då var tillfälliga och att hashhastigheten under tiden redan “nästan helt återhämtat sig.”

Bitcoin-hashfrekvens kontra BTC / USD. Källa: Willy Woo / Twitter

Coin Metrics grundare Nic Carter var på samma sätt opåverkad när Xinjiang-problemen började, men förutspådde att medieintresset för evenemanget skulle vara stort.

“Om avbrottet varar i tre veckor kommer bitcoin att ha en historiskt stor svårighetsjustering men jag tror att det är osannolikt – antingen nätet kommer tillbaka online eller gruvarbetare kommer att flytta sin hårdvara”, sa han som en del av en social media-diskussion på lördag.

Bitcoins svårighet minskar när gruvarbetare lämnar nätverket, men enligt de senaste uppskattningarna kommer nästa justering bara att se en blygsam nedgång på 1,8%.

Ingen panik bland ledare

Under tiden verkade ett annat ämne som påstås ha en känsla av en enda tweet om amerikanska rättsliga åtgärder.

Ytan direkt vid tidpunkten för priskraschen, Twitter-konto FXHedge citerade anonyma “källor” som varnar för tillsynsmyndigheter som tar namngivna “finansinstitut” till domstol över penningtvätt i samband med kryptovaluta.

Inga andra detaljer gavs, men tweeten fick snabbt över 5.000 gillanden och nästan lika många retweets, med 52 000 dollar nosedive därefter.

Medan mainstream media grep om åtgärden, var erfarna Bitcoiners lika coola som någonsin om vad som bara var affärer som vanligt i en bull run.

“Ärligt talat, efter att du har varit med i spelet tillräckligt länge, blir du bedövad för Bitcoin-prisnedgångar”, podcastvärd Steven Livera twittrade.

“Bara Bitcoin gör sin sak på väg till $ 10 miljoner +.”

I skrivande stund hade BTC / USD återhämtat sig ungefär hälften av sina förluster för att handla över $ 56.000.

Rafael Schultze-Kraft, medgrundare och CTO för övervakningsresursen Glassnode, citerad ett klassiskt mått på kedjan som bevis på att det nu var en perfekt tid att köpa Bitcoin.

Utgångsförhållandet för förbrukade transaktioner (SOPR), som mäter den totala vinsten och förlusten, hade “återställts” för första gången sedan mars månadens högsta nivåer på 61 700 dollar.

Bitcoin SOPR-diagram med toppar och återställningar markerade. Källa: Rafael Schultze-Kraft / Twitter