Bitcoin-pris ‘lättnad’ flyttar till $ 47K skjuter BTC under lager-till-flöde-banan

Bitcoin-pris ‘lättnad’ flyttar till $ 47K skjuter BTC under lager-till-flöde-banan

Bitcoin Sverige
april 23, 2021 by Bitcoinera
8
Bitcoin (BTC) kan göra eländiga handlare eländiga men en hausseartad analytiker säger att han är “lättad” över att den har tappat 22% på en vecka. I hans senast uppdatering av sociala medier noterade kvantanalytiker PlanB att prisnedgången till under $ 48 000 har skickat BTC / USD under sitt mål som anges av hans aktie-till-flöde-prismodell.
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvOTAwNjY2OGMtZDNmMi00OTM5LTkwY2QtZTA0OTRkY2M0ZGU2LmpwZw.jpg


Bitcoin (BTC) kan göra eländiga handlare eländiga men en hausseartad analytiker säger att han är “lättad” över att den har tappat 22% på en vecka.

I hans senast uppdatering av sociala medier noterade kvantanalytiker PlanB att prisnedgången till under $ 48 000 har skickat BTC / USD under sitt mål som anges av hans aktie-till-flöde-prismodell.

“Förbluffande” lager-till-flöde gör det rätt igen

Som sådan är Bitcoin inte längre “front-running” lager-till-flöde, vilket traditionellt är ett mycket exakt prisprognosverktyg. Efter att ha handlat över den önskade nivån föreslog PlanB att han hade blivit bekymrad över att framsteg blev oorganiska.

“Jag är lättad av att btc-priset nu är under s2f-modellvärde igen”, skrev han i en konversation med “The Bitcoin Standard” -författaren Saifedean Ammous, som kallade dess förutsägelser “häpnadsväckande.”

“Ett ögonblick trodde jag att folk körde modellen och att supercykeln hade börjat. Nu är vi tillbaka till det normala … som urverk.”

BTC / USD spotpris mot lager-till-flöde-bana. Källa: PlanB / Twitter

Både termerna “urverk” och “supercykel” kommer att vara kända för långvariga hodlers, dessa beskriver ofta Bitcoins relation till lager-till-flöde respektive kvaliteterna för den aktuella tjurkörningen.

Som Cointelegraph rapporterade kräver de två iterationerna av modellen, lager-till-flöde och lager-till-flöde (S2F) tvärtillgång (S2FX), ett genomsnittligt BTC / USD-pris på $ 100.000 eller $ 288.000 mellan nu och 2024.

Tidigare sa PlanB att han trodde att Bitcoin inte skulle stanna vid 100 000 dollar, vilket det borde slå i år

“Bitcoinare är ofta för hausse på tjurmarknaden och för baisseartade på björnmarknaden!” podcastvärd Stephan Livera, svarade Ammous.

“Jag tror inte att vi supercyklar den här gången heller.”

Sentiment shakeout fortsätter

Under tiden sades olika faktorer som drivkraften för den senaste omgången av prisförluster, inklusive CME-terminer som nu handlas under spotpriset när baisshet kommer in, liksom en negativ Coinbase-premie.

Det senare tyder på hausse när det är positivt, men det omvända – när Coinbase-spotpriset är lägre än det för andrautbytet Binance – är också sant.

Vändningen till negativ sammanföll med en serie av stora försäljningsorder på Coinbase, var och en orsakade en kort nedåtgående stigning i spotpriset för orderboken.

Coinbase orderbok med försäljnings- och prisnedgångar. Källa: Josh Olszewicz / Twitter

Som ett tecken på att irrationell känsla fortfarande är att lämna marknaden, förblev Crypto Fear & Greed Index också i “girighet” territorium trots att det sjönk till månadsnivåer, men tyder ändå på att en återställning av sentiment ännu inte hade sparkat in.

Under sin första nedgång från alla tider nära $ 65 000 såg Bitcoin masslikvideringar av långa positioner.