Bitcoin-optionshandlare är neutrala efter 28% BTC-prisnedgång

Bitcoin-optionshandlare är neutrala efter 28% BTC-prisnedgång

Bitcoin Sverige
april 27, 2021 by Bitcoinera
2
Bitcoin (BTC) kan ha återhämtat sig från det lägsta priset på 47 000 dollar den 25 april, men den efterföljande studsningen på 15% räckte inte för att få optimism till BTC-optionsmarknaderna. Även på den nuvarande $ 54.000-nivån är priset 17% lägre än $ 64.900 som någonsin nått den 14 april. Det populära Crypto Fear &
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvNDVkZTQzYzAtOGQ0Yy00ZjE1LTg0YjItYWFmN2RmYmIxZjhjLmpwZw.jpg


Bitcoin (BTC) kan ha återhämtat sig från det lägsta priset på 47 000 dollar den 25 april, men den efterföljande studsningen på 15% räckte inte för att få optimism till BTC-optionsmarknaderna. Även på den nuvarande $ 54.000-nivån är priset 17% lägre än $ 64.900 som någonsin nått den 14 april.

Det populära Crypto Fear & Greed Index nådde sin lägsta nivå på 12 månader, vilket signalerar att investerare är närmare “extrem rädsla”, vilket är en fullständig vändning från “extrem girighet” -nivån den 18 april. Denna indikator samlar in data från prisvolatilitet, volymförändring, sociala medier, Bitcoin-dominans och senaste söktrender.

När Bitcoins pris sjönk och sedan återhämtade sig, var de mer erfarna valarna och arbitrage-skrivborden bakom optionshandel långt ifrån panik, men deras huvudsakliga riskmätare har nyligen nått en 12-månaders topp. Trots dessa “försämrade” förhållanden är dessa pro-handlare neutrala, både i sneda mätvärden (optionsprissättning) och förhållandet mellan call-to-call (riskexponering).

Det justerade förhållandet mellan call-to-call-optioner är neutralt

Köpoptioner ger köparen rätt att förvärva BTC vid ett framtida datum till ett fast pris, medan säljaren är skyldig att respektera detta privilegium. För denna rätt betalar köparen en förskottsavgift (premie) till motparten. Köpoptionerna anses vara neutrala till hausse, eftersom de ger köparen möjlighet till hög hävstångseffekt med en liten investering i förväg.

Å andra sidan ger säljoptioner sina köpare en säkring eller skydd mot negativa prissvingningar. Som ett resultat används dessa i stor utsträckning i neutrala till baisseartade strategier.

Deribit BTC öppnar ränta efter utgången. Källa: Laevitas

Som ovanstående diagram visar är både köp- och säljoptioner balanserade, förutom fredagens utgång. Även om detta kan återspegla kortsiktig optimism, visar en mer detaljerad bild att vissa ultrahöga köpoptioner dominerar scenen. Därför, genom att justera det till ett mer realistiskt prisklass de närmaste fyra dagarna, blir samtal och försäljningar mycket mer balanserade.

Deribit BTC öppnar intresse den 30 april. Källa: Laevitas

Lägg märke till hur köpoptionerna på $ 72 000– $ 120 000 dominerar utgången den 30 april. Med tanke på uteslutande $ 44 000– $ 68 000 utgör därför samtal 48% av det utestående öppna intresset.

Riskprisindikatorn för optioner är neutral

För att korrekt tolka hur professionella handlare balanserar riskerna med oväntade marknadsrörelser ger 25% delta skew en pålitlig, omedelbar “rädsla och girighet” -analys.

Denna indikator jämför likartade köp (köp) och sälj (sälj) optioner sida vid sida och kommer att bli negativa när den neutral-till-baisseartade köpoptionspremien är högre än köpoptionerna med liknande risk. Denna situation betraktas vanligtvis som ett “rädsla” -scenario.

Å andra sidan översätts en negativ skevhet till en högre kostnad för skydd uppåt, vilket generellt tolkas som en “girighet” -mätning.

Deribit 90-dagars BTC-alternativ 25% delta skev. Källa: Laevitas

För första gången 2021 har delta-skevningen på 25% planats ut efter att ha tillbringat större delen av tiden på “girighet” -sidan. En liknande situation uppstod den 25 mars efter att BTC korrigerade 18% från toppnivån 61.800 $ 10 dagar tidigare.

Sammantaget är optionsmarknadsindikatorerna neutrala, vilket indikerar en mild brist på förtroende för den senaste studsningen på 47 000 $. Å andra sidan kan samma mätvärden tolkas som positiva, med tanke på att pro-handlare inte vred baissiskt trots 28% -fallet under de senaste 11 dagarna.

De åsikter och åsikter som här uttrycks är endast de av author och återspeglar inte nödvändigtvis Cointelegraphs åsikter. Varje investerings- och handelsrörelse innebär risk. Du bör göra din egen forskning när du fattar ett beslut.