Bitcoin ögon $ 58K som spot-driven BTC studsa gör rally “ser hållbar”

Bitcoin ögon $ 58K som spot-driven BTC studsa gör rally “ser hållbar”

Bitcoin Sverige
april 28, 2021 by Bitcoinera
3
Bitcoin (BTC) rider högt på baksidan av en “mycket låg och hälsosam” indikator, enligt en marknadsanalytiker, som kan driva den till en viktig motståndsnivå på $ 58.000. I en tweet den 27 april noterade analytikern Lex Moskovski att futuresfinansieringsräntorna tyder på att veckans BTC-priskurs har varit helt organisk. “Låga och hälsosamma” finansieringsräntor bojtjurar Finansieringsräntor är
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvNTRjZWVmYjEtYWNlZi00NDhlLTk3ODgtODFmOTYxMTE5MzNkLmpwZw.jpg


Bitcoin (BTC) rider högt på baksidan av en “mycket låg och hälsosam” indikator, enligt en marknadsanalytiker, som kan driva den till en viktig motståndsnivå på $ 58.000.

I en tweet den 27 april noterade analytikern Lex Moskovski att futuresfinansieringsräntorna tyder på att veckans BTC-priskurs har varit helt organisk.

“Låga och hälsosamma” finansieringsräntor bojtjurar

Finansieringsräntor är ett populärt mått för att mäta hälsan hos BTC-prisrörelser. De visar i huvudsak vilka handlare som är på höger sida av satsningen (lång eller kort) – en hög finansieringsgrad på en plattform innebär att långa “betalar” shorts, medan låga finansieringsnivåer innebär det motsatta.

Negativa räntor är vad analytikerna letar efter när de bestämmer om någon uppåtrolad risk är att uthärda eller beror på kort sikt.

För närvarande är förhållandena rätta – flytten upp till $ 55 000 drivs sannolikt inte av spekulativa handelsåtgärder, säger Moskovski.

“Finansieringen är mycket låg och hälsosam”, skrev han.

“Denna uppgång i Bitcoin kom från plats och ser hållbar ut.”

BTC futures eviga finansieringsräntor kontra BTC / USD. Källa: Lex Moskovski / Twitter

Långsiktiga trender förblir helt intakta

Hur hög BTC / USD kan gå och fortfarande vara hållbar är tisdagens diskussionsämne bland tekniska observatörer. För Sven Henrich, skapare av analysföretaget NorthmanTrader, är särskilt viktiga Fibonacci-nivåer värt att titta på.

Specifikt ligger 0.618 Fibonacci-nivån, som alltid en källa till stöd och motståndsmål, nu på strax över 58 000 $ – också platsen för en Bitcoin-rekordhög nivå från februari, som hölls i flera veckor.

BTC / USD 1-dags ljusdiagram (Bitfinex) med Fibonacci retracement nivåer. Källa: Sven Henrich / Twitter

Henrich och populärt Twitter-konto Rekt Capital under tiden markerad glidande medelvärden och en 76-dagars teknisk trend som nyckel för att bestämma support. Dessa har innehöll BTC / USD under de senaste prisnedgångarna, med siffrorna på 100 dagar och 21 veckor betraktade som en linje i sand för tjurar.

“Priset drog sig tillbaka mot det på retrace men i slutändan rörde det inte på det. Det behövde inte”, kommenterade Rekt Capital om den 76-dagars trenden.

Båda perspektiven indikerar att Bitcoin på kort sikt inte har korsat några röda linjer, vilket kan stava slutet på sin bull run.