Bitcoin Mining blir en sidosatsning för kinesiska icke-kryptoföretag

Bitcoin Mining blir en sidosatsning för kinesiska icke-kryptoföretag

Bitcoin Sverige
februari 18, 2021 by Bitcoinera
8
Källa: Adobe / SPICA-VEGA PHOTO ART När bitcoins (BTC) skyhöjande priser fortsätter att väcka aptit hos företag med olika bakgrund, te- och bakvaruhandlare Urban te är det senaste exemplet på en kinesisk icke-kryptoföretag som expanderar till kryptogruva och blockchain med utnämningen av ett nytt ledarskap för att styra sina ansträngningar. Intresset från kinesiska aktörer kommer
e5c91363dd.jpg


Bitcoin Mining blir en sidosatsning för kinesiska icke-kryptoföretag 101
Källa: Adobe / SPICA-VEGA PHOTO ART

När bitcoins (BTC) skyhöjande priser fortsätter att väcka aptit hos företag med olika bakgrund, te- och bakvaruhandlare Urban te är det senaste exemplet på en kinesisk icke-kryptoföretag som expanderar till kryptogruva och blockchain med utnämningen av ett nytt ledarskap för att styra sina ansträngningar.

Intresset från kinesiska aktörer kommer i en tid då lokala kryptogruvar kan tappa sin konkurrensfördel med låga elkostnader, Wayne Zhao, Chief Operating Officer (COO) för kryptoforskningsföretaget TokenInsight, berättade Reuters redan i januari. Kinesiska gruvarbetare representerade tidigare så mycket som 80% av den globala kryptogruvverksamheten, men de har sedan dess fallit till cirka 50%, säger Zhao. En annan rapport från Bloomberg föreslog att kinesiska gruvarbetare skjuts ut ur landet av stigande elkostnader och oro för lagstiftningen.

Trots detta sa Urban Tea att genom att utnämna Fengdan Zhou, som arbetade i blockchain-datacenterföretag i Hong Kong, som sin nya COO, och Yunfei Song, en forskare från Kinesiska vetenskapsakademin, som oberoende regissör, ​​syftar det till att hoppa på kryptotåget i en “kritisk strategisk expansion inom blockchain och cryptocurrency mining”, enligt ett pressmeddelande.

Yi Long, VD för Urban Tea, sa att “generera större värde för aktieägarna, [the company’s] ledningsgruppen genomgick en genomtänkt process för att utforska, undersöka, studera och diskutera, med styrelsens stöd, för att gå in i blockchain- och kryptovalutaföretaget. ”

”Framöver förväntar vi oss att Urban Tea kommer att börja expandera till blockchain [ecosystem], såsom kryptovalutagruv, blockkedjegruvkonstruktion och underhåll och kryptovalutaväxlingsverksamhet, ”enligt VD.

Några av de senaste exemplen på liknande drag till krypto inkluderar sjöfartsjätten Sino Global som nyligen förvärvade en kontrollerande andel i dataföretaget Niokedjig intelligent i en affär värt cirka USD 8,5 miljoner. Också i februari, kinesisk online-lotteritjänstleverantör 500.com tillkännagav att de gick med på att förvärva BTC.com bitcoin gruvverksamhet från Bitmain medgrundare Jihan Wu.

Urban Tea kommer sannolikt att använda de nya kryptoverksamheterna som en ytterligare affärsgren, utan att överge sin huvudsakliga verksamhet. I november förra året sa det Hunan-baserade företaget att dess dotterbolag ingick ett förvärvsavtal för att köpa en andel på 51% i två lokala livsmedelsföretag och lägga till ytterligare 302 franchisetagare i sitt nätverk.

I skrivande stund (12:18 UTC) handlas BTC till 51122 USD och är oförändrad på en dag. Det har ökat med 14% på en vecka och 40% på en månad.
___
Läs mer:
– Bitcoin Miners köper överutnyttjad energi, vänder sig till förnybara energikällor – Nic Carter
– Bitcoin Mining 2021: Tillväxt, konsolidering, förnybara energikällor och reglering
– Börsintroduktioner, M & As och ny tokenförsäljning för att få ny kapital för krypto 2021Source link