Bitcoin Miners börjar signalera för Taproot-aktivering, människor förbereder sig för BTC: s största uppdatering på fyra år – Technology Bitcoin News

Bitcoin Miners börjar signalera för Taproot-aktivering, människor förbereder sig för BTC: s största uppdatering på fyra år – Technology Bitcoin News

Bitcoin Värde
maj 3, 2021 by Bitcoinera
2
Bitcoin-gruvarbetare har börjat signalera för Taproot-aktivering och kryptosupportrar ser fram emot den största bitcoinuppdateringen på nästan fyra år. Gruvverksamheten Slush Pool bryter ut den första blocksignalen för Taproot och sedan dess har poolerna Foundry och F2pool också gått med på signalering. Bitcoin Block: 681 458 signaler för Taproot Det har gått länge sedan Bitcoin-nätverket har
consensusdddfa.jpg


Bitcoin-gruvarbetare har börjat signalera för Taproot-aktivering och kryptosupportrar ser fram emot den största bitcoinuppdateringen på nästan fyra år. Gruvverksamheten Slush Pool bryter ut den första blocksignalen för Taproot och sedan dess har poolerna Foundry och F2pool också gått med på signalering.

Bitcoin Block: 681 458 signaler för Taproot

Det har gått länge sedan Bitcoin-nätverket har sett en större uppgradering och sista gången det hände var 2017, tillbaka när BTC-deltagare aktiverade Segregated Witness (Segwit). Sedan dess har bitcoiners diskuterat nästa större uppgradering Taproot. Taproot-förslaget introducerades i januari 2018 av mjukvaruutvecklare och Bitcoin Core-bidragsgivare Gregory Maxwell.

I oktober förra året introducerades Taproot i Github-förvaret som en pull-begäran initierad av Bitcoin Core-programmeraren Pieter Wuille. Uppenbarligen kan Taproot hjälpa BTC-skala och bitcoin-transaktioner kan bli mer privata. Protokollet som kommer att distribueras om det kommer till enighet är en mjuk gaffel som förbättrar blockchain-skript för integritetscentrerade och komplexa transaktioner.

“Taproot är en föreslagen uppgradering av Bitcoin-protokoll som kan distribueras som en framåtkompatibel mjuk gaffel”, antecknar dokumentationen från Github “Taproot-Activation”. “Genom att kombinera Schnorrs signaturschema med MAST (Merklized Alternative Script Tree) och ett nytt skriptspråk som heter Tapscript, kommer Taproot att utöka Bitcoins smarta kontraktsflexibilitet, samtidigt som det ger mer integritet genom att låta användare maskera komplexa smarta kontrakt som en vanlig bitcoin-transaktion.

För att uppgradera nätverksdeltagare måste de komma till samförstånd

Enligt de traditionella reglerna måste gruvarbetare anta de nya konsensusreglerna för en viss tidsperiod för att Taproot-aktiveringen ska kunna ske. I skrivande stund har mer än ett dussin block bryts med block som signalerar för aktivering av Taproot. De tre distinkta poolerna kända som F2pool, Foundry och Slush Pool har alla börjat signalera. F2pool är för närvarande den största gruvpoolen med hashrate i BTC-nätverket, vad gäller hasjdistribution.

Medan ett stort antal BTC-supportrar är positiv om Taproot-aktivering, hur man uppgraderar BTC har redan kommit med kontrovers. I mitten av april rapporterade Bitcoin.com News om mjukvaruutvecklaren Luke Dashjr och hans ångest mot gruvarbetare som uppgraderade med aktiveringsmetoden “Speedy trial”. I ett inlägg för sex dagar sedan kom Gregory Maxwell, annars känt som “nullc” på Reddit, in i en het debatt i en tråd som heter “Taproot-aktiveringsstatus.”

Det har gått ett tag sedan Bitcoin (BTC) har uppgraderats och som vanligt är människor skeptiska till att blockchain-deltagare kommer till konsensus efter Segwit2x-striderna 2017. Envisheten och tiden har fått folk att prata om saker som benbildning, bitrot och bitcreep. Dessutom i slutet av 2020 Blockchair ledande utvecklare, Nikita Zhavoronkov kritiseras våldsamt Taproot på Twitter.

Trots vissa meningsskiljaktigheter tror många att det kommer enighet om Taproot och till och med med de diskutabla aktiveringsmetoderna kommer uppgraderingen att ske i år. Krakenfx Editor Pete Rizzo skrev nyligen en omfattande Twitter-tråd om Taproot-konsensusämnet efter att ha gjort ett klubbhusevenemang i mars.

”Ja, det finns olika åsikter. Nej, det här liknar inte debatter som har lett till tidigare nätverksdelningar, säger Rizzo.

Från och med söndagen den 2 maj 2021 godkänner cirka 25% av nätverkets SHA256 hashrate aktiveringen av Taproot. Det finns en signalperiod på 2 016 block och “1 802 taprootblock kvar till [the] mjuk gaffel är inlåst, säger webbportalen taproot.watch. “Taproot låses inte in med det aktuella signalförhållandet (7,14%)”, tillägger sidan.

Vad tycker du om uppgraderingen av Bitcoin-nätverket? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

2016-block, aktivering, Bitcoin, Bitcoin (BTC), BTC-gruvarbetare, F2Pool, Gjuteri, Gregory Maxwell, Luke Dashjr, Gruvarbetare, Miners Activate, Pete Rizzo, Pieter Wuille, Schnorr-signaturer, Signalperiod, Slush Pool, Soft Fork, Taproot, Taproot-aktivering, taproot.watch, teknik, Upgrade

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link