Bitcoin Hashrate sjunker över 45%, Xinjiang Grid Blackouts Skyldiga, BTC-prisglidningar 10% – Mining Bitcoin News

Bitcoin Hashrate sjunker över 45%, Xinjiang Grid Blackouts Skyldiga, BTC-prisglidningar 10% – Mining Bitcoin News

Bitcoin Värde
april 18, 2021 by Bitcoinera
5
Sedan den 15 april har Bitcoin-nätverkets hashrate sjunkit mer än 49% efter att ha nått en rekordhög nivå på 218 exahash per sekund. Regionala rapporter noterade att i Kina har Xinjiang-nätet blackouts och “säkerhetskontroller”. Rapporter hävdar blackouts i Xinjiang, Kina har pressat Bitcoins Hashrate ned 49% I skrivande stund har Bitcoin (BTC) -nätverkets hashrate sett
mine.jpg


Sedan den 15 april har Bitcoin-nätverkets hashrate sjunkit mer än 49% efter att ha nått en rekordhög nivå på 218 exahash per sekund. Regionala rapporter noterade att i Kina har Xinjiang-nätet blackouts och “säkerhetskontroller”.

Rapporter hävdar blackouts i Xinjiang, Kina har pressat Bitcoins Hashrate ned 49%

I skrivande stund har Bitcoin (BTC) -nätverkets hashrate sett en nedgång på 49% efter att ha berört en rekordhög (ATH). Data visar den 15 april, BTC: s hashrate klättrade till en massiv 218 exahash per sekund (EH / s).

Bitcoin Hashrate sjunker över 45%, Xinjiang Grid Blackouts Skyldig, BTC-prisglidningar 10%

Nästan omedelbart efter den tiden började nätverkshastigheten att spiral nedåt. När hashrate började släppa den regionala reportern Colin Wu (@wublockchain) twittrade om strömavbrott i Kina.

”Hashrate av bitcoin gruvpooler sjönk på 24 timmar. Antpool minskade med 24,5%, Btc.com minskade med 18,9%, Poolin minskade med 33%, Binance pool minskade med 20%, ”Wu twittrade. “Anledningen är att Nordvästra Kina genomgår en fullständig mörkläggning för säkerhetsinspektioner.”

Bitcoin Hashrate sjunker över 45%, Xinjiang Grid Blackouts Skyldig, BTC-prisglidningar 10%

Grundaren på Primitive Crypto, Dovey Wan, talade också om avbrott nästa dag. “Xinjiang står inför ett stort strömavbrott på grund av en kolgruveexplosion,” Wan påpekade. ”Bitcoin-hashrat sjunker nästan 30% direkt … Förväntas återhämta sig om en vecka eller så. Alla datacenter stängdes också, tillade hon.

Glåmig fortsatt:

Xinjiang [and] Sichuan kombinerat tillsammans har väl över 50% av det totala [Bitcoin] hashrate. Hoppas [we] kan ha mer distribuerat hashrate i framtiden för motståndskraft.

Nästa veckas data kan visa ett uppskattning av Xinjiangs Hashrate-andel

Medstifter av blockchain-dataaggregat Coinmetrics.io, Nic Carter också twittrade om situationen i Kina och hasratfallet.

”Xinjiang-nätet går ner och dess effekter på bitcoin-hashrate är vad ekonomer kallar ett” naturligt experiment ”. [A] mycket hjälpsam datakälla. Xinjiang är starkt kolbaserat men inte uteslutande så. Det finns enorma mängder vind och sol – 35% kan förnyas från och med 2019. [Third] högsta förnybara andelen av alla kinesiska provinser (bakom Gansu och Ningxia) (hydro ≠ förnybar för denna information).

Carter tillade att droppen nästa vecka kunde visa hur mycket hashrat som finns i regionen. Han sa:

Baserat på vad nästa veckas värde berättar för oss kommer vi att kunna göra en uppskattning av Xinjiangs andel av [the] BTC-nätverk (förutsatt att vi säkert vet att hela nätet är nere – svårt att säga baserat på små rapporter).

Under tiden har ett stort antal människor sagt att prisdumpen är korrelerad med hashsprånget. Forskningschefen på The Block Crypto, Larry Cermak, håller inte med om att skulden kan kastas så lätt på förlusten av hashkraft. “LOL, om du tror att hashratfallet var orsaken till dumpningen är du ngmi,” Cermak sa som svar på Willy Woos tweet.

”För dem som letar efter en förklaring är korrigeringar naturliga efter massiva uppgångar. Helger med låg likviditet är perfekta, en dum katalysator för att skrämma handlare och neråt. Marknaderna bjöds upp för Coinbase och det blev också en besvikelse. Inte förvånande, ”Cermak Lagt till.

Nätverksavgifterna ökar och priset börjar följa Hashrate på söndagskvällen

Bitcoin Hashrate sjunker över 45%, Xinjiang Grid Blackouts Skyldig, BTC-prisglidningar 10%

Konversationen kring BTC: s hashrate har varit en trendigt ämne på sociala medier och forum. Grundaren och CBO på Compass Mining, Thomas Heller, delade också källan till olyckan också i kolgruvan.

“Gruvgårdar i Xinjiang stängde i morse för inspektioner – nätverkshastat från de flesta kinesiska gruvbassänger har minskat betydligt”, skrev Heller. “Det är relaterat till olyckan i Xinjiang-kolgruvan tidigare på veckan”, tillade han.

På lördag klockan 23:00 (EST) sjönk bitcoins pris till en lägsta av $ 51 541 men har återfått vissa förluster under söndagens tidiga morgonhandelssessioner. Vid tidpunkten för publiceringen, klockan 07:30 (EST), minskar bitcoin (BTC) med 10% och byter händer för $ 54,848 per enhet. Hela kryptoekonomin tappade mer än 8% sedan 23:00 i går kväll.

Vad tycker du om att Bitcoin-hashraten sjönk över 49% i helgen? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Bitcoin (BTC), Bitcoin mining, BTC, BTC Mining, China, coal mine, Colin Wu, Compass Mining, Dovey Wan, mining, nic carter, sichuan, Thomas Heller, Wu Blockchain, Xinjiang, Xinjiang China, Xinjiang-provinsen

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Twitter, Coinwarz.com,

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller begärande av ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link