Bitcoin-handlare håller ögonen på dessa prisnivåer när BTC återhämtar sig från helgkraschen

Bitcoin-handlare håller ögonen på dessa prisnivåer när BTC återhämtar sig från helgkraschen

Bitcoin Sverige
april 19, 2021 by Bitcoinera
9
Priset på Bitcoin (BTC) återhämtar sig efter en stark försäljning under helgen orsakad av kaskad likvidationer på terminsmarknaden. BTC / USDT 15-minuters pristabell (Binance). Källa: TradingView.com Näringsidkare pekar ut tre nivåer som de kritiska prisområdena att titta på på kort sikt: 51 200 dollar som det största stödet, 60 300 dollar som det viktiga motståndet
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvNzdkYzNiMzQtNmNiNi00NzQ5LWI2ZjMtZGY0ZDMzNDE1OTQ4LmpwZw.jpg


Priset på Bitcoin (BTC) återhämtar sig efter en stark försäljning under helgen orsakad av kaskad likvidationer på terminsmarknaden.

BTC / USDT 15-minuters pristabell (Binance). Källa: TradingView.com

Näringsidkare pekar ut tre nivåer som de kritiska prisområdena att titta på på kort sikt: 51 200 dollar som det största stödet, 60 300 dollar som det viktiga motståndet och 57 000 dollar som det närmaste intresseområdet för säljare.

Det är avgörande för Bitcoin att återkräva $ 57 000

Även om priset på Bitcoin sjönk till så lågt som cirka 50 000 dollar, ser marknadsstrukturen i sig inte i hög grad ut, enligt en pseudonym handlare som kallas TraderKoz.

Bitcoin ond till under $ 50.000, men det återhämtade sig snabbt till runt $ 53.000 och har upprätthållit över $ 56.000 sedan.

Bitcoin-prisdiagram med viktiga nivåer. Källa: TraderKoz

Med hänvisning till diagrammet ovan, näringsidkaren sa:

“Du vet, om den här veken inte var så lång på grund av alla kaskad likvidationer … skulle det faktiskt vara en riktigt ren PA.”

På kort sikt är det viktigt för Bitcoin att stiga och hålla över $ 57.000. Om BTC: s pris stabiliseras på dessa nivåer skulle det bekräfta att helgkraschen var en rent teknisk och terminsmarknadsdriven korrigering.

Den populära pseudonyma näringsidkaren Rekt Capital betonade också att makrotillskottet förblir på 51 200 dollar. Bitcoin återhämtade sig snabbt så snart det sjönk till det låga området 50 000 $.

Därför kommer Bitcoin att bekräfta en högre låg struktur om den fortsätter att återhämta sig på kort sikt och inte sjunker under $ 51.200.

En högre låg struktur bildas när det senaste Bitcoin-läget är högre än den tidigare lågpunkten.

Handlaren förklarade:

“Förra gången #BTC sjönk till de lägsta $ 50000-talet var för fyra veckor sedan. Då sjönk $ BTC till ~ $ 50200 innan de vändes. Nyligen sjönk BTC till de låga- $ 50000-talet igen. Den här gången doppade BTC till ~ $ 51200 innan BTC vändes ned $ 1000 högre på detta dopp. Det är en högre låg. ”

Dessutom noterade analytiker vid Santiment att BTC återhämtade sig snabbt omedelbart efter att finansieringsgraden för Bitcoin på BitMEX blev negativ.

Detta indikerar att en betydande organisk köparefterfrågan uppstod när försäljningspressen började öka på derivatmarknaden, vilket skulle stödja argumentet för en kortsiktig trendåterföring så länge Bitcoin ligger över $ 57 000.

Analytikerna skrev:

”#BitMEX-finansieringsgraden för #Bitcoin gick negativt (fler kontrakt satsade mot $ BTC: s prissteg än kontrakt som satsade på) i helgen för första gången på tre månader. Som ofta är fallet, studsade priset rätt när #FUD bosatte sig. “

Kommer lättnaderna fortsätta?

Det gjordes stora insättningar på börser när priset på Bitcoin sjönk, vilket ökade försäljningstrycket.

Men som påpekats av Bitcoin Jack, en handlare av kryptovalutaderivat, översteg ändå uttag eller utflöden.

han sa:

“15, 16 och 17 april $ BTC såg ~ 482K-adresser deponerades till börser Samma period ~ 220K-adresser drogs tillbaka till från börser & nettopositivt utflöde registrerat Många små händer -> färre större händer ut Bekräftad av kortvarig innehavare SOPR-kapitulation.”

Antal Bitcoin-adresser som dras tillbaka från börserna. Källa: Glassnode

Så länge uttag av valutor är i nivå eller högre än valutainlåning, riskerar inte den tekniska drivkraften för Bitcoin att förlora ånga på kort sikt.