Bitcoin firar miljon milstolpar på 1 biljon marknadsvärde

Bitcoin firar miljon milstolpar på 1 biljon marknadsvärde

Köpa Bitcoins
februari 19, 2021 by Bitcoinera
11
I vad som kanske är den viktigaste milstolpen hittills har Bitcoin officiellt passerat 1 biljon dollar i börsvärde för första gången. Med Bitcoin som nyligen brutit mot 53 500 dollar har det överträffat tröskeln på 1 biljon dollar. Även om Bitcoin har fått legitimitet som en riktig tillgång, cementerar denna bedrift den gränslösa, tillståndslösa och
BIC_btc_investor_influx_google.jpg.optimal.jpg


I vad som kanske är den viktigaste milstolpen hittills har Bitcoin officiellt passerat 1 biljon dollar i börsvärde för första gången.

Med Bitcoin som nyligen brutit mot 53 500 dollar har det överträffat tröskeln på 1 biljon dollar.

Även om Bitcoin har fått legitimitet som en riktig tillgång, cementerar denna bedrift den gränslösa, tillståndslösa och oföränderliga kryptovalutan i en elitklubb. Som nummer sex mest värdefulla tillgångar i världen verkar det som om det inte finns någon väg tillbaka nu.

Bitcoin Momentum Booming

Många faktorer har lett till denna monumentala prestation. Företag och äldre finansiella industrier leder nu vägen mot adoption.

Under den senaste tjurkörningen 2017, när Bitcoin nådde ett heltidspris på cirka 20 000 dollar, dominerade detaljhandelsinvesterare marknaden. Nu har vi investerare och institutioner med mycket hög nettovärde som sätter miljarder dollar på Bitcoin-marknaden.

Först och främst med Microstrategys VD Michael Saylor (även om det fanns en del företagsengagemang tidigare), finns det en ny syn på Bitcoin som en värdebutik. Det följer fortfarande överföringen av värdeberättelsen som Satoshi ville att Bitcoin skulle bli, men många ser för närvarande på det som en skydd mot inflation och statlig inblandning.

Många anser att de är en överlägsen värdeförvaring än fiatvalutor och ädelmetaller på grund av dess underliggande grundläggande, och många har börjat anta valutan som en del av sina reservtillgångar. Tesla köpte till och med 1,5 miljarder dollar av tillgången.

Denna tillväxt i antagandet som i investeringsklassen driver också andra företag att försöka utnyttja möjligheten. Många företag som PayPal och Mastercard har till och med börjat integrera kryptovalutor i sina företag på ett icke-investeringssätt.

PayPal har öppnat upp köp-, försäljnings- och utbytesalternativ för kryptovaluta på sin plattform för transaktionstjänster, och Mastercard kommer att börja underlätta användarnas kryptovalutatransaktioner i år. På egen hand skulle någon av dessa faktorer vara ett extremt hausseartat tecken för Bitcoin. När den kombineras ger den en bild av den framtida användningen och antagandet av kryptovalutan.

Rum för Bitcoin att växa

Bara från enbart värdesidan har Bitcoin mycket utrymme att växa jämfört med traditionellt etablerade marknader.

Två av de mest populära värdebutikerna för närvarande är guld och fastigheter, med enbart guld som samlar ett marknadsvärde på över 10 biljoner dollar. Om Bitcoin blir en global värdebutik som konkurrerar med guld (exklusive fastighetsmarknaden för tillfället) talar det fortfarande om den enorma mängden kontanter som kan flöda in från andra mer “stabila” tillgångar.

Om pengar från andra kapitaltillgångsklasser som aktier, obligationer och fastigheter flyttar in i Bitcoin, kan börsvärde sväva biljoner dollar högre. Lägg till möjligheten att vara den globala reservvalutan och möjligheterna är större än någonsin.

Naturligtvis är Bitcoin fortfarande ett experiment och kanske aldrig når dessa nivåer, men många stora namn stöder det när det passerar denna viktiga milstolpe.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link