Bitcoin ETF för CoinShares och 3iQ börjar handel i Kanada

Bitcoin ETF för CoinShares och 3iQ börjar handel i Kanada

Bitcoin Värde
april 20, 2021 by Bitcoinera
23
3iQ, den ledande kryptovalutaförvaltaren i Kanada, meddelade att CoinShares 3iQ Bitcoin ETF har börjat handla på Toronto Stock Exchange (TSX). BTC, världens mest värdefulla digitala valuta, upplevde en flyktig helg efter att priset på BTC sjönk nästan 15% från sitt rekordhöjd. Enligt det officiella tillkännagivandet är Bitcoin ETF tillgänglig för handel på TSX under symbolen


3iQ, den ledande kryptovalutaförvaltaren i Kanada, meddelade att CoinShares 3iQ Bitcoin ETF har börjat handla på Toronto Stock Exchange (TSX). BTC, världens mest värdefulla digitala valuta, upplevde en flyktig helg efter att priset på BTC sjönk nästan 15% från sitt rekordhöjd.

Enligt det officiella tillkännagivandet är Bitcoin ETF tillgänglig för handel på TSX under symbolen BTCQ i kanadensiska dollar. Produkten är också tillgänglig för handel i amerikanska dollar under symbolen BTCQ.U.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Tidigare denna månad tillkännagav CoinShares och 3iQ ett partnerskap för att lansera en Bitcoin ETF i Kanada bland en ökad efterfrågan från investerare. Båda företagen nämnde att de har mer än 7 miljarder dollar i digitala tillgångar under förvaltning.

Fred Pye, ordförande och VD för 3iQ, kommenterade det senaste tillkännagivandet: ”Idag är ännu en milstolpe för 3iQ-teamet, bitcoinentusiaster och investerare över hela Kanada. Med stöd av djup branschkompetens är vi stolta över att lägga till 3iQ CoinShares Bitcoin ETF till våra erbjudanden och särskilt att samarbeta med CoinShares. ”

Föreslagna artiklar

Viberate samarbetar med Blockparty för att leverera världens första liveevenemang NFTGå till artikel >>

Finance Magnates rapporterade tidigare om godkännandet av världens första Ethereum ETF av de kanadensiska myndigheterna.

Bitcoin Exponering

Kanada blir långsamt ett nav för krypto-ETF: er eftersom landet godkände flera Bitcoin-börshandlade fonder under de senaste månaderna. I det senaste tillkännagivandet nämnde 3iQ att huvudsyftet med lanseringen av BTC ETF är att ge investerare bred exponering för världens största kryptovaluta.

“Bitcoin ETF: s investeringsmål är att försöka ge innehavare av BTC-ETF-enheter exponering för digital valuta bitcoin och de dagliga kursrörelserna för bitcoin-priset i amerikanska dollar och möjlighet till långsiktig kapitalökning”, nämnde 3iQ i det officiella pressmeddelandet.

BTC handlar för närvarande nära $ 56 000 med ett börsvärde på mer än 1 biljon dollar. Det totala marknadspriset för kryptovalutor sjönk under 2 biljoner dollar idag.

Source link