Bitcoin Dominance (BTCD) klättrar mot motstånd

Bitcoin Dominance (BTCD) klättrar mot motstånd

Köpa Bitcoins
februari 23, 2021 by Bitcoinera
6
De Bitcoin Dominance Rate (BTCD) ökar för närvarande. Det kan potentiellt snart bryta ut över 65% motståndsområde. Medan möjligheten till fortsatt eskalering kvarstår förväntas BTCD återuppta sin nedåtgående rörelse efter och minska mot intervallet 51% -56%. Bitcoin Dominance studsar BTCD har utvecklats mellan 59,5% -65% sedan 13 februari, då det nådde ett lokalt lågt värde
BIC_btc_country.jpg.optimal.jpg


Medan möjligheten till fortsatt eskalering kvarstår förväntas BTCD återuppta sin nedåtgående rörelse efter och minska mot intervallet 51% -56%.

Bitcoin Dominance studsar

BTCD har utvecklats mellan 59,5% -65% sedan 13 februari, då det nådde ett lokalt lågt värde på 59,67%.

Vid tidpunkten för pressen var det mycket nära motståndsområdet på 65%. Denna nivå är också 0.382 Fib retracement-nivån för hela nedåtgående rörelse.

Tekniska indikatorer blir hausse, men ligger på mycket viktiga nivåer. RSI är precis vid 50-raden och MACD-histogrammet är nära att bli positivt.

Om båda inträffar skulle det sannolikt bekräfta att trenden är hausse, särskilt om BTCD skulle öka över motståndsområdet 66,64%.

BTCD-diagram av TradingView

Kryptovalutahandlare @TheEuroSniper skisserade ett BTCD-diagram, vilket tyder på en liten studs innan ytterligare en flyttning till nackdelen. Som framgår ovan är BTCD för närvarande i färd med att vända uppåt.

Källa: Twitter

Kortvarig rörelse

Tvåtimmarsdiagrammet visar att BTCD redan har brutit ut från en kortvarig nedåtgående motståndslinje.

Pumpen som följde varade dock inte länge. Det avvisades vid 64,5% -området efter.

Även om tekniska indikatorer är hausse, måste BTCD återkräva både 64,5% och 66% för att trenden ska betraktas som hausse. Den senare är också den långsiktiga 0,5 Fib retracement-nivån från föregående avsnitt.

BTCD-diagram av TradingView

Wave Count

Vågantalet antyder att BTCD närmar sig slutet av C-vågen i en ABC-korrigerande struktur (vit).

Undervågsantalet visas i orange. BTCD närmar sig toppen av undervågen fyra.

Det mest troliga målet för slutet av rörelsen kommer att falla mellan 56,80% -57,60%. Under det är 51,90% fortfarande en giltig möjlighet.

Detta antal skulle ogiltigförklaras av en ökning över undervågen en låg på 68%.

BTCD-diagram av TradingView

Slutsats

BTCD förväntas fortsätta klättra, potentiellt gå mot 65% -67%, innan det så småningom bryts ner och sjunker mot mitten till låga 50% nivåer.

För BeInCryptos senaste Bitcoin (BTC) analys, klicka här.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link