Bitcoin (BTC) ETF ser över 400 miljoner AUM på två dagar

Bitcoin (BTC) ETF ser över 400 miljoner AUM på två dagar

Köpa Bitcoins
februari 21, 2021 by Bitcoinera
11
Kanadas första Bitcoin-börshandlade fond har sett sin AUM växa till över 400 miljoner dollar på bara två dagar efter en framgångsrik lansering. ETF är i Den första kanadensiska Bitcoin (BTC) börshandlade fonden (ETF) har nu 421,8 miljoner dollar i tillgångar under förvaltning (AUM), bara två dagar sedan den lanserades. Detta följer efter en imponerande börshandel
bic_canada_crypto.jpg.optimal.jpg


Kanadas första Bitcoin-börshandlade fond har sett sin AUM växa till över 400 miljoner dollar på bara två dagar efter en framgångsrik lansering.

ETF är i

Den första kanadensiska Bitcoin (BTC) börshandlade fonden (ETF) har nu 421,8 miljoner dollar i tillgångar under förvaltning (AUM), bara två dagar sedan den lanserades.

Detta följer efter en imponerande börshandel för fonden, som blev den första handlade Bitcoin ETF på torsdag.

ETF, som heter Purpose Bitcoin ETF (ticker: BTCC), är värd för det kanadensiska investeringsbolaget Purpose Investments. Fondförvaltaren fick godkännande för Kanadas första BTC-ETF förra veckan efter att ha lämnat in ett detaljerat prospekt till landets tillsynsmyndighet.

Syftet med Bitcoin ETF syftar till att ge kanadensiska investerare ett säkert sätt att investera i den flyktiga kryptovalutan, utan komplikationerna av direkt förvaring.

För denna tjänst tar Purpose Investments ut investerarna en förvaltningsavgift på 1%, en relativ norm inom Bitcoin-ETF-världen.

ETF finns att köpa på Toronto Stock Exchange (TSX).

Lönneffekten

Faktum är att kryptovalutans ETF-utrymme värms upp. En andra Bitcoin-ETF vann godkännande från kanadensiska tillsynsmyndigheter på fredag ​​för att börja handla på TSX.

Fonden, som kallas EBIT, är en produkt av Toronto-baserade Evolve ETF: er och lockade 1,27 miljoner dollar vid den första handelsdagen. Erbjudandet gör det möjligt för investerare att göra anspråk på den underliggande Bitcoin, som den lagrar i en kall plånbok i toppkryptovalutans blockchain.

Dessutom verkar flera andra kanadensiska värdepappersföretag vilja följa efter. CI Financial ansöker också om godkännande för att notera sin egen Bitcoin ETF på TSX.

Trots dessa framgångsrika ansökningar i Kanada, över södra gränsen, har det historiskt sett inte varit så framgångsrikt för krypto-ETF-rymden i USA.

Ändå, med lanseringen av Grayscales Bitcoin Trust förra året och dess fortsatta framgång förändras saker för amerikanska investerare, som nu kanske kan komma ikapp sina kanadensiska motsvarigheter.

Leveransbrist

Nyheten kommer när BTC når nya toppar och nådde ett rekord på 57 851,30 dollar den 20 februari enligt data från CoinGecko.

Den fantastiska prestandan orsakar följaktligen en leveransbrist för toppkryptovalutan eftersom flera stora institutioner fortsätter att köpa BTC för miljarder dollar.

Inte överraskande föredrar dessa institutioner att hålla sina BTC-innehav säkra i kylförvaring. Enkelt uttryckt betyder det att kryptovalutabörser upptäcker att efterfrågan från privatinvesterare och andra “stora pengar” -investerare överstiger utbudet.

Även om marknaden ännu inte ser en ökning av handelsalternativ som derivat är det bara en tidsfråga. Med hävstång på upp till och över 100 gånger nu vanligt vid större börser, finns det bara en riktning som BTC kommer att gå.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link