Bitcoin bomber på skattehöjning

Bitcoin bomber på skattehöjning

Köpa Bitcoins
april 24, 2021 by Bitcoinera
6
Bitcoin minskade för sjätte gången på sju dagar, vilket förlängde förlusterna efter att USA: s president Joe Biden föreslog att nästan fördubbla kapitalvinstskatten för de rika, vilket också skulle omfatta vinster från köp och försäljning av kryptovalutor. Bilden drev Bitcoin ner så mycket som 8% till cirka 50 500 US $, vilket skickade det under
Untitled-design-2021-02-23T134957.900.png


Bitcoin minskade för sjätte gången på sju dagar, vilket förlängde förlusterna efter att USA: s president Joe Biden föreslog att nästan fördubbla kapitalvinstskatten för de rika, vilket också skulle omfatta vinster från köp och försäljning av kryptovalutor.

Bilden drev Bitcoin ner så mycket som 8% till cirka 50 500 US $, vilket skickade det under det lägsta av 51.707 US $ nådde söndag.

Jämförelsekryptovalutan hade fallit så mycket som 15% under helgen i kölvattnet av en falsk rapport från ett anonymt Twitter-konto (-4,49%) om att USA: s finansdepartement bekämpar penningtvätt i kryptokurrency, vilket visar hur känslig tillgången är för gissningar och rumormongering.

Amerikanska investerare i den digitala tillgången, som har utvecklats med cirka 80% sedan december, står redan inför en kapitalvinstskatt om de säljer kryptovalutan efter att ha haft den i mer än ett år.

Oavsett Bitcoin fortsätter att vara en av de bäst presterande tillgångarna de senaste åren – alla som köpte för ett år sedan sitter på en 625% vinst. För investerare som köpte i april 2019 motsvarar vinsten ungefär 860%.

IRS har intensifierat tillämpningen av skatteuppbörd på kryptovalutaförsäljning.

Byrån som började be kryptovalutaanvändare att avslöja transaktioner på deras individuella skattedeklarationer från 2019 frågar nu skattebetalarna om de “fått, sålt, skickat, bytt ut eller på annat sätt förvärvat något ekonomiskt intresse i någon digital valuta.”

Source link