Bitcoin är inte en inflationssäkring, hävdar Bitcoin skeptiker

Bitcoin är inte en inflationssäkring, hävdar Bitcoin skeptiker

Bitcoin Sverige
april 24, 2021 by Bitcoinera
11
Obunden för någon enskild regering eller land, är Bitcoin ofta märkt som en värdeförmögenhet och en säkring mot andra finansområden. Nassim Taleb, en före detta riskanalytiker och författare, menar dock annat. I en intervju med CNBC på fredag, efter att ha noterat Bitcoins (BTC) likhet med ett Ponzi-system, sa Taleb: ”Det finns ingen koppling mellan
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvNGZhNDhlNDEtMjA0NC00ZjkzLThlODAtODRiNmNjYmQ1YmIwLmpwZw.jpgObunden för någon enskild regering eller land, är Bitcoin ofta märkt som en värdeförmögenhet och en säkring mot andra finansområden. Nassim Taleb, en före detta riskanalytiker och författare, menar dock annat.

I en intervju med CNBC på fredag, efter att ha noterat Bitcoins (BTC) likhet med ett Ponzi-system, sa Taleb: ”Det finns ingen koppling mellan inflation och myntet. Ingen.”

Han lade till:

”Jag menar, du kan få hyperinflation och Bitcoin går till noll. Det finns ingen länk mellan dem. ”

Det är inte första gången Taleb uttrycker skepsis mot Bitcoin. Tidigare i år nämnde han att han sålde ut sina BTC-innehav och hävdade problem med dess volatilitet. Hans inställning baserades dock på Bitcoin som en valuta, inte som en värdeförråd – en roll där tillgången har övergått till genom åren.

Taleb verkar dock fullt ut uppskatta tekniken bakom BTC. “Det är ett vackert inrättat kryptografiskt system”, sa han till CNBC. “Den är välgjord, men det finns absolut ingen anledning att den ska kopplas till något ekonomiskt”, tillade han.

”Om du vill skydda dig mot inflation, köp en bit mark. Växa, jag vet inte, oliver på den. Du vet, du kommer att ha olivolja. Om priset kollapsar har du något. Men Bitcoin, det finns ingen koppling. ”

Han beskrev vikten av att äga kassagenererande fordon och hänvisade till Bitcoin som en gimmick. Taleb gjorde också andra kommentarer på Bitcoin i intervjun, inklusive att prata om valutor kontra spekulativa tillgångar.

2020 hänvisade Taleb till de flesta Bitcoin-förespråkare som idioter, med hänvisning till deras brist på kunskap om ekonomiska ämnen.