Bitcoin är en sideshow och en dålig häck, men det är mainstream – JPMorgan

Bitcoin är en sideshow och en dålig häck, men det är mainstream – JPMorgan

Bitcoin Sverige
februari 20, 2021 by Bitcoinera
10
Källa: JP Morgan, Instagram Bitcoin (BTC) kan stiga till aldrig sett tidigare höjder när veckan närmar sig sin slut, med priser som överstiger 53 000 USD för första gången idag, men inte alla vill lovorda – inte heller de för altcoins – som JPMorgananalytiker hällde lite vatten på kryptobranden. Företaget har presenterat en ny rapport
faf970d335.jpg


Bitcoin är en sideshow och en dålig häck, men det är mainstream - JPMorgan 101
Källa: JP Morgan, Instagram

Bitcoin (BTC) kan stiga till aldrig sett tidigare höjder när veckan närmar sig sin slut, med priser som överstiger 53 000 USD för första gången idag, men inte alla vill lovorda – inte heller de för altcoins – som JPMorgananalytiker hällde lite vatten på kryptobranden.

Företaget har presenterat en ny rapport som nämner BTC-priserna avsevärt. Ekonomisk och kryptokommentator Alex Krüger delad rapportens sammanfattning på Twitter, och ärendet täcktes också av Reuters.

Och det ser ut som att BTC står fast på agendan hos JPMorgan, med en chef förra veckan som hävdar att företaget var “öppensinnat om bitcoin.”

Men den senaste rapporten är mycket mindre komplementär, avvisar symbolens uppgång som en “sideshow” och kallar den och altcoins en “dålig häck”.

Dess författare skrev,

”Ökningen av bitcoin är en ekonomisk sideshow, men [it] är här för att stanna som en ‘alternativ’ valuta. ”

Analytikerna tillade att “den verkliga ekonomiska transformationsberättelsen om COVID-19-eran” var “uppkomsten av fintech”, men medgav att Tesla och andra företags BTC-rörelser pekade på “ökad investerares efterfrågan och intresse för att genomföra betalningar i kryptovalutor.”

Och det var mer dysterhet i JPMorgan-prognosen, med varningar för att BTC: s “nuvarande priser ligger långt över våra senaste uppskattningar av verkligt värde baserat på gruvkostnader och riskkapitalekvivalens med guld.”

Författarna lade till,

”På lång sikt uppskattar vi att teoretiskt sett skulle bitcoinpriserna behöva stiga till USD 146 000 för att marknadsvärde ska matcha den totala privata sektorns investeringar i guld via [exchange-traded funds] eller barer och mynt. ”

Och medan företagets analytiker upplever att de företag och privatpersoner som vänder sig till BTC som en häck skäller upp fel träd, erkänner de att symbolen har blivit “mainstream”, skriver,

“Cryptoassets fortsätter att rankas som den fattigaste säkringen för stora neddragningar på aktier, med tvivelaktiga diversifieringsfördelar till priser så långt över produktionskostnaderna, medan korrelationerna med cykliska tillgångar ökar när kryptoägande integreras.”

Och det fanns en varning om tether (USDT): s möjliga roll i en potentiell BTC-nedgång, eftersom författarna rekommenderade bitcoiners att “titta på svansrisken för bitcoinmarknaderna” och hävdade att “en plötslig förlust av förtroende för USDT sannolikt skulle generera en allvarlig likviditetschock, vilket äventyrar tillgången till de största poolerna av efterfrågan och likviditet. ”

JPMorgan har nämnt prismålet på 146 000 USD före detta år, men varnade också för att “spekulativ mani” drev BTC-priser och kallade stigningen “ohållbar”.

I skrivande stund (12:25 UTC) handlas BTC till 52 710 USD, vilket korrigerar lägre än den nya rekordhöga nivån på 53 194 USD, som nåddes för några timmar sedan, enligt Coingecko.com-data. Priset stiger med 3% på en dag och 10% på en vecka. Det ökade med 46% på en månad och 420% på ett år.
___
Läs mer:
– Tänk dig att regulatorer stänger av tether – Vad händer med Bitcoin?
– Ingenjör Elon Musk säger att Bitcoin är mindre dumt än kontanter
– Bondkungen går från “Bitcoin är en lögn” till BTC “Kanske stimulanstillgången”
– MicroStrategy syftar till “gratis” 1 miljard USD att köpa mer Bitcoin
– Tysklands största bank pratade, nu går det Crypto Walk

Source link