BitClout anklagas för att överföra användarnas nycklar till den offentliga servern

BitClout anklagas för att överföra användarnas nycklar till den offentliga servern

Köpa Bitcoins
april 8, 2021 by Bitcoinera
3
BitClout fördömdes offentligt på Twitter i morse efter det avslöjades att plattformen laddar upp användarnas nycklar till sin server vid varje API-begäran. Genom att göra detta får alla BitClout-anställda tillgång till den servern möjligheten att stjäla alla pengar på plattformen vid den tiden. Tweeten kom från James Prestwich, grundare av Summa, ett Blockchain-interoperabilitets- och tvärkedjekommunikationsföretag.
bic_artwork_general_exchanges_1.jpg.optimal.jpgBitClout fördömdes offentligt på Twitter i morse efter det avslöjades att plattformen laddar upp användarnas nycklar till sin server vid varje API-begäran.

Genom att göra detta får alla BitClout-anställda tillgång till den servern möjligheten att stjäla alla pengar på plattformen vid den tiden.

Tweeten kom från James Prestwich, grundare av Summa, ett Blockchain-interoperabilitets- och tvärkedjekommunikationsföretag.

Han avslutade Tweet med mer gift, den här gången riktad till BitClouts grundare Nader Al-Naji:

“@Nadertheory och team [sic] är för inkompetenta för att bygga en webbläsarplånbok, så de bestämde sig för att inte … ”

Ytterligare sarkastiska tweets följde, med Prestwich påpekande, “… mycket artiga av dem att ta vård av dina medel utan att berätta för dig”. En annan jämförde scenariot med att ta en användares kreditkort och skicka dem runt kontoret.

Dessutom uppmanade han alla användare som hade använt fröfrasen i fråga att “anse det som komprometterat och rotera medel till nya adresser från en ny fröfras.”

Redan i trubbel

Detta är inte den första kontroversiella avslöjandet som involverar BitClout de senaste veckorna. I slutet av mars rapporterades det att kryptoprojektet stod inför juridiska avgifter för att sälja sociala tokens utan användarnas tillstånd.

USA: s advokatbyrå Anderson Kill PC utfärdade ett upphörande till Al-Naji på uppdrag av deras klient Brandon Curtis. Curtis trodde att BitClout använde sin privata information utan samtycke. I en egen Tweet, kallade Radar Relay-medarbetaren BitClout för “oetisk” och “uppenbart olaglig.”

Ännu mer nyligen tog BitClout bort kontot till Singapores premiärminister Lee Hsien Loong efter att han krävde att de skulle sluta vilseleda allmänheten. Han anklagade webbplatsens skapare för att använda sitt namn och foto utan hans tillstånd. Enligt en tidigare rapport insisterade premiärminister Lee också att han inte hade något att göra med BitClout-plattformen.

Vad är BitClout?

BitClout är en typ av blockchain med sin egen kryptovaluta (BTDX) och plattform.

En social plattform på samma sätt som Hive eller Steem, det gör det möjligt för användare att köpa och sälja mynt. Dessa personliga mynt är taggade till riktiga Twitter-profiler – särskilt kändisar och andra inflytelserika personer. BTDX kan köpas och handlas med bitcoin.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link