BIS och SWIFT intensifierar tävlingen med krypto för gränsöverskridande betalningar

BIS och SWIFT intensifierar tävlingen med krypto för gränsöverskridande betalningar

Bitcoin Sverige
februari 24, 2021 by Bitcoinera
12
Källa: iStock / ShariffC Stora aktörer i den traditionella finansbranschen letar efter nya sätt att behålla sina positioner, hotade av de framväxande kryptoasset- och decentraliserade finansindustrin (DeFi). De Bank for International Settlements“Innovation Hub (BISIH) och Society for Worldwide Interbank Financial Communication (SWIFT) har samarbetat för att vara värd för en hackathon för att lyfta fram
68ef70a307.jpg


BIS och SWIFT intensifierar loppet med krypto för gränsöverskridande betalningar 101
Källa: iStock / ShariffC

Stora aktörer i den traditionella finansbranschen letar efter nya sätt att behålla sina positioner, hotade av de framväxande kryptoasset- och decentraliserade finansindustrin (DeFi).

De Bank for International Settlements“Innovation Hub (BISIH) och Society for Worldwide Interbank Financial Communication (SWIFT) har samarbetat för att vara värd för en hackathon för att lyfta fram potentialen i den nya ISO 20022 betalningsstandarden och gränssnitt för applikationsprogrammering (API) för att göra gränsöverskridande betalningar “snabbare, billigare och mer transparent.”

De deltagande lagen uppmanas “att utveckla och visa upp lösningar som förbättrar gränsöverskridande betalningar med ISO 20022-standarden för betalningsmeddelanden och API: er”, sade arrangörerna i ett uttalande.

”År 2025 kommer SWIFTs globala gränsöverskridande betalningsgemenskap att övergå till ISO 20022, som en del av en förbättrad SWIFT-plattform,” enligt arrangörerna. Då “mer än 90% av [High-Value Payments Systems] värde över hela världen kommer att flyttas på ISO 20022-räls. ”

Tre vinnande lag kommer att visa upp sina lösningar vid det kommande BIS Innovation Summit den 23-25 ​​mars. Den åtta dagars virtuella hackathon som startar den 11 mars bjuder in lagen att tillämpa ISO20022 och API: er för att ta itu med möjligheter i gränsöverskridande betalningar. Deltagarna får anpassa sin befintliga produkt för att använda sig av ISO 20022, eller bygga och demonstrera nya lösningar som använder ISO 20022 och API.

Som rapporterats har politiker, tillsynsmyndigheter redan betonat att gränsöverskridande betalningar måste förbättras.

“Detta gemensamma hackathon med SWIFT visar hur BIS Innovation Hub kan främja en smidigare och mer inkluderande funktion av det globala finansiella systemet genom att främja antagandet av viktiga standarder”, enligt Benoît Cœuré, chef för BISIH.

SWIFT har gradvis renoverat sitt nätverk under de senaste åren. Utvecklingen av SWIFT: s gpi-system (global betalningsinnovation) har påskyndat och förstärkt dess protokoll. Under tiden har vissa branschobservatörer utsett GPI till en ledande konkurrent till Krusning, företaget bakom XRP, när det gäller gränsöverskridande transaktioner.
___
Läs mer:
– Här är de sätt som regeringar kan attackera Bitcoin – och ingen av dem låter heta
– En ledtråd från Davos: Regulering av krypto är ‘i allmänhetens intresse’
– BIS osäker på om ” Global Stablecoins ” kan hjälpa gränsöverskridande betalningar
– Så här kan G20 hålla krypto- och stavmynt i viken
– G7-spel: Håll Facebooks Vågen vid Bay & Work On Own CBDCSource link