Binance.US hittar ny VD i tidigare Coinbase Executive

Binance.US hittar ny VD i tidigare Coinbase Executive

Köpa Bitcoins
april 20, 2021 by Bitcoinera
10
Binance.US tillkännagav officiellt anställningen av en tidigare Coinbase-chef för att bli deras nya VD. Brian Brooks har också fungerat som fungerande chef för kontoret för valutaövervakaren (OCC). Binance gör stora drag ovanpå sin C-svit Den nordamerikanska baserade kryptogiganten Binance gjorde den officiell på tisdag. Från och med den 1 maj får de en ny VD
BIC_binance_smart_chain_defi_blockchain.jpg.optimal.jpgBinance.US tillkännagav officiellt anställningen av en tidigare Coinbase-chef för att bli deras nya VD. Brian Brooks har också fungerat som fungerande chef för kontoret för valutaövervakaren (OCC).

Binance gör stora drag ovanpå sin C-svit

Den nordamerikanska baserade kryptogiganten Binance gjorde den officiell på tisdag. Från och med den 1 maj får de en ny VD i Brian Brooks. Den digitala tillgångsmarknaden, som lanserades 2019, Binance.US, erbjuder en plattform för att köpa och sälja krypto.

Catherine Coley driver för närvarande laget. Vid denna tidpunkt är hennes roll med företaget framåt oklar.

Innan Binance arbetade Brooks som fungerande chef för Valutakontorens kontor (OCC). Han var också verkställande direktör på Coinbase, där han ledde efterlevnad, juridiska och statliga relationer för deras digitala tillgångssystem. Han tar mycket till bordet med år av kryptoupplevelse redan under hans bälte.

Under sin åtta månaders anställning vid OCC hjälpte Brooks till att bana väg för stablecoin-emittenter att vara värd för konton inom banksystemet. Han fick till och med smeknamnet “CryptoComptroller” för sitt stöd för ökningen av digital valuta. I en intervju med Wall Street Journal sa Brooks:

“Jag är angelägen om att arbeta nära med branschdeltagare och politiska beslutsfattare för att utveckla ett varaktigt regelverk som gör det möjligt för amerikaner att dra nytta av decentraliserad finansiering i generationer framöver.”

Han fortsatte med att konstatera att hans mål är att ta Binance skyhögt. Han hoppas också kunna konkurrera med sin tidigare arbetsgivare, Coinbase.

Brooks har också arbetat som generalråd och företagssekreterare på bolåneföretaget Fannie Mae och varit styrelseledamot i flera finans- och fintechföretag.

Kryptoföretag fortsätter att anställa tidigare statsanställda

För bara några veckor sedan tillkännagav Binance tillskottet av den tidigare amerikanska senatorn och ambassadören i Kina, Max Baucus. Han kommer att vara i rummet för att navigera i det mörka vattnet i den amerikanska regleringsprocessen.

Binance är inte ensam i sin strävan efter tidigare amerikanska regeringsanställda. Många fintech- och kryptoföretag har gjort samma sak i flera månader.

Coinbase tog nyligen emot Brett Redfearn till sitt team. Redfearn hade tidigare arbetat för SEC och drivit sin division för kapitalmarknader.

One River Asset Management dök också nyligen in i talangpoolen SEC och fiskade ut Jay Clayton för att sitta i deras råd.

Att få med sig anställda som förstår insikterna i statlig reglering har blivit avgörande för kryptoföretag i detta ständigt föränderliga landskap. Företagen som anställer dessa tjänstemän från de offentliga myndigheterna banker tydligen mycket på dessa individs förmåga att arbeta kring osäker lagstiftning.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link