Binance står inför europeiska tillsynssonder över lagertokenisering: rapport

Binance står inför europeiska tillsynssonder över lagertokenisering: rapport

Bitcoin Värde
april 22, 2021 by Bitcoinera
9
Binance är under granskning av flera europeiska tillsynsmyndigheter när kryptovalutabörsen lanserade aktietokenshandel förra veckan, enligt en Ekonomiska tider Rapportera. Tillsynsmyndigheterna är oroliga om Binances nya erbjudanden är i linje med regionens befintliga värdepapperslagar. Även om rapporten inte specificerade namnen på de europeiska tillsynsmyndigheterna är det uppenbart att Storbritanniens Financial Conduct Authority (FCA) är en av


Binance är under granskning av flera europeiska tillsynsmyndigheter när kryptovalutabörsen lanserade aktietokenshandel förra veckan, enligt en Ekonomiska tider Rapportera.

Tillsynsmyndigheterna är oroliga om Binances nya erbjudanden är i linje med regionens befintliga värdepapperslagar. Även om rapporten inte specificerade namnen på de europeiska tillsynsmyndigheterna är det uppenbart att Storbritanniens Financial Conduct Authority (FCA) är en av de oroliga vakthundarna på marknaden.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

“[FCA is] samarbetar med företaget för att förstå produkten, de regler som kan gälla för den och hur den marknadsförs, säger den brittiska tillsynsmyndigheten till publikationen.

Tysklands BaFin vägrade att kommentera specifikt om Binance-fallet, men berättade MED att “om tokens är överförbara, kan handlas på en kryptobörs och är utrustade med ekonomiska rättigheter som utdelning eller kontantavräkning, representerar de värdepapper och är föremål för skyldigheten att publicera ett prospekt.”

Föreslagna artiklar

Fatta eller bryta beslut: Hitta likviditetsleverantören som är bäst för dig Gå till artikeln >>

Häck eller brist på förståelse?

Binance, som är ett av de bästa globala kryptobörserna, började nyligen erbjuda aktietokenhandel: först med aktierna från elbilstillverkaren Tesla och sedan med börsnoterad kryptobörs Coinbase.

Börsen har utnyttjat tjänsterna från det tyska värdepappersföretaget CM-Equity AG och den schweiziska tillgångstokeniseringsplattformen Digital Assets AG för att erbjuda aktietokenisering. Berättade CM-Equity MED att produkten uppfyller de befintliga Mifid II-kraven eftersom det är ett certifikat för en total returbyte.

Det främsta bekymret var emellertid utfärdandet av ett formellt investeringsprospekt som är obligatoriskt enligt de europeiska värdepappersmarknadsreglerna. CM-Equity förnekade emellertid behovet av ett sådant prospekt för Binances produkter.

Intressant nog är Binance inte det enda kryptovalutautbytet som erbjuder sådana aktietokeniseringstjänster. FTX och Bittrex Global erbjuder liknande tjänster mycket innan Binance, men ingen av dessa två kryptoplattformar är kända för att vara under någon granskning som Binance.

Source link