Binance klandras för att helt kväva Ethereums nätverk – utbyter Bitcoin News

Binance klandras för att helt kväva Ethereums nätverk – utbyter Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 22, 2021 by Bitcoinera
14
Den senaste rampen högre i kryptovalutapriser har säkert lockat sin rättvisa andel både cheerleaders och motståndare, men verkligheten i denna stigning har varit en samtidig ökning av nätavgifter från stigande transaktionsvolymer. Binance får skulden för att ha kvävt Ethereums nätverk för att driva fler användare till sin egen plattform De resulterande volymerna har täppt till
f5a89049-9e26-4515-8a92-1d59cd7dcc1b.jpeg


Den senaste rampen högre i kryptovalutapriser har säkert lockat sin rättvisa andel både cheerleaders och motståndare, men verkligheten i denna stigning har varit en samtidig ökning av nätavgifter från stigande transaktionsvolymer.

Binance får skulden för att ha kvävt Ethereums nätverk för att driva fler användare till sin egen plattform

De resulterande volymerna har täppt till nätverk som Ethereum, som har sett bensinkostnaderna stiga nästan 20 gånger de senaste 12 månaderna. För den växande DeFi-marknaden har dessa skyhöga kostnader framkallat betydande kritik från samhället och mobiliserat ekosystemet för att jaga efter mer överkomliga alternativ. Gå in i Binance, som kan trona Ethereum som den nya DeFi-hotspoten på grund av dess interoperabilitet och lägre transaktionskostnader.

Binance Smart Chain (BSC), som arbetar på en POA-modell (Proof of Authority), är centraliserad (Binance väljer de myndigheter som driver varje nod) i förhållande till Ethereums helt decentraliserade strategi. Detta har fått vissa användare att kritisera tillvägagångssättet och tro att Binance missbrukar sin inflytande och marknadsmakt för att avsiktligt täppa till Ethereum-nätverket. Denna skarpa kritik saknar dock den större bilden.

Binance skylts för att ha kvävt Ethereums nätverk

En snabb titt på plånbok- och gasdata framhäver att Binance är den största enskilda gasutgivaren. Till exempel bilden ovan tweetad av Nansen AI höjdpunkter från 12 till 18 februari spenderade Binance motsvarande nästan 5000 ETH bara i gas. Även om många användare snabbt kritiserar publicerad information om asiatiska börser som är kända för att öka volymen, kan dessa uppgifter bekräftas av Etherscan-data.

Binance skylts för att ha kvävt Ethereums nätverk

Binance skylts för att ha kvävt Ethereums nätverk

Uppgifterna visar att både vad gäller gasanvändning och transaktionsvolym under de senaste sju dagarna utgjorde plånböcker som tillskrivits Binance sex av tio av de mest aktiva plånböckerna i hela Ethereums ekosystem. Även om man kunde dra slutsatsen att Binances volym driver Ether-kostnaderna uppåt och gör det avsiktligt för att locka mer volym till sin smarta kedja, missar detta argument blockchain-interoperabiliteten som Binance har främjat. Dessutom har Binance inte stängt av kranarna till Ethereum, vilket gör argumentet om att det täcker nätverket något.

Binance Pancakeswap har övergått Uniswap

Kostnaderna för att byta från Ethereum till Binance är mycket låga, särskilt för smarta kontrakt och Dapps. Genom att förbättra interoperabiliteten och minska växlingskostnaderna tillsammans med rabatterande utvecklare som tar värdefulla projekt online har Binance byggt upp sig själv som en formidabel destination för alla slags aktiviteter.

Med tanke på volymerna av DeFi kommer eventuell minskning av nätverksavgifter och -kostnader sannolikt att locka till större användning. Genom att fylla detta tomrum snabbare än konkurrenter eller mer etablerade kedjor, är Binance nu hem för PancakeSwap, som har överträffat Uniswap (baserat på Ethereum) när det gäller volym.

Eftersom hindren för att byta från Uniswap till PancakeSwap (som i själva verket är en kopia av Uniswap på BSC) är ganska låga är det inte konstigt varför DeFi-användare har gjort hoppet. Dessutom har det orsakat en kraftig lutning i Binance Coin (BNB) värdering, vilket gör transaktioner också dyrare i sin egen inhemska kedja.

Ändå, till skillnad från Ethereum, genom att bygga ett mer kostnadseffektivt ekosystem som belönar smarta kontraktutvecklare, stimulerar Binance faktiskt utveckling och smart kontraktsanvändning och använder inte nödvändigtvis sin marknadsstyrka för att täppa till andra konkurrerande nätverk.

FTX snabb att kritisera

Ändå har det inte varit tillräckligt för att tysta kritiker som FTX, som skyller Binance för standardkedjorna där den skickar transaktioner. I en senaste tweetkritiken, kryptovalutaderivatutbyte FTX var snabbt att stapla på Binances uttagsprocess som effektivt standardiserar att marknadsföra sina egna kedjor och skapar en konflikt på grund av de avgifter den tar tillbaka i gengäld.

Som ett resultat har det kostat FTX dyrt på grund av att mynt skickas till fel kedjor. Följaktligen har tjänsten beslutat att överföra extra kostnader till användare i form av en 5% depositionstillägg för tokens som skickas till fel kedja. Men i stort talar detta argument mer mot användarfel än Binances standardinställningar.

Medan Binance-universum utan tvekan växer, och utbytesvolymer talar trovärdig sanning för denna verklighet, kommer självreklam av sina egna verktyg att fortsätta att utlösa samma slags förnekelser som markerade den decentraliserade kontra centraliserade utbytesdebatten. I slutändan talar dock verktyget högst.

Vad tycker du – kväver Binance medvetet Ethereum-nätverket för att få fler användare? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Binance, Twitter-användare NanshenAI, Etherscan

Source link