Bill Gates Neutral på Bitcoin men säger Cryptocurrency är en innovation världen kan göra utan – Featured Bitcoin News

Bill Gates Neutral på Bitcoin men säger Cryptocurrency är en innovation världen kan göra utan – Featured Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 20, 2021 by Bitcoinera
9
Microsofts grundare Bill Gates är inte längre en bitcoinbjörn. Han har nu tagit en neutral inställning till bitcoin som en investering. Men som en innovation säger han att kryptokurrency är en som världen skulle ha det bättre utan eftersom den möjliggör vissa kriminella aktiviteter. Bill Gates ändrar sig om Bitcoin Bill Gates talade om bitcoin
bill-gates.jpg


Microsofts grundare Bill Gates är inte längre en bitcoinbjörn. Han har nu tagit en neutral inställning till bitcoin som en investering. Men som en innovation säger han att kryptokurrency är en som världen skulle ha det bättre utan eftersom den möjliggör vissa kriminella aktiviteter.

Bill Gates ändrar sig om Bitcoin

Bill Gates talade om bitcoin och kryptovaluta i två separata intervjuer torsdag. Den ena var med CNBC där han frågades vad han tycker om bitcoin “i samband med klimatförändringar för att se hur bitcoin tar en enorm mängd energi för att digitalt bryta.” Gates svarade helt enkelt:

Jag äger inte bitcoin. Jag är inte kort bitcoin. Så jag har tagit en neutral uppfattning.

“Bitcoin kan gå upp och ner bara baserat på mani eller vad som helst, och jag har inte ett sätt att förutsäga hur det kommer att utvecklas”, fortsatte Gates.

Microsoft-grundaren tillade: ”Jag tror att flytta pengar till en mer digital form och få ner transaktionskostnaderna, det är något Gates Foundation gör i utvecklingsländer. Men där gör vi det så att du kan vända transaktionerna så att vi har fullständig syn på vem som gör vad. Det handlar inte om skatteundandragande eller olaglig verksamhet. ”

Gates har inte varit ett fan av bitcoin. I en intervju med CNBC 2018 talade han, Berkshire Hathaway-vd Warren Buffett och vice ordförande Charlie Munger om att bitcoin var värdelöst.

”Som en tillgångsklass producerar du ingenting och du borde därför inte förvänta dig att den ska öka. Det är typ av en ren investering av ”större idiotteori”, ”påpekade Gates. “Jag skulle korta det om det fanns ett enkelt sätt att göra det.” BTC handlade på cirka 9 300 dollar den dagen. Sedan dess har priset på kryptovalutan stigit nästan 511% till 56 805 dollar i skrivande stund.

Bill Gates tycker att världen är bättre utan kryptovalutainnovation

En annan intervju publicerad torsdag där Gates pratade om kryptovaluta var med The Wall Street Journal. Som svar på frågan: “Vad är den tekniska innovation som världen skulle ha det bättre utan?” han sa:

Det sätt som kryptovaluta fungerar idag möjliggör vissa kriminella aktiviteter. Det skulle vara bra att bli av med det.

Gates tillade dock snabbt: ”Jag borde nog ha sagt biovapen. Det är riktigt dåligt. Vi borde inte ha teknik för det. ”

Enligt Forbes ‘realtidslista över miljardärer rankas Gates på fjärde plats med en nettovärde på 124 miljarder dollar. Den första på listan är Amazons vd Jeff Bezos med 189 miljarder dollar i nettovärde, följt av Tesla och Spacex VD Elon Musk med 182 miljarder dollar och sedan Bernard Arnault med 159 miljarder dollar.

Under tiden har Microsoft beviljats ​​patent för ett “kryptovalutasystem som använder kroppsaktivitetsdata.” Detta krypto-gruvsystem utnyttjar mänskliga aktiviteter, inklusive hjärnvågor och kroppsvärme, när du utför onlineuppgifter som att använda sökmotorer, chatbots och läsa annonser.

Vad tycker du om Bill Gates kommentarer om bitcoin och kryptovalutor? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller begärande av ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link