Bidens föreslagna höjning av kapitalvinstskatten kommer bara att nå de rikaste 0,3%

Bidens föreslagna höjning av kapitalvinstskatten kommer bara att nå de rikaste 0,3%

Bitcoin Sverige
april 26, 2021 by Bitcoinera
3
Efter stora försäljningar på kryptovalutamarknaderna bland rapporter om USA: s president Joe Bidens förslag på kapitalvinstskatt förra veckan försvarade Biden-administrationen nästan en fördubbling av skatteavgifterna för endast de ”mycket, mycket rikaste”. En högre tjänsteman i Biden-administrationen hävdade att endast 0,3% av skattebetalarna i USA skulle påverkas av högre avgifter på sina investeringar enligt den nya
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvN2ZiYmUxNzItMDhlOC00MmM0LTlhZjItNjEyMjgwZTAzMmRjLmpwZw.jpgEfter stora försäljningar på kryptovalutamarknaderna bland rapporter om USA: s president Joe Bidens förslag på kapitalvinstskatt förra veckan försvarade Biden-administrationen nästan en fördubbling av skatteavgifterna för endast de ”mycket, mycket rikaste”.

En högre tjänsteman i Biden-administrationen hävdade att endast 0,3% av skattebetalarna i USA skulle påverkas av högre avgifter på sina investeringar enligt den nya kapitalskatteplanen.

”Det finns ökande bevis för att under de senaste åren i själva verket många, många avkastningar högst upp är vad de kallar avkastningskurser, hyror och så vidare. Att beskatta människor som gör det extremt bra i ekonomin är ett sätt att fråga något mer från det, sade Biden-administrationens tjänsteman i en måndagsintervju med Financial Times.

Enligt Bidens plan kommer kapitalvinstskattesatsen för rika individer att stiga till 39,6% från den nuvarande basräntan på 20%. För de som tjänar 1 miljon dollar eller mer kommer den nya toppräntan att åtföljas av en befintlig överskatt som kommer att öka den amerikanska kapitalvinsten och utdelningsskatten till 43,4%.

Bidens administrationstjänsteman noterade att den nya planen överensstämmer med Bidens kampanjställning, “som var att vi i grunden behövde reformera delar av koden som påverkar de allra, mycket rikaste eller allra högsta inkomsterna.”

Både kryptomarknader och amerikanska aktier upplevde stora försäljningar efter Bidens förslag bland växande spekulationer och FUD – bedrift, osäkerhet och tvivel – om att investerare skulle sälja aktier innan den högre skattesatsen antogs. Bitcoin (BTC) mötte stort försäljningspress, vilket ledde till att priset sjönk under supportnivån på 50 000 $ på fredagen och nådde ett lägsta värde på 47 500 $. Den amerikanska aktiemarknaden upplevde också stora förluster på torsdagen innan den snabbt studsade tillbaka.

Vissa investerare, inklusive miljardärens riskkapitalist Tim Draper, kritiserade den nya skatteplanen. En framstående kryptoförespråkare, Draper argumenterade att en 43,4% kapitalvinstskatt ”kan döda den gyllene gåsen som är Amerika”, med Kaliforniens skatter som eventuellt landar på 56,4%, vilket ”stavar döden till skapande av jobb. Enligt investeraren kan Bitcoin potentiellt bli en fristad för berörda investerare. ”Motgiften för förtryckande regering och skatter är … Bitcoin,” Draper skrev i en tweet torsdag.