Betalningsplattform Flywire-filer för att offentliggöras i USA

Betalningsplattform Flywire-filer för att offentliggöras i USA

Bitcoin Värde
maj 3, 2021 by Bitcoinera
2
Flywire, en betalningsplattform med ett globalt fotavtryck, meddelade på måndagen att man officiellt har ansökt om ett börsintroduktion (IPO) för att notera sina aktier på en amerikansk börs. Företaget har lämnat in ett registreringsformulär på S-1 till US Securities and Exchange Commission (SEC) för offentlig notering. Det senaste steget kom efter att Flywire lämnade in


Flywire, en betalningsplattform med ett globalt fotavtryck, meddelade på måndagen att man officiellt har ansökt om ett börsintroduktion (IPO) för att notera sina aktier på en amerikansk börs.

Företaget har lämnat in ett registreringsformulär på S-1 till US Securities and Exchange Commission (SEC) för offentlig notering. Det senaste steget kom efter att Flywire lämnade in ett utkast till registrering till tillsynsmyndigheten i mars.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Även om viktiga detaljer som antalet aktier som ska erbjudas och prisintervallet ännu inte bestäms, avslöjade det tidigare utkastet att företaget kan söka en värdering på cirka 3 miljarder dollar.

Måndagens arkivering avslöjade att betalningsjätten vill notera sina aktier på Nasdaq under kortnamnet “FLYW”. Det har också utsett Goldman Sachs, JP Morgan, Citigroup och BofA Securities till de ledande bokförande cheferna för det föreslagna offentliga erbjudandet.

Föreslagna artiklar

State of Online Forex & CFD Trading Industry and its Regulations in SE Asia Gå till artikel >>

Intäkterna växer starkt

S-1-formuläret har skickats in efter att Flywire bevittnat en omsättningsökning på cirka 28 procent. Det redovisade dock en nettoförlust på 11,1 miljoner dollar på intäkter på 131,8 miljoner dollar 2020, medan förlusterna uppgick till 20,1 miljoner dollar på intäkter på 94,9 miljoner dollar 2019.

Flywire grundades 2011 och har sitt huvudkontor i Boston och är en av de kraftigt finansierade betalningsstartarna. Enligt Crunchbase tog det upp mer än 323 miljoner dollar från 32 investerare hittills. Den senaste finansieringsrundan stängdes förra året när den samlade in 120 miljoner dollar.

Dessutom förvärvade företaget fem andra nystartade företag under åren. Finansmagnater rapporterade tidigare om förvärvet av Simplee som gjorde det möjligt för Flywire att komma in på marknaden för betalningar inom sjukvården.

“Flywire är unikt byggt på ett globalt betalningsnätverk, vilket är hörnstenen i hur vi flyttar miljarder dollar i över 200 länder och 150 valutor, och en branschledande betalningsplattform”, säger Flywire-vd Mike Massaro tidigare.

Source link