Berkshire Hathaway’s Charlie Munger råder investerare att aldrig köpa Bitcoin eller guld – Featured Bitcoin News

Berkshire Hathaway’s Charlie Munger råder investerare att aldrig köpa Bitcoin eller guld – Featured Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 26, 2021 by Bitcoinera
8
Berkshire Hathaways vice ordförande och Warren Buffetts långvariga affärspartner, Charlie Munger, har rekommenderat investerare att inte köpa bitcoin eller guld. Han tror att kryptovalutan är för flyktig för att fungera bra som ett utbytesmedel. Munger säger också att han inte vet vilken som är värre mellan att Elon Musks Tesla når 1 biljon dollar i
charlie-munger.jpg


Berkshire Hathaways vice ordförande och Warren Buffetts långvariga affärspartner, Charlie Munger, har rekommenderat investerare att inte köpa bitcoin eller guld. Han tror att kryptovalutan är för flyktig för att fungera bra som ett utbytesmedel. Munger säger också att han inte vet vilken som är värre mellan att Elon Musks Tesla når 1 biljon dollar i marknadsvärde eller bitcoin som slår 50 000 dollar.

Miljardinvestören Charlie Munger tycker att Bitcoin är alltför flyktigt för att vara ett bra bytesmedel

Den legendariska investeraren Charlie Munger svarade på några frågor om bitcoin vid årsstämman för Daily Journal Corporation i Los Angeles på onsdagen. Berkshire Hathaway vice ordförande och Warren Buffetts långvariga affärspartner är också ordförande för Daily Journal. Han är ofta känd som Warren Buffetts högra hand.

97-åringen har aldrig varit ett fan av bitcoin. Tidigare kallade han bitcoin ”råttgift” och liknade handeln med ”trading turds.” Buffett kallade sedan bitcoin ”råttgift i kvadrat”.

Under onsdagens möte började Munger med att förklara varför han inte ser bitcoin som ett framtida bytesmedel. ”Jag tror inte att jag vet exakt vad framtiden för banker är, och jag tror inte att jag vet hur betalningssystemet kommer att utvecklas. Jag tror att en välskött bank är en stor bidragsgivare till civilisationen och att världens centralbanker gillar att kontrollera sitt eget banksystem och sina egna penningmängder, ”beskrev han och utarbetade:

Jag tror inte bitcoin kommer att hamna i bytesmediet för världen. Det är för flyktigt för att fungera bra som utbytesmedel.

”Bitcoin påminner mig om vad Oscar Wilde sa om rävjakt. Han sa att det är jakten på det oätbara av det otydliga, ”menade Munger vidare.

Munger pratar om Tesla vs. Bitcoin

På frågan om vad han tyckte var galenare, priset på bitcoin som slog 50 000 dollar eller Elon Musks elbilföretag, Tesla, som nådde 1 biljon dollar i marknadsvärde, hänvisade Munger till ett citat av den berömda engelska författaren Samuel Johnson. En av hans välkända citat var “Sir, det finns ingen lösning på precedensen mellan en lus och en loppa.”

Munger svarade: “Jag har samma svårighet som Samuel Johnson en gång hade när han fick en liknande fråga” och betonade:

Jag kan inte bestämma ordningsföljden mellan en loppa och en lus, och jag känner på samma sätt om dessa val. Jag vet inte vilken som är värre.

Teslas börsvärde ligger för närvarande på 655 miljarder dollar efter att aktien sjönk kraftigt sedan förra fredagen. Bitcoins pris sjönk från den högsta tiden på över $ 58 000 på söndag till $ 46 073 vid skrivande stund. Fortfarande ökar kryptovalutan med mer än 43% sedan början av året baserat på data från marknader.Bitcoin.com.

Dessutom frågade vissa aktieägare Munger om hans åsikt om kryptovalutor och bitcoin har varit densamma och skulle Daily Journal betrakta bitcoin eller någon annan kryptokurrency som en tillgång på dess balansräkning som den som Tesla nyligen gjorde. Elon Musks elbilsföretag investerade 1,5 miljarder dollar i bitcoin i januari, vilket fick många att fråga vilka andra företag som skulle följa dess exempel och behålla några kontantreserver i bitcoin.

På den här frågan svarade Munger: “Nej, vi kommer inte att följa Tesla till bitcoin.”

Mungers råd: Köp inte Bitcoin eller guld

Berkshire Hathaway vice ordförande fortsatte att ge några råd angående bitcoin- och guldinvesteringar. Han sa:

Det är verkligen en artificiell ersättning för guld. Och eftersom jag aldrig köper något guld köper jag aldrig något bitcoin, och jag rekommenderar andra att följa min praxis.

Kryptosamhället var snabb med att kommentera Mungers kommentarer om bitcoin. Morgan Creek Digital-partner Anthony Pompliano menade: ”Charlie Munger och Warren Buffett har inte slagit S&P 500 på över ett decennium. Sluta fråga dem om teknik. ”

Tahinis, restaurangkedjan som var bland de första företagen som konverterade alla sina kontanter till bitcoin, kommenterade: ”Charlie Munger i sin senaste intervju kallar bitcoin en guldliknande tillgång. Han har fel igen. Bitcoin är råttgift för alla fiatbaserade instrument. ”

Vad tycker du om Charlie Mungers syn på bitcoin? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Berkshire Hathaway, Charlie Munger, Charlie Munger bitcoin, Charlie Munger btc, Charlie Munger-krypto, Charlie Munger-kryptovaluta, råttgift, råttgift i kvadrat, dagstidningen, Warren Buffett, warren buffett bitcoin

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link