Bankkontodata kan indikera en ökning av den sydkoreanska kryptoverksamheten

Bankkontodata kan indikera en ökning av den sydkoreanska kryptoverksamheten

Bitcoin Sverige
februari 19, 2021 by Bitcoinera
8
Källa: Adobe / Nishihama En ny rapport har kopplat en ökning av skapandet av nya bankkonton i Sydkorea till en ökning av kryptohandel – en indikation på att ett stort inflöde av nya handlare i den östasiatiska nationen har tagit upp krypto 2021. År 2018 skapade Seoul en uppsättning riktlinjer som kräver kryptobörser för att
eb2e89db20.jpg


Bankkontodata kan indikera en ökning av den sydkoreanska kryptoverksamheten 101
Källa: Adobe / Nishihama

En ny rapport har kopplat en ökning av skapandet av nya bankkonton i Sydkorea till en ökning av kryptohandel – en indikation på att ett stort inflöde av nya handlare i den östasiatiska nationen har tagit upp krypto 2021.

År 2018 skapade Seoul en uppsättning riktlinjer som kräver kryptobörser för att hålla sina egna medel och deras kunders åtskilda i bankförfaranden.

Riktlinjerna kräver också att alla enskilda kunder skapar riktiga namn och autentiserade bankkontonummer. Nationens “fyra stora” utbyten – Upbit, Korbit, Bithumb och Coinone – har alla valt dessa riktlinjer, vilket kräver byten för att ingå sexmånadersavtal med inhemska banker. Enligt en ny lag som snart kommer att implementeras kommer dessa riktlinjer att bli obligatoriska för alla utbyten i landet.

Och per Newspim har de tre bankerna som för närvarande gör affärer med de “fyra stora” börserna sett affärsboom under de senaste månaderna, vilket sammanföll med en enorm ökning av kryptopriserna. Bitcoin (BTC) har till exempel slagit alla slags rekord och har nått nya höjder på USD 52 000+ de senaste veckorna.

Medieföretaget pekar på data från den finansiella sektorn som visar att bankerna i fråga hade en stötfångande januari för nya kunder. Bankgruppen inkluderar de traditionella tungvikterna NongHyup, vilka banker Bithumb och Coinone och Shinhan (för närvarande bank Korbit), liksom neobanken K-Bank, vilka banker Upbit.

Sammantaget såg trion att det nya kontot skapades med 30% samma månad 2020.

Mediekontaktens beräkningar visar att ”minst 280 000 nya konton öppnades i januari” enbart i K-Bank.

Newspim lade däremot till traditionella bankjättar Kookmin och KEB Hana – som för närvarande inte tillhandahåller kryptobörlänkade konton – såg sina egna kurser för nya konton som skapades minska med 23,4% från 1,15 miljoner i januari 2020 förra året till 880 000 i januari i år.

Både Kookmin och Hana har tidigare erbjudit banktjänster för utbyte av kunder, men valde att avbryta sina samarbeten.
__
Läs mer:
Crypto Exchange för att spendera 2021 med fokus på DeFi, UX och nya tjänster
Decentraliserade börser kommer att påskyndas 2021
“Överreglering” kan Scupper Sydkoreas Fledgling Crypto Sector
Bithumb Boss: Endast 4-7 koreanska kryptobörser kommer att överleva reglerSource link