Banking Giant Natwest att vägra service till företag som accepterar kryptovalutor – Finance Bitcoin News

Banking Giant Natwest att vägra service till företag som accepterar kryptovalutor – Finance Bitcoin News

Bitcoin Värde
april 23, 2021 by Bitcoinera
9
Den stora detaljhandels- och kommersiella finansinstitutionen National Westminster Bank (Natwest) har kategoriserat kryptovalutor som ”hög risk” och vägrar att betjäna företagskunder som accepterar digitala tillgångar för betalningar. En styrelseledamot i Natwest, Morten Friis, förklarar att banken inte har någon aptit för att hantera dessa typer av kunder, eftersom Natwest tar en ”försiktig inställning” till denna
report-banking-giant-natwest-to-refuse-service-to-businesses-that-accept-cryptocurrencies.jpg


Den stora detaljhandels- och kommersiella finansinstitutionen National Westminster Bank (Natwest) har kategoriserat kryptovalutor som ”hög risk” och vägrar att betjäna företagskunder som accepterar digitala tillgångar för betalningar. En styrelseledamot i Natwest, Morten Friis, förklarar att banken inte har någon aptit för att hantera dessa typer av kunder, eftersom Natwest tar en ”försiktig inställning” till denna teknik.

Natwest kommer att vägra att göra affärer med företag som accepterar kryptovalutor

Rapporter visar att den populära brittiska baserade finansiella etablerings- och förmögenhetschefen Natwest vägrar att betjäna företagskunder som accepterar kryptovalutor. Samma bank grundades 1968 efter en sammanslagning mellan Westminster Bank och National Provincial som led av intensiv granskning efter att ha varit inblandad i börskraschen 1987.

Rapporten skriven av theguardian.com: s bankkorrespondent Kalyeena Makortoff förklarar att Morten Friis, styrelseledamot i Natwest och chef för bankens riskkommitté, tar en negativ inställning till kryptotillgångar. Friis konstaterar att banken inte har något begär för att hantera kryptokunder och att digitala tillgångar är “höga risker” ur Natwests perspektiv.

”Vi har ingen aptit för att hantera kunder, vare sig vi tar dem som nya kunder eller har ett fortlöpande förhållande med människor, vars huvudsakliga verksamhet stöds av en utbyte mot kryptovalutor eller på annat sätt handlar i kryptovalutor som deras huvudsakliga aktivitet,” bankens risk chef underströk under ett bolagsstämma den 21 april.

Friis hävdade vidare:

Vi ser på kryptovalutor som hög risk och av den anledningen tar vi en försiktig inställning till detta. Det är ett område där reglering är mycket i utveckling och vi kommer uppenbarligen att svara på det när saker och ting förändras.

Några banker använder en avvikande strategi mot kryptotillgångar

Natwests nuvarande yttrande återger samma varning som Storbritanniens Financial Conduct Authority (FCA) utfärdade i mars. FCA varnade för att “yngre investerare tar stora finansiella risker.” Dessutom har den finansiella etablerade HSBC också tagit ett avvikande synsätt på kryptotillgångar. I huvudsak har HSBC valt att hindra investerare från att köpa in aktier från företag som har bitcoin. Rapporter den här veckan visar också att HSBC till och med tar problem med Coinbase-aktier (COIN).

Banken Natwest har inte varit utan kontroverser, till och med bortom marknadsrutinen “Black Monday” redan 1987. Tio år senare 1997 avslöjade företags- och investeringsbanken Natwest Markets att bankkoncernen hade förlorat 50 miljoner pund. Ytterligare forskning visade att förlusten var uppemot 90,5 miljoner pund och på grund av dessa ytterligare undersökningar minskade tron ​​på Natwest snabbt. Bank of England (BoE) gick emellertid in och begränsade avgången från de bästa Natwest-tjänstemännen.

År 2016 rapporterade Bitcoin.com News att Natwest var en av de första brittiska high street-bankerna som införde debitering av negativa räntor mot sina kunder. Rapporter vid den tiden noterade att endast företagskunder skulle känna den nya policyn, men tillkännagivandet skakade marknaderna och fick också tro att sjunka.

Många krypto-tillgångssupportrar skulle säga att Natwest är ett lysande exempel på varför bitcoin och myriaden av digitala tillgångar finns. Från kontroverserna 1987, 1997, 2016, även i dag, har banken bevittnat ett fallande förtroende från allmänheten. På senare tid åberopade Financial Conduct Authority (FCA) brottmål mot Natwest för påstått underlåtenhet att följa reglerna för penningtvätt.

Vad tycker du om att Natwest förklarar att banken vägrar att göra affärer med företag som accepterar kryptotillgångar? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

banker, Bitcoin (BTC), BTC, kryptotillgångar, Kryptovalutor, Finans, National Westminster Bank, NatWest, Natwest Bank, Natwest Banking, Negativa räntor, UK Bank

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link