Balancer Labs postar Bug Bounty för över $ 2 miljoner

Balancer Labs postar Bug Bounty för över $ 2 miljoner

Köpa Bitcoins
april 20, 2021 by Bitcoinera
8
Balancer Labs har tillkännagett en bug bounty för alla etiska hackare som hittar sårbarheter i deras V2 Vault. Den översta bounty är 1000 ETH. Sinnet på Balancer Labs har beslutat att gå stort i strävan efter att avslöja sårbarheter i sin V2 Vault-arkitektur. Företaget, som fungerar som en likviditetsleverantör och icke-depåportföljförvaltare, erbjuder den största enskilda
BIC_Balancer_Labs.jpg.optimal.jpgBalancer Labs har tillkännagett en bug bounty för alla etiska hackare som hittar sårbarheter i deras V2 Vault. Den översta bounty är 1000 ETH.

Sinnet på Balancer Labs har beslutat att gå stort i strävan efter att avslöja sårbarheter i sin V2 Vault-arkitektur. Företaget, som fungerar som en likviditetsleverantör och icke-depåportföljförvaltare, erbjuder den största enskilda buggen som registrerats. Topppriset är 1 000 ETH eller 2,2 miljoner dollar i skrivande stund. Balancer hoppas kunna uppmuntra etiska hackare att sniffa ut sårbarheter i V2.

V2 Vault är ett enda valv som underhåller och hanterar tillgångar placerade inom plattformen. Den är utformad för att förenkla transaktioner och sänka gasavgifterna när de lanseras.

Balancer Labs lär sig av tidigare säkerhetsaffärer

Lusten för att Balancer ska vara försiktig kommer i hälarna av en cyberattack i juni 2020 mot DeFi-plattformen. Hackare lurade protokollen för att ladda ner en halv miljon dollar i tokens efter att ha upptäckt en metod för att manipulera en pools intelligenta kontrakt.

Balancer Labs är inte den enda DeFi-plattformen som har utsatts för sådana utnyttjande av sina system de senaste månaderna.

Tidigare i mars 2021 drabbades DeFi-plattformen DODO DEX hårt för 3,8 miljoner dollar i en liknande attack. Även om det mesta av detta belopp har återvunnits pekar det fortfarande på en oroande trend för DeFi-sektorn.

Enligt en studie gjord av CipherTrace står DeFi-plattformar för 50% av de riktade kryptoattackerna från juni till slutet av året. DeFi-industrin förlorade mer än 47 miljoner dollar under processen.

Bug Bounties blir vanligare

Investerare som vill ha säkerhet för sina fonder är ingen ny idé av någon fantasi. Med valutan som flyttar in i det digitala området har detta faktum inte förändrats. Det som har förändrats är de metoder där företag upptäcker sårbarheter inom sina egna system.

Det första bug bounty-programmet lanserades 1983 av Hunter och Ready Inc. för att kontrollera säkerheten för deras Versatile Real-Time Executive (VRTX) operativsystem. Storpriset valdes smart som Volkswagen Beetle, eller kort sagt VW Bug.

Sedan dess har idén om bugbounties utvecklats till vad vi ser idag i många branscher över hela världen.

Förra året meddelade Google att de hade avskaffat nästan 7 miljoner dollar till digitala bounty hunters enbart under 2020 via deras sårbarhetsbelöningsprogram. Precis som Google har många teknikföretag nyligen antagit bug bounty-program. Många av dem finns i kryptosektorn.

Dessutom har Ethereum nyligen höjt sina belöningspoäng för bugjägare som gör det möjligt för dem att tjäna upp till $ 50 000 för att rapportera en enda kritisk fråga i Ethereum 2.0-systemet. En snabb titt på poänglistan visar flera jägare som hittills har tjänat 30 000 dollar.

Enligt en rapport från BBC bankade nio etiska hackare över 1 miljon dollar förra året efter att ha hittat och flaggat exploater för olika företag. Branschen samlade totalt över 40 miljoner dollar i vinst genom att helt enkelt hitta och rapportera dessa systemfel.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link