“Avsluta kriget mot XRP” framställningar till Gary Gensler

“Avsluta kriget mot XRP” framställningar till Gary Gensler

Köpa Bitcoins
april 8, 2021 by Bitcoinera
5
Thomas Hodge, grundaren av Crypto & Policy, har startat en framställning på Change.org och ber SEC-ordförande Gary Gensler att ”avsluta kriget mot XRP.” Framställningen ber först och främst Gensler att avsluta den pågående rättegången mot Ripple Labs och dess chefer. Det begär vidare att SEC inte längre lagar kryptovalutor genom rättegångar. Istället ber Gensler att
bic_xrp_binance.jpg.optimal.jpgThomas Hodge, grundaren av Crypto & Policy, har startat en framställning på Change.org och ber SEC-ordförande Gary Gensler att ”avsluta kriget mot XRP.”

Framställningen ber först och främst Gensler att avsluta den pågående rättegången mot Ripple Labs och dess chefer. Det begär vidare att SEC inte längre lagar kryptovalutor genom rättegångar.

Istället ber Gensler att samarbeta med kryptosamhället för att skapa lagstiftning. ”Gå med amerikanska krypto- och blockchain-utvecklare och innehavare av digitala tillgångar för att utveckla ett tydligt regelverk för alla,” framgår av framställningen.

Ripple och XRP påstådda intressekonflikter

Framställningen går sedan i närmare detaljer om påstådd oegentlighet från tidigare SEC-chefer som väckte säkerhetsstämningen mot Ripple. Specifikt riktar den sig mot tidigare SEC-ordförande Jay Clayton och tidigare SEC-chef för företagsfinansiering William Hinman. Det hävdar att paret hade ekonomiska intressen i bitcoin, eter, liksom band med Kina.

Innan deras utnämningar 2017 arbetade båda männen med det kinesiska företaget Alibaba på börsintroduktionen. Handelsjätten råkar driva en mobil betalningsplattform som heter Alipay. Framställningen konstaterar att deras mandatperiod började när Kina lanserade sin kampanj för att få kontroll över hash-hastigheten på bitcoin.

Den hävdar att Hinman fick betalningar från advokatbyrån Simpson Thacher, som sitter i Ethereum Enterprise Alliance. Utöver detta tjänade han också avgifter genom att stödja börsintroduktionen för det kinesiska kryptogrundföretaget Canaan.

Under sin tid var båda tillsynsmyndigheterna frågade om bitcoin och / eller eter var värdepapper. Båda uppgav att de inte var det, så investerare bör fortsätta handla med dem.

Under sina fyra år som SEC-chef gav Clayton aldrig ett definitivt svar om XRP. Vid ett tillfälle frågade ett kryptobörs SEC direkt om XRP var en säkerhet. Det fortsatte sedan att lista det efter att inget svar fått.

Sista minuten rättegång

Framställningen hävdar att SEC på Claytons sista dag inlämnade sin talan mot Ripple efter fyra års tvetydighet. XRP-tokens hade till och med handlat i sju år fram till den tiden. Ändå hävdar stämningen att varje försäljning av XRP på sekundärmarknaden hade varit en oregistrerad värdepappersförsäljning.

När det gäller de påstådda intressekonflikterna och den misstänkta tidpunkten för dräkten ber framställningen dessutom Gensler att genomföra en grundlig utredning om ärendet.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link