Auktionsjätten Sotheby’s accepterar BTC och ETH som betalning via Coinbase

Auktionsjätten Sotheby’s accepterar BTC och ETH som betalning via Coinbase

Bitcoin Sverige
maj 4, 2021 by Bitcoinera
5
Sotheby’s, ett av världens äldsta och största auktionshus, har meddelat att de kommer att acceptera stora kryptovalutor som en ny betalningsmetod vid en kommande auktion. Sothebys VD Charles Stewart sa att företaget kommer att debutera Bitcoin (BTC) och Ether (ETH) betalningar som en del av den kommande auktionen av Banksys “Love is in the Air”.“
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDUvNDQ4YTdjY2EtM2M3YS00Njg4LTg3NjQtOGUyYmQwNTQ4ZTI0LmpwZw.jpgSotheby’s, ett av världens äldsta och största auktionshus, har meddelat att de kommer att acceptera stora kryptovalutor som en ny betalningsmetod vid en kommande auktion.

Sothebys VD Charles Stewart sa att företaget kommer att debutera Bitcoin (BTC) och Ether (ETH) betalningar som en del av den kommande auktionen av Banksys “Love is in the Air”. Den nya betalningsmetoden kommer att underlättas i samarbete med USA: s största kryptovalutautbyte, Coinbase, noterade Stewart i en tisdagsintervju med CNBC: s Squawk Box.

“Det är något vi har funderat på under ganska lång tid”, sade VD och utarbetade att Sothebys senaste drag ger nästa steg för att utforska kryptobetalningar för fysisk konst efter att företaget debuterade icke-fungibla tokens, eller NFT, tidigare i år.

“Love is in the Air” är ett ikoniskt konstverk med protesttema av den pseudonyma Englandbaserade gatukonstnären Banksy. Arbetet kommer att erbjudas i Sotheby’s Evening Auction Auction den 12 maj i New York, rapporterade Esquire. Att bjuda på arbetet, som uppskattas vara värt mellan $ 3 miljoner och $ 5 miljoner, kommer att genomföras i amerikanska dollar, med möjlighet att betala beloppet med krypto.

Som tidigare rapporterats av Cointelegraph har globala auktionshus flyttat in i kryptoindustrin mer aggressivt de senaste månaderna. I februari tillkännagav det brittiska auktionshuset Christie’s en NFT-auktion av Mike Winkelmanns digitala konstverk “Everydays: The First 5000 Days.” Auktionen resulterade så småningom i en rekorduppsättning av NFT-försäljningen, med nästan 70 miljoner dollar. I oktober 2020 sålde Christie’s också ett konstverk med Bitcoin-tema och NFT för över $ 130.000.

Sothebys tillkännagivande kommer under ett stort altcoin-rally, med Ether som sätter en ny rekordhög över $ 3500 på tisdag.