Är vi där än? Här är varför en analytiker säger att det inte är “altcoin säsong”

Är vi där än? Här är varför en analytiker säger att det inte är “altcoin säsong”

Bitcoin Sverige
april 20, 2021 by Bitcoinera
7
Få handlare skulle argumentera mot det faktum att Bitcoin (BTC) är på en tjurmarknad, men det finns mindre enighet om huruvida marknaden är mitt i en “altcoin-säsong.” En snabb översikt över Crypto Twitter visar schismen mellan handlare som är säkra på att vi är halvvägs genom alt säsongen och de som tror att det ännu
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvMzMyZjIwYTktMmE0ZS00ZGM2LTllZTYtY2VlNTE4Y2IwNWFiLmpwZw.jpg


Få handlare skulle argumentera mot det faktum att Bitcoin (BTC) är på en tjurmarknad, men det finns mindre enighet om huruvida marknaden är mitt i en “altcoin-säsong.” En snabb översikt över Crypto Twitter visar schismen mellan handlare som är säkra på att vi är halvvägs genom alt säsongen och de som tror att det ännu inte har börjat.

Vanligtvis förlitar sig handlare på ett brett utbud av indikatorer och mätvärden, som Bitcoins totala börsvärde kontra det totala altcoin-börsvärde, Bitcoins dominansnivå och om låg-cap altcoins har ökat med en viss procentsats.

Som det är investeringsnaturen kan för mycket signal ibland ge blandade resultat, så Cointelegraph bestämde sig för att prata med Ben Lilly, grundare och analytiker på Jarvis Labs, för att se var han och hans företag tror att marknaden för närvarande står och för att bestämma de lämpligaste mätvärdena för att ta reda på om en altcoin-säsong verkligen är till hands.

Cointelegraph: Ett antal analytiker hävdar att vi är inne i en altcoin-säsong, eller åtminstone precis vid gränsen till en. Vissa tittar på support / motståndssvängningar och fraktaler på altcoin market cap charts (isolerad från BTC: s börsvärde) för att göra övertygande argument. Varför tror du att vi inte är nära en altcoin-säsong?

Ben Lilly: Jag tror att allas tolkning av vad som definierar en altcoin-säsong varierar. För många kan altcoin-säsongen existera när både BTC och altcoins går högre. Detta står i motsats till att Bitcoin ökar medan altcoins förblir platt eller tappar.

Jag tycker att detta är en rättvisande bild av altcoin-säsongen, men det är inte nödvändigtvis en jag prenumererar på. Helt enkelt för att om det här är en definition för altcoin-säsongen är det inte en tvingande anledning för mig att flytta från Bitcoin och in i altcoins ur ett riskjusterat perspektiv.

För i den definitionen av altcoin-säsongen är Bitcoin fortfarande den bästa tillgången att äga.

Vi ser på altcoin-säsongen som marknadsrörelser som överraskar människor eller åtminstone får handlare att tänka om vad som är normalt.

CT: Så, speglar altcoin-årstiderna inte en trendförändring på makronivå i marknadsriktningen för Bitcoins fart?

BL: Att komma tillbaka till vad jag sa tidigare, stöd och motstånd är bra sätt att förklara. Vi kan se dessa som områden som, när de går sönder, skapar snabba prisåtgärder. Det är den typ av åtgärder du vill exponera för, förutsatt att du är på rätt sida av det. Medan allt däremellan mellan dessa stöd och motstånd nästan kan antas som “förväntat” eller normalt – i lös mening.

För att ta reda på var detta område kan vara kan vi titta på ett Bitcoin-dominansdiagram. Detta låter oss veta procentandelen av marknaden som Bitcoin representerar. Just nu handlas det inom ett intervall, det vill säga ett “förväntat” intervall. Och eftersom det trender ner är det bra för altcoins eftersom Bitcoin medger viss dominans för andra mynt.

Medan många kanske pekar på detta och säger att det är en “altcoin-säsong”, kommer jag att påpeka att denna typ av aktivitet tenderar att hända i en tjurcykel eftersom nya pengar flyttar in.

Faktum är att vi har handlat med detta förväntningsintervall från mitten av 2019, vilket sammanfaller med när Bitcoin tyckte att det var lågt och började bli hausse.

Bitcoin marknadsvärde dominans veckodiagram. Källa: TradingView, Jarvis Labs

Konstigt nog hoppade vi nyligen ut ur detta intervall i slutet av 2020, och när vi gjorde det, gick Bitcoin på en absolut tår. Under denna körning förlorade altcoins värde. Och i likhet med hur Brent Johnson beskriver sin dollarmilkshake-teori, suger Bitcoin upp marknadens likviditet när den gick högre.

Sedan dess har vi återgått till detta förväntningsområde, även känt som det normala området på marknaden.

Om det motsatta händer nu och vi bryter detta förväntade intervall till nackdelen, kommer det enligt vår synvinkel att betyda att altcoins är tillgången att sitta i, eftersom de kommer att generera stora avkastningar i förhållande till Bitcoin. Det är då saker blir vilda.

CT: I flera år har näringsidkare identifierat förskjutningarna i dominansnivå mellan BTC och altcoins som en relevant indikator på när altcoin-säsongen börjar. Som teorin säger, när Bitcoins pris konsolideras eller är i en nedåtgående trend och dess dominans sjunker under en viss procentsats, utnyttjar altcoins på Bitcoins intervallbundna åtgärd genom att rallya högre. Vilka tankar har du om detta?

BL: I likhet med vad jag förklarade tidigare handlar det om förväntningar. Så snart marknaden skapar en förändring med tanke på vad som är normalt, kommer “altcoin season” att visas.

Ett annat diagram jag ofta lutar på är ETH / BTC-paret. När Ether vinner i förhållande till BTC är detta i allmänhet ett bra tecken för altcoins. Och nyligen har det varit lite hausseartad fart i diagrammet inom dess nuvarande förväntningsintervall.

ETH / BTC-paret bildar för närvarande det vi kan beskriva som Livermore Ackumulation Cylinder. I mer än en månad har vi diskuterat detta i vårt gratis nyhetsbrev “Espresso” från Jarvis Labs Substack, och det som är klart är att diagrammet tar form och är i de senare stadierna av sin trend.

Om ETH / BTC går sönder och ut ur denna cylinder blir det ett nytt ögonblick där förväntningarna på vad som är normalt kommer att justeras. Det är då vi kommer att se snabba prisåtgärder och sannolikt en altcoin-säsong.

ETH / BTC veckodiagram. Källa: TradingView, Jarvis Labs

CT: Medan ett stigande tidvatten lyfter alla båtar, har altcoins varit de bästa på marknaden jämfört med Bitcoin. En snabb titt över CoinMarketCap visar att minst 50 har gjort rörelser som ligger långt över 100%, och marknadstaket på altcoin har stigit från 250 miljarder dollar i januari till nästan 900 miljarder dollar idag. Enligt din åsikt, vad är den primära signalen att marknaden är i en ordentlig altcoin-körning?

BL: Nu är det enligt min mening lite annorlunda än en altcoin-säsong. Det beror på att en ordentlig tjurkörning för altcoins är när investerare är mer benägna att gå längre ut på riskkurvan för krypto kontra att helt enkelt köpa Bitcoin, inte nödvändigtvis extra stora vinster jämfört med Bitcoin.

Baserat på denna definition kan vi göra fallet att när Bitcoin-dominans faller medan krypto som helhet är på en tjurmarknad (som idag), så är detta en tjurmarknad för altcoins.

Även om investerare kanske inte har överdrivna vinster i förhållande till Bitcoin i en ordentlig altcoin-tjur som de skulle under en altcoin-säsong, är det klokt att börja bygga exponering för dessa högre risktillgångar i denna miljö.

CT: Har on-chain data något värde för att bestämma när alt-säsonger börjar?

BL: Absolut. On-chain är mycket värdefullt om du vet hur du filtrerar bort allt buller som följer med det. Med krypto finns det så mycket öppenhet när det gäller att se transaktioner i kedjan. Detta skapar en mängd data som kan ses på hundratals olika sätt, varav många är meningslösa.

På Jarvis Labs filtrerar vi bort all data för att hitta den information som är viktig. Sedan kör vi det genom algoritmer för att skapa handelssignaler. Det är värdefull dataanalys och tenderar att användas i stället för interna analytiker.

Genom att säga att on-chain fortfarande är ett utrymme under utveckling utanför Bitcoin och Ethereum. Vi är på ett halvt dussin blockkedjor som tittar på dessa signaler utvecklas och att generera en mängd olika tillförlitliga signaler kommer bättre att hitta exakt när trendförskjutningar äger rum och altcoin-säsonger börjar och slutar.

En enkel sak som handlare kan följa för att se utvecklingen av en altcoin-säsong är USDT-flöden.

När en altcoin-säsong anländer kommer vi sannolikt att se USDT flöda till andra lager-två-protokoll som Polkadot, Cosmos och Solana. Det beror på att många småkapitaltillgångar som ligger mycket långt ute på riskkurvan, som tenderar att köpas i dessa typer av miljöer, kommer att finnas på decentraliserade börser snarare än centraliserade börser.

När investerare börjar köpa upp dessa småkapitalstillgångar kommer likviditet att komma fram och USDT är den mest allestädes närvarande formen av likviditet på marknaden.

Så när USDT kommer in i dessa ekosystem med hundratals miljoner, kan du vara säker på att det är altcoin-säsong, eftersom investerare kommer att jaga dessa tillgångar som bara finns på DEX-enheter som är inbyggda i deras protokoll (dvs. Serum).

CT: Är det möjligt att berättelsen kan förändras och att vissa altcoins bryter ifrån sitt beroende av Bitcoins prestanda och förskjuter hur en altcoin-säsong kan se ut?

BL: Det förändrade risklandskapet är hur jag ser just denna fråga.

Och när andra tillgångar börjar växa i marknadsvärde och ålder kommer nätverkseffekterna att växa. Detta kommer i sin tur att isolera många kryptotillgångar från Bitcoin eftersom mycket värde kommer att läggas till dem.

På detta sätt kommer altcoins över tid att avvika något från BTC: s prestanda.

Ethereum kommer att vara den första tillgången att göra detta, helt enkelt på grund av var det är när det gäller dess livscykel och utveckling. Men när det gäller att vara immun mot Bitcoins pris kommer det inte att hända på många år. Jag tror faktiskt att det alltid kommer att finnas någon korrelation i viss utsträckning.

Det beror på makroskäl. Enkelt uttryckt, råvaror som helhet tenderar att ha en korrelation med varandra, aktier som helhet har korrelation, och även valutor tenderar att röra sig i tandem med varandra (dvs. USD, CHF, JPY). Genom att säga detta kommer krypto som helhet sannolikt att röra sig ihop med varandra under åtminstone större delen av detta decennium om inte längre.

Ansvarsfriskrivning: Cointelegraph stöder inte något innehåll eller produkt på denna sida. Medan vi strävar efter att förse dig med all viktig information som vi kan få, bör läsarna göra sin egen undersökning innan de vidtar några åtgärder relaterade till företaget och bär det fulla ansvaret för sina beslut, och den här artikeln kan inte betraktas som investeringsråd.