Ant Group avslöjar PBoC-partnerskap för utveckling av digital yuan

Ant Group avslöjar PBoC-partnerskap för utveckling av digital yuan

Bitcoin Värde
april 26, 2021 by Bitcoinera
2
Tencent och Alibaba-ägda Ant Group är två kinesiska tekniska giganter som nyligen avslöjade sitt engagemang med People’s Bank of China för att utveckla den digitala yuanen, South China Morning Post rapporterade på måndag. Bland de två företagen var Ant Groups engagemang konstigt eftersom fintech-jätten stod inför hård granskning från de kinesiska tillsynsmyndigheterna och var tvungen


Tencent och Alibaba-ägda Ant Group är två kinesiska tekniska giganter som nyligen avslöjade sitt engagemang med People’s Bank of China för att utveckla den digitala yuanen, South China Morning Post rapporterade på måndag.

Bland de två företagen var Ant Groups engagemang konstigt eftersom fintech-jätten stod inför hård granskning från de kinesiska tillsynsmyndigheterna och var tvungen att stänga av sitt landmärke för börsintroduktion (IPO) i november förra året och omstrukturerar sin verksamhet under tillsyn.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Båda företagen avslöjade sitt engagemang med den kinesiska regeringens ambitiösa projekt vid Digital China Summit i Fuzhou som ägde rum över helgen.

Privata företag som påskyndar antagandet av digital yuan

Rapporten beskrev att Ant-gruppen har varit inblandad i projektet sedan 2017, och senare samma år blev Ant-backed MYbank en mellanhand för att distribuera den digitala yuanen. Landets digitala valutainstitut började också använda Ant: s mobilappsutvecklingsplattform mPaaS i juni 2019.

Dessutom markerade fintech-jättens engagemang i centralbankens digitala valuta (CBDC) -projektet när det började rulla ut den digitala yuanen i olika delar av landet tidigare i år, efter försök som genomfördes förra året.

Föreslagna artiklar

Förstå Bidens skatteplaner Gå till artikel >>

“Ant Group, tillsammans med MYbank, kommer att fortsätta att stödja forskning, utveckling och prövning av PBOC: s e-CNY,” sa en företrädare för Ant Group.

Intressant är att Alibabas grundare Jack Ma fortfarande inte är känt efter att han offentligt kritiserat Kinas finansiella system.

Under tiden började Tencents engagemang i det digitala yuanprojektet i februari 2018. Dessutom bildade det ett expertgrupp för att hjälpa till med utvecklingsprocessen.

“Tencent har deltagit i PBOC: s e-CNY-projekt från början och kommer att fortsätta att genomföra pilotförsök i enlighet med PBOC: s vägledning”, sade en talesman för Tencent.

Dessutom tappar den kinesiska centralbanken annan lokal teknik för sitt engagemang i det digitala valutaprojektet, vilket kommer att säkerställa distribution och massanslutning. JD.com, en rival till Alibaba, avslöjade nyligen att det har betalat löner för vissa anställda i digital yuan efter partnerskapsavtalet med PBoC sedan september.

Source link