Altcoins slog nya toppar efter att tjurar sparkade Bitcoin-priset tillbaka över $ 50K

Altcoins slog nya toppar efter att tjurar sparkade Bitcoin-priset tillbaka över $ 50K

Bitcoin Sverige
april 26, 2021 by Bitcoinera
3
Investerare i kryptovaluta andades lättnad den 26 april eftersom den kraftiga vändningen i priset på Bitcoin (BTC) åtföljdes av en marknadsomfattande återhämtning som har en majoritet av altcoins som ser grönt ut. Det är troligt att utbrottet fick hjälp av hausseartade bedömningar från JPMorgan-analytiker och PayPals tillkännagivande att efterfrågan på att köpa kryptovalutor hade överträffat
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvNWJiNjY0NTMtNTg1MS00Mjk5LTg5N2YtMDljODBiMGVkMTc0LmpwZw.jpg


Investerare i kryptovaluta andades lättnad den 26 april eftersom den kraftiga vändningen i priset på Bitcoin (BTC) åtföljdes av en marknadsomfattande återhämtning som har en majoritet av altcoins som ser grönt ut. Det är troligt att utbrottet fick hjälp av hausseartade bedömningar från JPMorgan-analytiker och PayPals tillkännagivande att efterfrågan på att köpa kryptovalutor hade överträffat förväntningarna.

Data från Cointelegraph Markets och TradingView visar att Bitcoin, efter att ha studsat av ett lågt $ 47 000 på söndag kväll, ryckte tillbaka över supportnivån på $ 50 000 under de tidiga handelstimmarna på måndag och klättrade över $ 53 500 vid mitten av dagen medan Ether (ETH) återvann $ 2500.

BTC / USDT 4-timmarsdiagram. Källa: TradingView

Förra veckans tillbakadragande på marknaden gjorde inte mycket för att sänka den vanliga antagandet av kryptovalutor eftersom berättelser som NFL-utkastet Trevor Lawrence undertecknade ett godkännandeavtal med kryptoportföljspårningsplattformen Blockfolio och hotell i Nigeria som meddelar planer på att acceptera Bitcoin som betalning dyker upp dagligen.

Kedjeanalys spårar Bitcoins växande hausseartade fart

Data från Glassnode visar att överföringsvolym på kedjan och de genomsnittliga transaktionsavgifterna för Bitcoin-nätverket nådde nya rekordhöga nivåer under den föregående veckan, eftersom nätverket fortsätter att återhämta sig från trängsel i mempool på grund av det minskade hashrat som inträffade som ett resultat av ett strömavbrott i Kina.

Genomsnittliga transaktionsavgifter i Bitcoin-nätverket. Källa: Glassnod

Analys av de åldersgränser som användes av Output Output, som beskriver hur länge BTC har satt i en plånbok, indikerar att nyare tokeninnehavare skakades ut av det senaste doppet medan plånböcker som har hållit längre än en månad såg en nedgång i transaktionsaktiviteten.

Uppgifterna visar också att plånböcker som har hållits i mer än 6 månader inte har sett någon märkbar ökning av utgifterna sedan marknadens tillbakadragande i februari.

Ytterligare hausse kan hittas när man tittar på gruvarbetare som enligt Glassnode är på sin högsta nivå sedan mitten av 2018.

Minerare nettoposition förändring. Källa: Glassnod

Sammantaget visar analysen att det var de nyare händerna på marknaden som skakades av förra veckans korrigering, medan de mer erfarna kryptohandlarna var glada att samla BTC från dem som var oroliga för ytterligare prisfall.

Altcoins stiger när Bitcoin hittar sin fot

Bitcoins kamp under den senaste veckan har gjort det möjligt för altcoins att gå framåt och få marknadsandelar med ett antal mynt som bryter ut till nya rekordhöga och handelsvolymer på decentraliserade börser i upptrenden.

Den Ethereum-baserade DeFi-utlåningsplattformen Compound (COMP) spikade 17% över natten för att nå ett nytt rekordhöjd på $ 671 medan lager-2-lösningen Polygon (MATIC) ökade 68% till en ny rekordhög nivå på $ 0,576.

Daglig kryptovalutamarknadsprestanda. Källa: Coin360

Det Solana-baserade decentraliserade börsserumet (SRM) såg sitt ursprungliga tokenpris bryta ut till en ny höjd på $ 11,47 tack vare ökad aktivitet på Solana (SOL) blockchain-nätverket.

Solana-priset ökade med över 120% under den senaste veckan och nådde en ny höjd på $ 48,46 den 25 april när dess ekosystem fortsätter att expandera och nya projekt startar på denna lager-1 Ethereum-konkurrent.

Det totala kryptovalutamarknaden ligger nu på $ 20000 biljoner och Bitcoins dominans är 50,3%.

De åsikter och åsikter som uttrycks här är endast författarens och återspeglar inte nödvändigtvis Cointelegraph.com: s åsikter. Varje investerings- och handelsrörelse innebär risk, du bör göra din egen forskning när du fattar ett beslut.