Altcoins-rally som analytiker varnar för att Bitcoin är i ’50K $ – 60K skymningszon’

Altcoins-rally som analytiker varnar för att Bitcoin är i ’50K $ – 60K skymningszon’

Bitcoin Sverige
april 24, 2021 by Bitcoinera
5
Priset på Bitcoin (BTC) är fortfarande fast i vad handlare hoppas kommer att vara en kortsiktig nedåtgående trend eftersom konsekvenserna av 18 april-rykten om en motverkan mot “namnlösa finansinstitut” för att underlätta penningtvätt med kryptovalutor har ännu inte skakats av . Data från Cointelegraph Markets och TradingView visar att sedan prisnivån på BTC den 18
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvZGQ3OTczOWYtOGI4ZS00ZjUyLWE4NWUtNmNhMWQ5ZTQ1NTk0LmpwZw.jpg


Priset på Bitcoin (BTC) är fortfarande fast i vad handlare hoppas kommer att vara en kortsiktig nedåtgående trend eftersom konsekvenserna av 18 april-rykten om en motverkan mot “namnlösa finansinstitut” för att underlätta penningtvätt med kryptovalutor har ännu inte skakats av .

Data från Cointelegraph Markets och TradingView visar att sedan prisnivån på BTC den 18 april har slagits under $ 51.000 har priset på BTC handlats i ett intervall mellan $ 52.500 och $ 57.500 och etablerat ett fallande mönster av lägre toppar och lägre nivåer.

BTC / USDT 4-timmarsdiagram. Källa: TradingView

Även om regleringsproblem kan ha spelat en viss roll i den nuvarande uttaget, har det skett flera andra viktiga utvecklingar som har påverkat BTC: s återhämtning.

Enligt Micah Spruill, verkställande partner och investeringschef på S2F Capital, tvingade en nedgång på 20% till 25% av Bitcoin-hashgraden orsakad av obligatoriska strömavbrott i Xinjiang-regionen i Kina under helgen “cirka 80% av gruvarbetarna i det området offline. ”

Spruill ser denna nedgång i hash-takt kombinerat med en heltidshöjd i Bitcoin-terminsöppen ränta som katalysator för “det perfekta scenariot för en större överutnyttjande-tvätt.”

När det gäller vad som kommer nästa för Bitcoin pekade Spruill på en ökning av den hausseartade känslan bland analytiker och handlare “efter att mycket av överspekulationen på marknaden den här månaden dämpades av prissänkningen.”

Spruill sa:

“För närvarande ser mätvärdena på kedjan otroligt friska ut med snabbare tillväxt av nya enheter som ansluter sig till nätverket, ökade användarregistreringar på större börser som Binance och fortsatt hausseartade nettobörsutflöden i både Bitcoin och Ethereum.”

Bitcoins nuvarande handelsintervall kan domineras av bots

David Lifchitz, investeringschef för ExoAlpha, upprepade Spruills perspektiv och pekade också på regleringsproblem i USA och det tillkännagivna förbudet mot kryptovalutor i Turkiet som ”matchen som tände eld i en överdriven handelsmiljö” baserat på den eviga swappfinansieringen hastighet före och efter stupet.

Enligt Lifchitz är Bitcoin nu tillbaka i “50,000 $ – 60,000 $ twilight zone”, som kännetecknas av institutionella dip-köpare med order på 50.000 $ nivå, detaljhandeln FOMO – rädslan för att missa – över $ 60.000, och “trading bots playing ping-pong i intervallet däremellan. ”

Sedan nedgången har Lifchitz identifierat ett tillfälligt stöd för BTC mitt i intervallet, cirka $ 54 000 till $ 55 000, men anser fortfarande att det är ”för tidigt att säga om doppet är över.

Lifchitz sa:

”Utan någon stark katalysator ser det svårt att bryta över $ 60 000 just nu, och en paus under $ 50 000 kan driva Bitcoin ner till $ 30 000. Traditionella marknader som visar tecken på utmattning kan också sätta en bit på återhämtningen på kryptomarknaderna. ”

Ethereum-priset når en ny höjdpunkt

Bitcoins nuvarande nedåtgående trend har öppnat dörren för Ether (ETH) för att kliva in i rampljuset, med det högst rankade altcoinet efter börsvärde som når en ny rekordhög nivå på 2644 dollar på baksidan av 47,3 miljarder dollar i handelsvolym.

ETH / USDT 4-timmarsdiagram. Källa: TradingView

Ether’s rally åtföljdes av en 25% -rally i priset på Maker’s MKR, ett av de äldsta decentraliserade finansprojekten i Ethereum-nätverket, som nådde en ny heltidshöjd på 4 980 $.

Solanas SOL har också varit en stark aktör för sent och ökade 26% över natten för att nå ett nytt rekordhöjd på $ 39,72.

Det totala kryptovalutamarknaden ligger nu på 2,02 biljoner dollar och Bitcoins dominans är 49,6%.