Altcoins-breakout till nya toppar medan Bitcoin-pris testar ett nyckelstöd

Altcoins-breakout till nya toppar medan Bitcoin-pris testar ett nyckelstöd

Bitcoin Sverige
februari 19, 2021 by Bitcoinera
6
Bullishness på kryptovalutamarknaden fortsatte den 18 februari när Bitcoin (BTC) handlar nära $ 51 000 och Ether (ETH) är inom räckhåll för $ 2000-nivån för första gången eftersom detaljhandlare är kvar medan pro-handlare är mindre optimistiska på kort sikt. Data från Cointelegraph Markets och TradingView visar att Bitcoin-priset har dragit tillbaka något från de senaste
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDIvOTRiNjM5NmUtNDg4NS00MzBmLTkxOWUtODcyMzYyOWVkYjA0LmpwZw.jpg


Bullishness på kryptovalutamarknaden fortsatte den 18 februari när Bitcoin (BTC) handlar nära $ 51 000 och Ether (ETH) är inom räckhåll för $ 2000-nivån för första gången eftersom detaljhandlare är kvar medan pro-handlare är mindre optimistiska på kort sikt.

Data från Cointelegraph Markets och TradingView visar att Bitcoin-priset har dragit tillbaka något från de senaste all-time-topparna till ett nuvärde på $ 51924 medan ETH-priset har ökat 5,66% till rekordhöga $ 1 950.

Investerare i Kanada visade sin hälsosamma aptit på tillgång till den bästa kryptovalutan då debut av den kanadensiska Bitcoin ETF såg nästan 100 miljoner dollar i volym under de första timmarna av handeln.

Daglig kryptovalutamarknadsprestanda. Källa: Coin360

Samtidigt indikerade Microsofts grundare Bill Gates att han har tagit en “neutral syn” på Bitcoin och varken är kort eller lång på tillgången och känner att BTC “kan gå upp och ner bara baserat på mani eller vad som helst. ”

Nya support- och motståndsnivåer dyker upp för BTC

Chad Steinglass, handelschef på CrossTower, har identifierat nästa motståndsvägg för Bitcoin runt $ 53 000 medan den nuvarande supportnivån är cirka $ 51 000, vilket skapar en “smal kanal” som sannolikt inte kommer att “hålla mycket länge.”

I ett privat samtal med Cointelegraph sa Steinglass:

”Under $ 51.000 finns mer stöd till $ 49.000 och över $ 53.000. Jag förväntar mig att nästa motståndsficka kommer att uppgå till cirka 56 000 dollar, vilket är en annan stor öppen ränteoption. “

När det gäller Ether (ETH) indikerade Steinglass att den senaste försäljningen i altcoins “drog ner ETH tillsammans med dem”, men när försäljningen avtog den 18 februari kunde Ether “bryta sig loss och köra högre.”

ETH / USDT 4-timmarsdiagram. Källa: TradingView

Steinglass tog den motståndskraft som Ether visade under en turbulent marknad för altcoins som ett ”underteckna att historien bakom ETH är bredare och robustare än den senaste frenesien i altcoins som använde ETH för insatsändamål. ”

Ökningen av arbetslösa anspråk sätter press på traditionella marknader

Traditionella marknader föll under press den 18 februari då den ekonomiska återhämtningen från Covid-pandeminsputtern i USA och arbetslöshetspåståenden ökade efter flera veckors nedåtgående trend.

S&P 500, Dow och NASDAQ avslutade alla dagen i rött, ned 0,44%, 0,38% respektive 0,72%.

Flera altcoins skapar nya toppar

Altcoins studsade tillbaka från sitt senaste dopp för att se hälsosamma prisvinster på torsdag, med Binance Coin (BNB) som överträffade resten av de tio bästa när det ökade mer än 20% under det senaste dygnet till en ny heltidsnivå på 218,94 $.

BNB / USDT 4-timmarsdiagram. Källa: TradingView

Dogecoin (DOGE) och IOTA (MIOTA) har också ökat med ungefär 16% till ett pris på $ 0,059 respektive $ 1,52, medan REN ökade 20,75% för att ta ett nytt rekordhögt värde på $ 1,21.

Det totala kryptovalutamarknaden ligger nu på $ 1,57 biljoner och Bitcoins dominans är 60,6%.