Alkoholindustrin omfattar Crypto, från betalningar till NFTS

Alkoholindustrin omfattar Crypto, från betalningar till NFTS

Köpa Bitcoins
maj 1, 2021 by Bitcoinera
3
Kryptovalutor och blockchain-teknik expanderar från teknikområdet till olika sektorer, inklusive alkoholindustrin. “Jäsning är lika med civilisationen”, sa den amerikanska författaren och poeten John Ciardi. Globalt har denna filosofi uthärdat med olika länder som förlitar sig på olika alkoholproducenter för betydande ekonomiska bidrag och avkastning. Bryggerier, destillatörer och vinproducenter omfamnar alltmer ny teknik för både bättre
BIC_crypto_blockchain_wine.jpeg.optimal.jpegKryptovalutor och blockchain-teknik expanderar från teknikområdet till olika sektorer, inklusive alkoholindustrin.

“Jäsning är lika med civilisationen”, sa den amerikanska författaren och poeten John Ciardi. Globalt har denna filosofi uthärdat med olika länder som förlitar sig på olika alkoholproducenter för betydande ekonomiska bidrag och avkastning.

Bryggerier, destillatörer och vinproducenter omfamnar alltmer ny teknik för både bättre smak och vinst. Vissa vänder sig till kryptovalutor och blockchain-teknik.

Crypto möter alkoholindustrin

Förra året sa den franska vindistributören Vin Malin att det skulle börja acceptera kryptovalutabetalningar.

Jean-Christophe Gallois, företagets direktör, sa att det först skulle vara begränsat till bitcoin (BTC) och ethereum (ETH). Möjligheten är fortfarande att fler kryptovalutor kan accepteras i framtiden.

Detta är inte den första franska vinhandlaren som går in i kryptospelet. En annan fransk handlare har också sett stora avkastningar under den senaste bitcoin bull run. BTC Wine, en online-återförsäljare, som drivs av Lasserre & Papillon, är ett Bordeaux-baserat företag som säljer vin uteslutande i bitcoin.

Frankrike är dock inte det enda landet där alkohol och krypto har gått samman.

I februari engagerade sig Frankrikes granne Schweiz. Sygnum Bank och Fine Wine Capital samarbetade för att tokenisera premiuminvesterbara viner som digitala tillgångar för handel.

”Tokenisering av vintillgångar gör det möjligt för oss att utöka vår privata samlarinvestorbas till nya privata och institutionella investerare som är intresserade av fraktionerat ägande i distinkta verkliga tillgångar. Detta ger dem möjlighet att hålla, handla eller begära en fysisk avveckling av denna unika tillgång på ett effektivt sätt, ”förklarade Alexandre Challand, grundare av Fine Wine Capital.

En annan europeisk alkoholbrygger gick också med i NFT-mani. Det irländska whiskydestilleriet Kinsale Spirits erbjuder en sällsynt 20-årig single malt som en del av sin alkohol-NFT-auktion. Genom att skapa rättsligt bindande, lätt spårbart äganderätt till digitala tillgångar kan åtgärderna skapa ett prejudikat för detta kommande utrymme.

Det sällsynta fatet är ett av få som finns kvar från Cooleys ursprungliga destilleri i Louth. Beskriven av säljarna som en sällsynt historia, whiskyen, “Pall nr. 14730”, är från 2001 och ligger i en ex-bourbonfat. I en kommentar till utvecklingen sa en grundare av Kinsale Spirits, Ernest Cantillon:

”Jag skulle hoppas att särskilt anbudsgivare i Asien skulle kunna vara intresserade av detta. Det är en sällsynt whisky som i sig gör det till en bra investering, men naturligtvis, om den fångar fantasin så får vi förhoppningsvis många multiplar av dess nominella värde. ”

I USA meddelade landets äldsta vinbutik att de skulle börja acceptera kryptovalutor som betalning. Den legendariska vinbutiken Acker grundades 1820 och är det största sällsynta och fina vinauktionshuset i Nordamerika. Acker verkar vara stolt över att acceptera denna nya betalningsform, med Acker ordförande, John Kapon, säger:

”Kryptovaluta är här för att stanna, och vi är glada att kunna erbjuda dessa ytterligare betalningsalternativ i den ständigt föränderliga och föränderliga världen. Vi ser fram emot att växa vårt redan robusta nätverk av vinälskare och snart göra fler spännande meddelanden i det digitala rummet. ”

Företag omfamnar blockchain i Europa

Men alkoholproducenter och handlare är inte de enda kryptovalutaentusiasterna i europeisk verksamhet. Det finns en växande trend mot kryptovalutor i både den offentliga och privata sektorn i Europa som helhet.

Ordförande för European Blockchain Association, Michael Gebert, förklarar hur företag vänder sig till blockchain-teknik för att hantera problem som deras företag står inför. Han påpekar dock att regionen totalt sett fortfarande är mer konservativ än andra delar av världen.

Han förklarar:

”Medan europeiska företag har identifierat banbrytande idéer om hur blockchain kan lösa några av de mest pressande problemen i näringslivet och samhället idag, enligt våra observationer, finns det ett stort gap i deras framsteg mot att förvandla dessa idéer, särskilt ur en strategisk synvinkel. . ”

Regeringens intresse ökar också. Landets centralbank, Banque de France, inledde prövningar av sin egen digitala bankcentralvaluta (CBDC), den första prövningen i Europa.

Gerbert påpekar att denna typ av prövningar och intressen är viktiga för tillväxten av kryptovalutor och decentraliserad finansiering i regionen.

“Politiker och tillsynsmyndigheter måste göra framsteg när det gäller att bedöma om befintliga policyer och lagar är lämpliga för ändamålet eller om nya ramar kommer att krävas”, säger han.

Sammantaget fortsätter intresset för krypto att växa över sektorer. Alkoholindustrin är bara en av många som bevisar fördelarna med att leta efter blockchain för lösningar och trender.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link