African Digital Media Company kommer att hålla NFT-auktion med konstverk av den kenyanska filmskaparen Rich Allela – Blockchain Bitcoin News

African Digital Media Company kommer att hålla NFT-auktion med konstverk av den kenyanska filmskaparen Rich Allela – Blockchain Bitcoin News

Bitcoin Värde
april 25, 2021 by Bitcoinera
7
Ett Kenya-baserat digitalmedieföretag, Picha Images, ska enligt uppgift hålla en av de första icke-fungibla token (NFT) auktionerna i Afrika. Auktionsevenemanget, som kommer att hållas mellan 26 april och 3 maj 2021, kommer inledningsvis att innehålla verk av Rich Allela, den prisbelönta fotografen och filmskaparen från Kenya. Eviga royaltyer Enligt en rapport kommer köparna att få
pxcnnvkkdk.jpg


Ett Kenya-baserat digitalmedieföretag, Picha Images, ska enligt uppgift hålla en av de första icke-fungibla token (NFT) auktionerna i Afrika. Auktionsevenemanget, som kommer att hållas mellan 26 april och 3 maj 2021, kommer inledningsvis att innehålla verk av Rich Allela, den prisbelönta fotografen och filmskaparen från Kenya.

Eviga royaltyer

Enligt en rapport kommer köparna att få ett “hackerresistent bevis på ägande av ett digitalt konstverk”, i gengäld för att köpa NFT. Omvänt ger NFT-artisterna artister som har fått “en rå affär” en chans att tjäna mer.

Samtidigt hävdar Picha Images i sitt eget uttalande att skapandet av NFT visar att företaget “placerar deras kreativa konstnärers välbefinnande först genom att utsätta dem för ett sätt att säkra deras arbete, behålla upphovsrätten till deras skapelser och tjäna royalties i evighet. . ”

NFTs Empower Artister

Å andra sidan citeras Allela för att berömma Picha Images, som utnyttjar artificiell intelligens och big data, för att göra det möjligt för artister som han själv att tjäna mer på sina verk. Allela, vars verk berömda beskrivs som afro-renässans, sa också:

Genom att lansera The Rich Allelas Afro-renässanssamling på NFT syftar Picha Images till att ge artister möjlighet att behålla upphovsrätten till sitt verk och tjäna på sekundärförsäljning. Genom denna auktion kommer allmänheten att lägga sina bud där högstbydande kommer att gå iväg med en bit digital konst och skicka ett meddelande till världen om konstens värde som en investering som är värt att göra.

Under tiden säger rapporten att Opensea, en icke-fungerbar digital marknad, kommer att vara värd för “NFT-auktionen och konstverk.”

Håller du med om att NFT hjälper artister att tjäna pengar på sina verk? Berätta vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link