9% av de undersökta amerikanska tonåringarna hävdar att de har handlat med Crypto

9% av de undersökta amerikanska tonåringarna hävdar att de har handlat med Crypto

Bitcoin Sverige
april 8, 2021 by Bitcoinera
3
Källa: AdobeStock / Sergey Nivens Cirka 9% av amerikanska tonåringar hävdar att de har handlat kryptovaluta, men trenden präglas av ett stort könsskillnad, med så mycket som 81% av dessa tonåringar som manliga, enligt en nyligen genomförd undersökning av investeringsbanken och institutionella värdepappersföretag Piper Sandler. Undersökningen, som ger en ögonblicksbild för våren 2021, baserad på
f0a4b9101d.jpeg


9% av undersökta amerikanska tonåringar påstår sig ha handlat i Crypto 101
Källa: AdobeStock / Sergey Nivens

Cirka 9% av amerikanska tonåringar hävdar att de har handlat kryptovaluta, men trenden präglas av ett stort könsskillnad, med så mycket som 81% av dessa tonåringar som manliga, enligt en nyligen genomförd undersökning av investeringsbanken och institutionella värdepappersföretag Piper Sandler.

Undersökningen, som ger en ögonblicksbild för våren 2021, baserad på svar som samlats in från 7 000 tonåringar i 47 amerikanska stater, visar att en minskande andel tonåringar säger att den amerikanska ekonomin blir sämre. Men uppfattningen är fortfarande dominerande bland respondenterna, 46%, jämfört med 48% förra hösten. Endast 25% av de tillfrågade tonåringarna säger att den amerikanska ekonomin förbättras.

Tonåringens “självrapporterade” utgifter ökade något till 2165 USD i vår, en ökning med 1% i följd, varav moderföretaget representerade 61%.

Dessutom förklarade en tredjedel av tonåringarna (33%) att de har ett deltidsjobb, en nivå som har varit oförändrad från hösten 2020. Denna andel ligger dock under 37% -nivån som rapporterades våren 2020.

”Kontanter är (fortfarande) kung för tonåringar som bästa betalningsmetod följt av Apple Pay; Venmo är den mest använda betalningsappen, säger Piper Sandler i en sammanfattning av rapportens resultat.

Bland de sociala medieplattformarna, snapchat är deras favorit (31% andel), följt av Tick ​​tack (30%) och Instagram (24%, en minskning med 700 räntepunkter jämfört med året innan). Under tiden i Cryptoverse, Twitter anses ofta vara den viktigaste plattformen, följt av Reddit.

Per Axios, “Gen Z har omfamnat aktiemarknaden som en plats att göra kortsiktiga vinster.” TikTok är hem för många konton från tonåringar som hävdar att de har investerat i bitcoin (BTC) och liknande Netflix och Tesla och att ha förvandlat 10 000 USD till 50 000 USD under det gångna året.

Hinder för inträde på aktiemarknaden har aldrig varit lägre, medan det aldrig har varit enklare att skapa nya aktieinvesteringsappar, konstaterade artikeln.

“Psykologin för amerikansk exceptionism, tillsammans med en utmanande väg till ekonomiska framsteg för Gen Z, är två av de största kulturella drivkrafterna [which], tillsammans med senaste tekniska skift, förklarar att aktiv investering är här för att stanna, “skrev Andreessen Horowitz partner Anish Acharya och Matthieu Hafemeister.

Under tiden är medelåldern för undersökningsdeltagarna 16,1 år, vilket är under den nuvarande åldersgränsen för att använda större kryptohandelsplattformar som Coinbase. År 2017 ändrade börsen sin policy och accepterar för närvarande endast användare som är 18 år och äldre. Före skiftet var användare i åldern 13-18 berättigade att använda plattformen med föräldrarnas samtycke.

Detsamma gäller ytterligare ett amerikanskt kryptobörs, Kraken, som anger att dess användare måste vara 18 år eller äldre.

____

Läs mer:
– 50% av oerfarna investerare att hålla Bitcoin mindre än ett år – undersökning
– 18% av de frågade amerikanerna köpte Crypto, de flesta vet bara Bitcoin – Undersökning
– Unga investerare driver ökade Aussie Bitcoin & Crypto-investeringar
– Investerare föredrar fortfarande aktier framför Bitcoin, men BTC vinner över guld – undersökning
– Fler yrkespersoner litar på krypto än vill betala i det – undersökning
– Crypto is Here to Stay, but There is a Twist, Survey ShowsSource link