6 frågor till Denelle Dixon från Stellar Development Foundation – Cointelegraph Magazine

6 frågor till Denelle Dixon från Stellar Development Foundation – Cointelegraph Magazine

Bitcoin Sverige
april 24, 2021 by Bitcoinera
5
Vi ber byggarna inom blockchain- och kryptovalutasektorn om deras tankar om branschen … och vi kastar in några slumpmässiga zingrar för att hålla dem på tårna! Den här veckan går våra 6 frågor till Denelle Dixon, VD och verkställande direktör för Stellar Development Foundation. Denelle Dixon är VD och verkställande direktör för Stellar Development Foundation,
Denelle-Dixon.jpgVi ber byggarna inom blockchain- och kryptovalutasektorn om deras tankar om branschen … och vi kastar in några slumpmässiga zingrar för att hålla dem på tårna!


Den här veckan går våra 6 frågor till Denelle Dixon, VD och verkställande direktör för Stellar Development Foundation.

Denelle Dixon är VD och verkställande direktör för Stellar Development Foundation, en ideell organisation som använder blockchain för att låsa upp världens ekonomiska potential genom att göra pengar mer flytande, marknader öppnare och människor mer bemyndigade. Innan Denelle gick med i Stellar fungerade Denelle som chefsoperatör för Mozilla, en av de mest framgångsrika uppdragsdrivna open source-organisationerna. Under sin tid i Mozilla ledde hon organisationens affärs-, intäkts- och policyteam, inklusive den pågående kampen för nätneutralitet och den globala insatsen för att säkerställa att människor kan kontrollera sina personuppgifter. Hon tvingade också Mozilla att förstå hur man kan samarbeta med kommersiella enheter samtidigt som man håller sig till sitt kärnuppdrag om öppenhet, innovation och möjligheter på nätet. En advokat i handeln, Denelle fungerade tidigare som generaladvokat och juridisk rådgivare inom private equity och teknik. Under hela sin karriär har Denelle varit en stark förespråkare för nätneutralitet, kryptering, avslöjande av sårbarheter av regeringar och större användarval och kontroll.


1 – Vad är ett problem som du tror att blockchain har en chans att lösa men inte har försökt ännu?

Det finns ingen brist på idéer för vad blockchain kan lösa när det gäller effektivitet, transparens, datasäkerhet, hastighet och kostnad. Det fantastiska är att blockchains mångsidighet kan tillämpas på de flesta om inte alla branscher, allt från finansiering till sjukvård till utbildning till detaljhandel. Och blockchain har funnits tillräckligt länge för att det inte bara är för kryptoentusiaster längre. Företag, organisationer och institutioner letar nu efter sätt att göra blockchain till en del av sin tech stack. I huvudsak, om det finns en process som kan förbättras med tekniken, har blockchain potential att vara en del av den lösningen.

Men blockchain måste mogna ytterligare innan vi ser en heltäckande lösning hända. Så kanske “försök” är inte det rätta ordet här så mycket som “fullt genomfört.”

Jag skulle gärna se blockchain tackla cybersäkerhet. Att stanna inomhus under hela pandemin har bara förstärkt människors beroende av teknik – genom deras kommunikationssätt, shoppingvanor eller innehållskonsumtion / skapande. Men det är svårt för användarna att välja mellan att skydda sina data och de incitament som ges för att ge tillgång till deras data – för att inte tala om att användare ständigt riskerar att bli lurade eller hackade. Så medan användare måste ta ett mer vaksamt tillvägagångssätt för att skydda sina egna data, kan blockchain skydda användare på produktnivå via decentralisering och inbyggda krypteringsmetoder. Jag är väldigt glad att se var blockchain-projekt som fokuserar på cybersäkerhet hamnar under de kommande åren.

2 – Vad tror du kommer att vara den största trenden inom blockchain de närmaste 12 månaderna?

Ur ett allmänt perspektiv, eftersom blockchain blir mer konsumentvänligt, ser vi fler företag och privatpersoner börjar anta det. Intresset för blockchain ökar bara när tekniken och infrastrukturen blir mer robust och användbar, vilket gör att människor kan lösa problem på allt mer mångsidiga sätt.

Detta innebär att industrier utöver bara fintech kommer att börja tänka på hur blockchain kan gynna dem. Jag välkomnar diversifieringen av branscher eftersom de ger fler applikationer, produkter och tjänster till blockchain, eftersom det indikerar en växande acceptans av allmänheten att blockchain verkligen kan vara en del av mainstream.

När det gäller finansiella system kommer samtalet kring stabila mynt och digitala valutor att fortsätta att intensifieras. Vi börjar äntligen se inköp från traditionella finansinstitut som blockchain är en kostnadseffektiv, snabb och kraftfull lösning. Om dessa institutioner börjar utfärda stablecoins på egen hand, som Bitbond och Bank von der Heydt gjorde, kommer den vanliga konsumenten att bli mycket mer bekväm med idén om digitala valutor och blockchain i allmänhet.

3 – Vad är det mest intressanta stället du någonsin har besökt och varför?

Det här är en svår fråga eftersom “intressant” kan täcka så många känslor. Om jag var tvungen att välja en skulle jag åka med Kraków, Polen. Medan mitt besök där var kort kunde jag känna historien – både vacker och tragisk – stråla inifrån de stora, kulturellt distinkta och historiskt betydelsefulla områdena i Kraków. Den moderna staden har levande affärer med historiska byggnader och kyrkor och katedraler som prickar landskapet. Det var en rörande sammanställning för mig, särskilt efter att ha besökt det judiska kvarteret – Kazimierz – som är en ständigt påminnelse om de tragedier som tillfredsställdes under andra världskriget i kombination med nyare glans i det judiska samhällets återuppkomst där med konstutställningar som firar minnet av ombyggnaden . För mig var det en lektion i livet, konst och kulturskydd att åka till Kraków.

4 – Vad är framtiden för sociala medier?

Om någon har tittat Det sociala dilemmaet på Netflix är de förmodligen medvetna om att sociala medier har avvikit långt från sitt ursprungliga löfte: att ge ett utrymme där människor kan uttrycka sina tankar och ansluta till varandra.

Vi ser nu att sociala medier har många problem. Inte bara har de psykologiska och kulturella effekterna av sociala medier varit mer dramatiska än många av oss förväntade oss, men nuvarande policyer och regler är inte tillräckliga för att skydda användarna.

Som med de flesta tekniker är sociala medier i sig varken bra eller dåliga. Det är ett verktyg, om än ett som är mycket mottagligt för algoritmiska förändringar och designval hos några få.

Så kommer vi att se mycket mer videodrivna funktioner eftersom det är det som fungerar bäst enligt algoritmen? Kommer vi att få röster stiga till toppen för att de råkar säga det som skulle få flest ögonbollar? Kommer vi att se att företag ökar sin framträdande plats på sociala medier eftersom deras reklambudgetar är den primära inkomstkällan för dessa nätverk? Ja till alla ovanstående.

Men nu vet vi var bristerna i sociala medier finns, och dessa nätverk måste granskas om, designas om och byggas om med inte bara några få, utan från alla röster. Det är vad som krävs för att återfånga det som gjorde sociala medier så speciella i första hand: att ha en plattform där din röst kan höras och är viktig.

5 – Vilka är de fem bästa Crypto Twitter-flödena du inte kan göra utan, och varför?

Får jag säga @cointelegraph?

De andra fem är (i ingen särskild ordning):

@CoinDesk: Deras fokus på data, forskning och multimediainnehåll hjälper mig att hålla koll på bredare trender, användningsfall och innovationer som sker i krypto.

@TheBlock__: Hur de håller sig uppdaterade om alla de stora aktörerna i krypto / blockchain-utrymmet – kort, söt och till sak.

@ForbesCrypto: De är en av de största kryptopubbarna på Twitter och med goda skäl: De får alla exklusiva!

@BlockchainAssn: Blockchain Association har ett framsäte för DC-policy och regler i blockchain och crypto. Jag uppskattar deras nyanserade syn på diskussionerna och lagstiftningen som cirkulerar i rymden.

@CoinMarketCap: CoinMarketCap är en dataälskares dröm. Bortsett från ranking och diagram, [what] de är mest kända för, CoinMarketCap lägger också ut bra innehåll med fokus på global politik, regler och projekt som händer i krypto.

6 – Stäng ögonen och tänk på en lycklig plats. Vad ser du?

Jag ser min familj, mina föräldrar, min partner, våra barn och våra nära vänner sitter runt ett bål i vår bakgård och spelar en omgång charades. Det är en av mina lyckligaste stunder – särskilt när mitt lag vinner.
Source link