$ 56,3 000 Bitcoin-pris och $ 1 T-marknadssignal BTC är här för att stanna

$ 56,3 000 Bitcoin-pris och $ 1 T-marknadssignal BTC är här för att stanna

Bitcoin Sverige
februari 20, 2021 by Bitcoinera
10
När Bitcoin (BTC) -priset pressade sig över $ 55,300 under morgonhandelssessionen, översteg dess börsvärde $ 1 biljon för första gången den 19 februari. Utbrottet fortsatte hela dagen och under den senaste timmen slog BTC-priset ytterligare en heltidshöjd kl. 56 368 dollar. Nu när Bitcoin har cementerat sin status som en biljon dollar tillgångar som Amazon,
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDIvYTgwMzI5MzItOTExZi00N2RlLWFhMjYtYTc3ZTUwYTIwMGE3LmpwZw.jpg


När Bitcoin (BTC) -priset pressade sig över $ 55,300 under morgonhandelssessionen, översteg dess börsvärde $ 1 biljon för första gången den 19 februari. Utbrottet fortsatte hela dagen och under den senaste timmen slog BTC-priset ytterligare en heltidshöjd kl. 56 368 dollar.

Nu när Bitcoin har cementerat sin status som en biljon dollar tillgångar som Amazon, Apple och Google, visar äldre banker ett ökande intresse för att erbjuda kryptovalutatjänster för sina kunder.

BTC / USDT 4-timmarsdiagram. Källa: TradingView

Enligt Treyce Dahlem, analytiker på TheTIE, har sociala mediekonversationer inklusive ‘Bitcoin’ som nyckelord ökat med 38% sedan den 18 februari. Mer än 102 000 tweets har skickats ut under det senaste dygnet, och detta är bara ” 30 000 tweets är blyga att sätta ett nytt rekordhögt. ”

Dahlem sa:

”Antalet Twitter-användare som dagligen talar om Bitcoin har nått en heltidshöjd på 38 500, en ökning med 325% jämfört med för ett år sedan.

Altcoins stiger när DeFi och CeFi börjar gå samman

Daglig kryptovalutamarknadsprestanda. Källa: Coin360

Flera altcoins anslöt sig till BTC och Ether (ETH) för att etablera nya all-time-toppar eftersom både centraliserade och decentraliserade utbytestoken upplevde starka breakouts.

Binance Coin (BNB) fortsatte att dra nytta av det ökande inflytandet från Binance Smart Chain (BSC) eftersom den ökande volymen lyfte token till en ny höjd på $ 348,72.

Detta paraboliska rally säkerställde BNB: s plats som det tredje rankade projektet efter marknadsvärde bakom Bitcoin och Ether.

DeFi-relaterade projekt som PancakeSwap (CAKE) och Venus (VXS) är två av de främsta attraktionerna på BSC och båda slog nya toppar på $ 20,62 respektive $ 101,50. REN gjorde också vågor efter att den nyligen integrerats med BSC hjälpte till att lyfta token till rekordhöjd på $ 1,69.

Traditionella marknader stänger veckan blandad

Efter en vecka med nya toppar för de viktigaste indexen stängde traditionella marknader veckan blandad på fredag ​​då den amerikanska ekonomin står inför fortsatt nedfall från pandemin och den stigande arbetslösheten.

NASDAQ avslutade dagen med 0,07% medan Dow var platt. S&P 500 minskade med 0,19%.

Bullish momentum kan sträcka sig fram till helgen

När traditionella marknader stängs upp för veckan visar den hausseartade drivkraften som driver Bitcoin och altcoins högt inga tecken på att sakta ner. Senaste historiska data visar att Bitcoins möten 2021 har en tendens att inträffa på veckan och många analytiker tror att den högst rankade digitala tillgången kan attackera $ 60.000-nivån under helgen.

Dygnet runt i kryptosektorn betyder att marknader alltid är aktiva någonstans på planeten. Eftersom den nuvarande tjurmarknaden väcker större uppmärksamhet från privatpersoner och institutionella investerare verkar trenden att handelsvolymen minskar på helgerna inte längre vara i kraft.

Medan Ether (ETH) -priset har förblivit fäst under 2000 dollar, lyckades det ändå rallya till ett nytt rekordhögt värde på 1 974 dollar.

Det ökar hausseartade murrurer att institutionella investerare är djupt intresserade av avkastningen som erbjuds genom att satsa på Eth2 samt att delta i den växande DeFi-sektorn, som båda är drivkraften bakom den växande efterfrågan på Ether.

Totalt börsvärde för kryptovaluta. Källa: CoinMarketCap

Senaste prisutbrott från toppmynt som Bitcoin och Binance Coin och DeFi-superstjärnor som REN och CAKE har också bidragit till att lyfta det totala börsvärdet i kryptovalutasektorn till ett nytt rekord på 1,705 biljoner dollar. Bitcoins dominans ligger för närvarande på 61,1%