3 saker som varje kryptohandlare borde veta om derivatbyten

3 saker som varje kryptohandlare borde veta om derivatbyten

Bitcoin Sverige
april 24, 2021 by Bitcoinera
7
Under de senaste två åren har terminskontrakt blivit mycket populärt bland kryptovalutahandlare och detta blev tydligare eftersom den totala öppna räntan på derivat mer än fördubblades på tre månader. Ytterligare bevis på deras popularitet kom när futuresomsättningen överträffade guld, vilket är en väletablerad marknad med 107 miljarder dollar i daglig volym. Varje börs har dock
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvMjRjNjRhOGMtNzNlNy00NTcyLWI5ZTAtNzkxMjJkYTIzMTM1LmpwZw.jpg


Under de senaste två åren har terminskontrakt blivit mycket populärt bland kryptovalutahandlare och detta blev tydligare eftersom den totala öppna räntan på derivat mer än fördubblades på tre månader.

Ytterligare bevis på deras popularitet kom när futuresomsättningen överträffade guld, vilket är en väletablerad marknad med 107 miljarder dollar i daglig volym.

Varje börs har dock sin egen orderbok, indexberäkning, hävstångsgränser och regler för kors och isolerad marginal. Dessa skillnader kan tyckas ytliga till en början, men de kan göra stor skillnad beroende på näringsidkarens behov.

Öppet intresse

Aggregerade terminer öppet intresse (blå) och daglig volym (svart). Källa: Bybt

Som framgår av ovanstående ökade den sammanlagda framtida öppna räntan från 19 miljarder dollar till nuvarande 41 miljarder dollar på tre månader. Samtidigt har den dagliga handelsvolymen översteg 120 miljarder dollar, högre än guldets 107 miljarder dollar.

Medan Binance-futures har den större andelen av denna marknad har ett antal konkurrenter relevanta volymer och öppet intresse, inklusive FTX, Bybit och OKEx. Vissa skillnader mellan börserna är uppenbara, till exempel att FTX laddar eviga kontrakt (inversa swappar) varje timme istället för det vanliga 8-timmarsfönstret.

BTC och ETH futures öppnar ränta, USD. Källa: Bybt

Lägg märke till hur CME innehar den tredje positionen i Bitcoin (BTC) futures, trots att de uteslutande erbjuder månatliga kontrakt. De traditionella CME-derivatmarknaderna utmärker sig också genom att kräva en deposition på 60%, även om mäklare kan ge hävstång för specifika kunder.

Stablecoin kontra token-marginalavtal

När det gäller kryptobörserna tillåter de flesta upp till 100x hävstångseffekt. Tjuterbeställningar (USDT) är vanligtvis i BTC-termer. Under tiden visas de omvända eviga (token marginal) orderböckerna i kontrakt som kan vara värda $ 1 eller $ 100 beroende på utbytet.

BTC: s eviga USDT-terminsorder. Källa: Bybit

Bilden ovan visar att Bybit USDT futures orderingång kräver en BTC-denominerad kvantitet och samma procedur äger rum i Binance. Å andra sidan erbjuder OKEx och FTX användarna ett enklare alternativ som gör det möjligt för klienten att ange en USDT-kvantitet, medan den automatiskt omvandlas till BTC-termer.

BTC: s eviga USDT-terminsorder. Källa: OKEx

Förutom USDT-baserade kontrakt erbjuder OKEx ett USDK-par. På samma sätt erbjuder Binance perpetual futures också en Binance USD (BUSD) -bok. Därför finns det andra alternativ för de som inte vill använda Tether som säkerhet.

Rörliga finansieringsnivåer

Vissa börser tillåter kunder att använda mycket hög hävstångseffekt och även om detta inte utgör en övergripande risk eftersom likvidationsmotorer och försäkringsfonder finns på plats för dessa situationer kommer det att trycka på finansieringsgraden. Således straffas längtar vanligtvis på dessa utbyten.

ETH futures 8-timmars finansieringsgrad. Källa: Bybt

Ovanstående diagram visar att Bybit och Binance vanligtvis visar en högre finansieringsgrad, medan OKEx ständigt presenterar den lägsta. Handlare måste förstå att det inte finns några regler som verkställer detta, och räntan kan variera mellan tillgångar eller tillfälligt utnyttja efterfrågan.

Till och med en skillnad på 0,05% motsvarar 1% i merkostnader per vecka, vilket betyder att det är viktigt att jämföra finansieringsgraden då och då, särskilt under tjurmarknader när avgiften tenderar att eskaleras snabbt.

De åsikter och åsikter som uttrycks här är endast författarens och återspeglar inte nödvändigtvis Cointelegraph.com: s åsikter. Varje investerings- och handelsrörelse innebär risk, du bör göra din egen forskning när du fattar ett beslut.