$ 200 miljarder BTC förlorade: Håll din krypto säker bortom graven

$ 200 miljarder BTC förlorade: Håll din krypto säker bortom graven

Köpa Bitcoins
februari 23, 2021 by Bitcoinera
4
Ohackligt skydd är bara användbart när du lever. Miljarder i krypto har förlorats för alltid. Så här skyddar du dina pengar och din familj. Hålla sig vid liv Du lever, du lär dig, du köper bitcoin (BTC), du dör. När bitcoin växer i värde och nya miljonärer präglas dagligen, ligger dessa medel bakom en säker
BIC_what_happen_btc_when_you_die.jpg.optimal.jpg


Ohackligt skydd är bara användbart när du lever. Miljarder i krypto har förlorats för alltid. Så här skyddar du dina pengar och din familj.

Hålla sig vid liv

Du lever, du lär dig, du köper bitcoin (BTC), du dör. När bitcoin växer i värde och nya miljonärer präglas dagligen, ligger dessa medel bakom en säker men i viss mening otrygg skyddsvägg. Försiktiga hodlers vars nycklar är undangömda säkra kan sova bra med vetskap om att deras krypto är orörlig så länge de lever.

Svårigheten att flytta pengar till en mottagare för kryptoförmögenhet efter döden har uppstått. Precis som antalet avdödes Facebook-profiler exploderar, så är också kryptomängderna låsta i de dödas plånböcker.

Vissa adresser har ökat i värde med få eller inga uttag: Bitinfo

En vårdtjänst som heter Coincover hävdar att över fyra miljoner bitcoin går förlorade för alltid. Det är cirka 216 miljarder dollar i dagens priser. Medan en del av detta kan vara vilande med plånboksinnehavare som tappar sin tid, antas det att många av de största plånböckerna av bitcoin tillhör människor vars nycklar dog med dem.

Till skillnad från en bank eller mäklare som har ett konto kopplat till ett namn (och personnummer i USA) är nycklarna till kryptoplånböcker det enda sättet att komma åt dem. Och det verkar som om de döda lämnar miljarder.

Bitcoin borta och förlorat för alltid, eller är det?

Det finns några högprofilerade fall av dessa förluster. Den digitala valutapionjären Hal Finney, som avled från ALS-komplikationer 2014, anses ibland vara mannen bakom den svårfångade Satoshi Nakamoto.

Kryptografipionjären, som bara var 58 vid tiden för hans död, hade sannolikt en stor mängd bitcoin från kryptovalutans spädbarn. Några av dessa tidiga valplånböcker har inte sett rörelse på flera år sedan före 2014, och den krypton kunde verkligen ha tillhört Finney.

Så vitt det är allmänt känt lämnade han inte nycklar till plånböcker och miljarder bitcoin som han en gång ägde kunde vara borta. Det finns fortfarande en chans att dessa medel kommer att återvinnas, eftersom Finney hade sin kropp kryoniskt fryst för att se framtiden.

ALS är en motorneuronsjukdom som orsakar förlamning och kan göra kommunikationen ganska svår. Man undrar om Finney inte kunde skicka information om sin egendom.

Hal Finney meddelat kör Bitcoin 2009 på Twitter

Ett annat högt profilerat fall var Gerald Cotten, den kanadensiska mogulen för utbytet QuadrigaCX. År 2018 dog den unga chefen plötsligt, påstås av komplikationer av Crohns sjukdom. Många oetiska metoder avslöjades och företaget gick i konkurs.

Ernst & Young fick ansvaret för företagets otillgängliga kalla plånböcker, och FBI och de kanadensiska Mountiesna undersökte dödsfallet och försökte få tillgång till medlen. De återhämtade sig bara 46 miljoner dollar på 190 miljoner dollar i juni 2020.

Men när pengar började tas ut från Cottens konto, undersökte amatörprojekt på internet som myndigheterna inte hade gjort. Några drog slutsatsen att Cotten hade förfalskat sin egen död, eller att Quadriga var en del av ett Ponzi-schema. Hur som helst verkar det som om Cotten kunde ta med sig sina nycklar, vare sig det är djupare in i detta liv eller vidare till nästa.

Zombie bitcoin miljardärer

Uteslutande av en återkomst från de döda kan dock mycket bevakade nycklar och har lett till förlust av miljarder dollar. Crystal Blockchain fann att det finns 1,5 miljoner sovande adresser med mer än 100 BTC.

Deras forskning fann också att 54% av den BTC som de studerade kom nära från gruvdrift och endast 4% från det mörka nätet. Detta antyder att tidigt utvunna BTC dominerar inkomstkällan i de flesta av dessa vilande plånböcker. Ägarna måste vara ledare från början, människor som tappade nycklarna eller dog.

Att välja vilka pengar som går förlorade och vilka pengar som är vilande är ingen lätt uppgift. Vissa valadresser har inte en enda utgående transaktion. En annan adress har ett mystiskt offentligt nyckelnamn (11111111111111111114oLvT2) och verkar ha skapats för att bränna BTC.

Ännu andra massiva plånböcker har inte berörts på nästan tio år. Till och med den mest dedikerade bitcoin-maximalisten kanske ville ha tagit lite vinst nu, vad med räkningar att betala och allt. En död verkar vara en sannolik förklaring för en del av dessa vilande pengar.

Håll din krypto säker

Så vad gör du för att skydda din krypto? Att ha en vårdtjänst verkar som ett enkelt svar. Men att sätta krypto i förvar betyder att man ger upp anonymitet och total kontroll av medel, två av grundpelarna i kryptos användbarhet.

Sheraz Ahmed, verkställande partner för STORM Partners, säger att dessa tjänster kan vara osmakliga för vissa gamla skolkrypterare. Men det mest grundläggande sättet att se till att din krypto överlever dig är att hitta en pålitlig kamrat:

“Det enklaste sättet att få ditt иitcoin överfört till en annan part efter döden är att se till att någon får en kopia av din privata nyckel, det vill säga om du är villig att dela den med någon.”

Vissa vårdtjänster har dykt upp för att hantera dessa frågor. Trustverse, ett multifunktionellt projekt som också spårar lyxklockor, skyddar krypto överväldigande med ett lösenord. TrustVerse är iögonfallande fäst vid ett lågt mynt.

Casa försöker balansera kryptografi med lättanvänd att låta hodlers lagra sin bitcoin säkert med en telefonapp. De samlar in en del privata data och erbjuder support dygnet runt som en del av deras vårdnad, vilket potentiellt håller krypton i rätt händer även efter en användares död.

Ahmed berättade också för BeInCrypto att vissa börser erbjuder användare att namnge en mottagare om de skulle dö. Sådana stödmottagare måste uppvisa ett dödsintyg eller några andra mycket säkra ägarbevis. Du kan alltid lämna din bitcoin i ett sista testamente, men du måste också ge tillgång till dina privata nycklar. För närvarande vilar bördan att hålla nycklarna säkra där den alltid har gjort: hos nyckelhållarna.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link