Tidigare Coinbase Exec. Brian Brooks är inställd på Lead Binance.US

Tidigare Coinbase Exec. Brian Brooks är inställd på Lead Binance.US

Köpa Bitcoins
april 21, 2021 by Bitcoinera
11
Brian Brooks, tidigare chef för kontoret för valutaövervakaren (OCC) under Trump-administrationen, kommer att leda Binance.US i hopp om att förstärka företagets regelefterlevnad och göra det till en “robust konkurrent till Coinbase. I sina senaste ansträngningar för att fördjupa banden i Capitol Hill, Binance.US, har ett av världens största bitcoinbörser meddelat utnämningen av Brian Brooks till
Binance.US_.png


Brian Brooks, tidigare chef för kontoret för valutaövervakaren (OCC) under Trump-administrationen, kommer att leda Binance.US i hopp om att förstärka företagets regelefterlevnad och göra det till en “robust konkurrent till Coinbase.

I sina senaste ansträngningar för att fördjupa banden i Capitol Hill, Binance.US, har ett av världens största bitcoinbörser meddelat utnämningen av Brian Brooks till sin repertoar av talang.

“Jag är glad över att gå med i Binance.US just nu för den digitala tillgångsindustrin”, sa Brooks. “Vi står i spetsen för mainstream-antagande av blockchain-teknik och digitala tokens av både individer, institutioner och regeringar.”

Han fortsatte: ”Jag ser fram emot att samarbeta med Binance.US: s talangfulla team för att främja dess kultur för efterlevnad och fortsätta att växa sina produkt- och tjänsteerbjudanden över marknader. Jag är angelägen om att arbeta nära med branschdeltagare och beslutsfattare för att utveckla ett varaktigt regelverk som gör det möjligt för amerikaner att dra nytta av fördelarna av decentraliserad finansiering för kommande generationer. ”

Som chef för OCC uppmuntrade Brooks innovationen av kryptovaluta och blockchain inom banksektorn. Han övervakade också det tillfälliga godkännandet av den första federala bankcharteren för att gå till ett krypto-infödd företag när Anchorage beviljades en trustcharter av den federala tillsynsmyndigheten.

Innan han var på OCC, var Brooks chefsjurist på kryptobörsen Coinbase, vilket har varit stadens samtal inom finanssektorn.

Föräldern till det amerikanska företaget Binance är den största kryptovalutabörsen globalt men har haft en skälig andel av kontroverser, inklusive en ny sond från Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Det startades i Shanghai och flyttades sedan till Japan. På grund av strängare regler om kryptohandel i båda länderna flyttade Binance dock sitt huvudkontor till Malta.

Läs mer: Ikoniska fonder godkända för utfärdande och offentligt erbjuda en fysiskt stödd Bitcoin ETP

Source link