Norska centralbanken testar CBDC under de kommande två åren

Norska centralbanken testar CBDC under de kommande två åren

Bitcoin Värde
april 23, 2021 by Bitcoinera
7
Den norska centralbanken, lokalt känd som Norges Bank, meddelade på fredag ​​att de kommer att börja testa för att kontrollera de olika tekniska lösningarna för en centralbank digital valuta (CBDC) under de närmaste åren. De senaste framstegen från centralbankens sida kom efter att den gjorde grundlig forskning om de digitala valutorna under de senaste fyra


Den norska centralbanken, lokalt känd som Norges Bank, meddelade på fredag ​​att de kommer att börja testa för att kontrollera de olika tekniska lösningarna för en centralbank digital valuta (CBDC) under de närmaste åren.

De senaste framstegen från centralbankens sida kom efter att den gjorde grundlig forskning om de digitala valutorna under de senaste fyra åren. Försöken börjar med rekommendationen från en arbetsgrupp som inrättades för forskningen.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Påbörjandet av testerna garanterar dock inte lanseringen av ett digitalt norogiskt fiat, men det är definitivt ett steg framåt.

Föreslagna artiklar

Fatta eller bryta beslut: Hitta likviditetsleverantören som är bäst för dig Gå till artikeln >>

I en kommentar till utvecklingen sade Norges Banks guvernör, Øystein Olsen: ”Centralbankens kontanter ger betalningssystemet ett antal viktiga attribut som kan vara relevanta för att behålla och utveckla vidare genom att utfärda ett CBDC. Ytterligare kunskap är nödvändig för att vi ska kunna avgöra om det är lämpligt att utfärda ett CBDC. ”

Redan en digital ekonomi

Norge är ett av de bästa länderna med en befintlig kontantcirkulation med cirka 4 procent av transaktionerna som sker kontant. Eftersom människor redan använder digitala betalningar skulle det vara smidigt att lansera en digital fiat för landet. Men effekterna på det monetära systemet måste bedömas.

Det skandinaviska landet ligger dock mycket efter Kina med sina CBDC-ansträngningar. Den asiatiska jätten har arbetat med digital yuan i flera år nu och är i slutskedet av lanseringen av CBDC.

Senast bildade Förenade kungariket också en gemensam arbetsgrupp för centralbanken och HM Treasury för att studera möjligheten att lansera en digital pund.

Source link