Nevada Governor Scaling Back Plans for Autonomous Tech ‘Innovation Zones’

Nevada Governor Scaling Back Plans for Autonomous Tech ‘Innovation Zones’

Köpa Bitcoins
april 27, 2021 by Bitcoinera
3
Nevada-guvernören Steve Sisolak tillkännagav måndag att han kommer att skrota planerna för att lagstifta autonom teknik “Innovationszoner.” Han kommer istället att rikta sin uppmärksamhet på att sätta ihop en särskild gemensam kommitté för att studera sådana zoner i Nevada. Ett steg tillbaka för tekniska innovationszoner i Nevada Gov. Steve Sisolak har meddelat att han flyttar
bic_china_state_media_blockchain.jpg.optimal.jpgNevada-guvernören Steve Sisolak tillkännagav måndag att han kommer att skrota planerna för att lagstifta autonom teknik “Innovationszoner.”

Han kommer istället att rikta sin uppmärksamhet på att sätta ihop en särskild gemensam kommitté för att studera sådana zoner i Nevada.

Ett steg tillbaka för tekniska innovationszoner i Nevada

Gov. Steve Sisolak har meddelat att han flyttar till sidoplaner för lagstiftning som skapar teknikfokuserade innovationszoner i Nevada. Sisolak flyttar nu tillbaka till ritbordet med en gemensam kommitté för att försöka övertyga lagstiftarna att ändra melodi.

Det föreslagna lagförslaget skulle ge teknikföretag tillstånd som gör det möjligt för dem att bilda självstyrande organ. I huvudsak skulle zonerna fungera som separata lokala myndigheter inom de nuvarande länen i Nevada.

Lagstiftningen, som den ursprungligen var tänkt, skulle göra det möjligt för kvalificerade teknikföretag att höja skatteintäkter och driva empowermentcentra. Med flytten hoppades Sisolak påskynda och uppmuntra mångfalden i Nevadas ekonomi tillsammans med att föra teknikföretag till staten.

Det föreslagna lagförslaget möttes emellertid med en hel del negativitet av lagstiftare och intressegrupper. Vissa, som Storey County, gick till och med så långt att de antog en resolution som formellt motsätter sig Sisolaks ansträngningar. Gruppen såldes inte på löften från lagstiftningen och dess förespråkare. Dessutom väckte stam- och miljögrupper frågor om hur smarta städer skulle få nödvändiga vattenrättigheter för dessa befolkningsnav. Befolkningar rapporteras nå över 35 000 personer.

En ny attackplan

I ett separat pressmeddelande den 26 april uppgav Sisolak att han önskade att ordentlig forskning skulle äga rum för att visa lagstiftande församling att flytten skulle vara ett positivt netto för Nevada.

”Innovationszoner är ett djärvt förslag för vår stat som förtjänar extra uppmärksamhet och diskussion – och inte under press av mindre än 40 återstående dagar under den pågående lagstiftningssessionen. Jag vet att lagstiftare, intressenter och Nevadans fortfarande har frågor, och jag vill att dessa frågor ska diskuteras och besvaras. Jag vill att folk ska vara entusiastiska över den här möjligheten, inte skeptiska till en snabbspårad räkning. ”

Den föreslagna kommittén planerar att hålla möten varje månad och rapportera sina resultat direkt till guvernören och lagstiftarna. Den slutliga rapporten ska skickas till alla berörda parter i slutet av kalenderåret. Med rekommendationer som sträcker sig från att helt upphäva idén till att lämna in en begäran om lagförslag, kommer det sannolikt att vara en viktig rapport för både Nevada och teknikföretag världen över.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link