En ny rapport från ryska internet-säkerhetsföretaget Kaspersky Labs stater som crypto-fokuserad skadlig kod som är lätt att producera i allt större utsträckning används.

Enligt en bulletin från Kaspersky Labs, resurser som investeras i utveckling av ny gruvdrift teknik av cyberbrottslingar har ökat. Efter att ha analyserat hot över året, vilket de uppgav att dessa cryptojackers och gruvarbetare är att successivt ersätta ransomware Trojaner.

Detta görs genom att installera skadlig kod som använder sig av datorns processorkraft till gruvan för cryptocurrencies utan ägarens samtycke eller vetskap.

Analytiker sade att antalet unika användare attackerad av crypto gruvarbetare ökade dramatiskt under de första tre månaderna av 2018. Fler användare var smittade i September än i januari och hotet är fortfarande aktuell, men det är oklart om den senaste tidens kollaps i crypto marknadens priser kommer att ha en inverkan på infektion.

Enligt experter, anledningen till minskningen av allmänt DDoS-attacker över internet är mest sannolikt att vara reprofiling av botnät från DDoS-attacker för att cryptocurrency gruvdrift.

Fem procent av alla Monero mynt har enligt uppgift tagits fram genom olagliga crypto utvinning av skadlig kod, eftersom det är populärt med illegala aktörer som på grund av sin anonymitet, värde och enkelt byte alternativ. Det har uppskattats att olagligt Monero mining har fått cryptojackers runt 175 miljoner dollar. Ryssland gjorde mining skadlig kod för gruvdrift Monero, som kördes nästan utan ett spår, har varit upptäcktes av McAfee Labs i mitten av November.

Kaspersky varnar för att det är mycket lätt för cyberbrottslingar att skapa gruv-malware på grund av tillgången av färdiga att använda affiliate program, öppna gruvdrift pooler, miner och byggare. Internet bevakningsföretag säger:

“Det kan vara ganska ett tag innan användaren märker att 70-80% av deras PROCESSOR eller grafikkort effekt som används för att skapa virtuella mynt.”

Enligt Kaspersky, sådana hot förekommer mindre i USA, som bara erfarenheter 1,3 procent av alla attacker och i några områden i Europa. I länder där olicensierad programvara är vanligare förekomst av utvinning av skadlig kod är vanligare. Till exempel, även om cryptocurrency användningen är begränsad i Vietnam, har 13 procent av alla attacker.

Image Credit: Gör En Insättning På FotonSource link