Alla 200 kryptovalutautbyten kan stängas av enligt ny reglering i Sydkorea, varnar Regulator – Exchange Bitcoin News

Alla 200 kryptovalutautbyten kan stängas av enligt ny reglering i Sydkorea, varnar Regulator – Exchange Bitcoin News

Bitcoin Värde
april 27, 2021 by Bitcoinera
2
Ordföranden för Sydkoreas främsta finansiella tillsynsmyndighet, Financial Services Commission (FSC), Eun Sung-soo, har varnat för att alla kryptovalutabörser i landet kan stängas. Sydkorea har för närvarande cirka 200 kryptovalutautbyten, sa han. Alla kryptobörser kan stängas av i Sydkorea Vid generalförsamlingen i nationalförsamlingens politiska kommitté förra veckan citerade Korea Times ordförande Eun: Alla landets 200 utbyten
south-korean-200.jpg


Ordföranden för Sydkoreas främsta finansiella tillsynsmyndighet, Financial Services Commission (FSC), Eun Sung-soo, har varnat för att alla kryptovalutabörser i landet kan stängas. Sydkorea har för närvarande cirka 200 kryptovalutautbyten, sa han.

Alla kryptobörser kan stängas av i Sydkorea

Vid generalförsamlingen i nationalförsamlingens politiska kommitté förra veckan citerade Korea Times ordförande Eun:

Alla landets 200 utbyten av kryptovalutor kan stängas efter september när en särskild finansiell lag träder i kraft.

Ordförande Eun förklarade att kryptovalutabörser måste registreras hos FSC enligt den reviderade lagen om specialfonder (lagen om rapportering och användning av specificerad finansiell transaktionsinformation). “Vi accepterar nu ansökningar för dem att officiellt registrera sin verksamhet efter tidslinjen, men inga börsoperatörer har hittills ansökt”, avslöjade han. Eftersom inga företag har registrerats varnade han för att “De kunde stängas plötsligt i september.”

Den reviderade räkningen i specialfondslagen trädde i kraft den 25 mars och dess bestämmelser kommer att verkställas den 24 september efter en sex månaders frist. Ändringen kräver att kryptovalutaleverantörer, inklusive kryptobörser, uppfyller krav som att erhålla ISMS-certifiering (Information Security Management System) och utfärdande av riktiga konton.

Financial Services Commission ansvarar för att registrera kryptovalutabörser som uppfyller dessa krav. Men många kryptobörser är oroade över att de kanske inte kan uppfylla kraven, särskilt när det gäller riktiga konton, vilket kan leda till en massavstängning av börserna.

Ordförande Eun noterade att kryptovalutor inte är valutor och betonade att regeringen upprepade gånger har varnat investerare för att deras “plötsliga prisfluktuationer är farliga.”

Dessutom sa FSC-ordföranden att vinster från kryptovalutainvesteringar kommer att beskattas från och med nästa år. Ministeriet för strategi och finans tillkännagav i februari att från 2022 inkomstgenererade kryptovalutatransaktioner kommer att klassificeras som andra inkomster och kommer att beskattas separat med en skattesats på 20%.

Förra veckan tog skatteavdelningen i Seouls storstadsregering kryptovalutor till ett värde av cirka 25 miljoner dollar från hundratals kryptoinvesterare med kriminella skatter.

Vad tycker du om FSC-ordförandens varning? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link