5 saker att titta på i Bitcoin den här veckan

5 saker att titta på i Bitcoin den här veckan

Bitcoin Sverige
april 19, 2021 by Bitcoinera
6
Bitcoin (BTC) börjar en ny vecka och går tillbaka till $ 60.000 när chocken efter en helgkurs i priset avtar. Efter att ha sjunkit till så lågt som $ 52 000 i en snabb sälj-off-händelse, har Bitcoin tillbringat de senaste två dagarna långsamt återhämtat sina förluster. Vad kommer härnäst? Cointelegraph presenterar fem faktorer att tänka
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvMzQyOGJjOTUtMWZmYS00ZmVhLTg0ZTgtYWUzYWIyMTczZjA5LmpwZw.jpg


Bitcoin (BTC) börjar en ny vecka och går tillbaka till $ 60.000 när chocken efter en helgkurs i priset avtar.

Efter att ha sjunkit till så lågt som $ 52 000 i en snabb sälj-off-händelse, har Bitcoin tillbringat de senaste två dagarna långsamt återhämtat sina förluster. Vad kommer härnäst?

Cointelegraph presenterar fem faktorer att tänka på när en ny handelsvecka börjar och kryptovalutahållare över hela linjen sjuksköter sina sår.

Lager baserade på “endast upp” på kort sikt

Makrobilden är ganska stabil i Asien och Europa, med de amerikanska marknaderna ännu inte öppna.

En blandad bild hälsade investerare vid det öppna, men volatiliteten har i stort sett varit frånvarande, med endast olja som visar tecken på mer uttalad svaghet.

Som sådan kan liten inverkan på Bitcoin förväntas av aktieflyttningar – dessa prognoser kommer att fortsätta bygga på rekordhöjder under de kommande veckorna.

Russel Chesler, chef för investeringar och kapitalmarknader vid den australiska filialen för den kryptovänliga investeringsförvaltaren VanEck, fångade stämningen i en anteckning som citerades av Bloomberg.

“Vår nuvarande uppfattning är att med korta räntor som kommer att förbli låga på medellång sikt och vår förväntan att resultatet kommer att fortsätta öka är det osannolikt att höjningen av de långa räntorna kommer att utlösa ett aktiemarknadsfall.” han skrev.

Coronavirusproblem kvarstår fortfarande trots att aktiens obevekliga stigning är högre, med fler rapporterade officiella fall förra veckan än någonsin tidigare över hela världen.

Ekonomiska svar fortsätter att variera, med ett lapptäcke av öppningar och stängningar som kännetecknar ländernas senaste försök att kontrollera utbrottet.

Bitcoin återhämtar sig från krasch till 52 000 dollar

I Bitcoin-cirklar förblir naturligtvis den viktigaste konversationspunkten helgens händelser, som såg en plötslig kaskad av försäljning, som skickade BTC / USD ner med $ 7000 på några minuter.

Studsade på strax över 52 000 dollar och kraschade flera liknande händelser i år, och Bitcoin lyckades återfå cirka 50% av sin förlorade mark inom några timmar.

BTC / USD 1-timmars ljusdiagram (Bitstamp). Källa: TradingView

Svaren delas emellertid mellan de som anser att volatiliteten är “business as usual” och mer konservativa röster som kräver tid på den senaste bull run.

Som Cointelegraph rapporterade fokuserar misstankarna på en kinesisk maktavstängning som drabbade hashfrekvensen, liksom ryktet om rättsliga åtgärder från USA: s tillsynsmyndigheter mot namnlösa finansinstitut relaterade till penningtvätt.

I sin egen sammanfattning av vad som hände framhöll den populära statistikern Willy Woo både Kina och skitsamma rörelser av terminsinvesterare som bidrog till förlusterna.

“Vi såg just den enskilt största nedgången av gruv hashfrekvensen på en dag sedan nov 2017. Hashhastigheten i nätverket halverades i stort sett, vilket orsakade kaos i BTC-priset när det kraschade”, sade han berättade Twitter-följare.

I ett tecken på att framtiden skulle kunna se en fräsch, uppåtriktad upprepa, upprepade Woo ”återställningen” i ett kedjemätvärde, SOPR, som visar att långsiktiga investerare sannolikt snart kommer att sluta sälja helt.

”SOPR-mätvärdet i kedjan nära en fullständig återställning. En klassisk köp dip-signal, tillade han.

”Enkelt uttryckt slutför vinstintag från långsiktiga investerare, mycket liten säljkraft kvar såvida inte investerare vill sälja med förlust från ingångspriset. Osannolikt på en tjurmarknad. ”

Grundläggande poäng högre

Det är inte bara SOPR – en hel rad Bitcoin-nätverksindikatorer och grundläggande faktorer driver tjurarna, även om BTC / USD förblir under till och med februarihöga på 58 300 $.

För Woo och andra är det särskilt viktigt att överföra medel till investerare som traditionellt har slagit, inte sålt – ett annat klassiskt drag av Bitcoins uppgång de senaste månaderna.

Ändringsdiagram för Bitcoin-flytande leverans som visar överföringar till starka händer. Källa: Willy Woo / Twitter

”Allvarliga innehavare med starka hand köper detta dopp. Under de senaste 24 timmarna blev över 200 000 Bitcoin illikvida, ett 3-årigt rekord, ”medarbetare William Clemente Lagt till Söndag.

“Denna illikvida ökning av utbudet är inte bara bara doppköpare utan säljhistoria, utan delvis ackumulering från 5-6 månader sedan, varav dessa plånböcker precis har passerat” illikvida “tröskeln för detta mått.”

Slutligen har cirka 13,5% av det totala tillgängliga Bitcoin-utbudet varit aktivt över $ 53 000, något som Woo säger bekräftar sin status som en biljon dollar tillgång. Vid cirka 53 800 dollar blir Bitcoins marknadsvärde till 1 biljon dollar.

”Detta dopp hände medan enastående antal nya användare anländer till nätverket per dag. Det har skett en tillströmning från detaljhandeln de senaste 2-3 veckorna, ”noterade Woo dessutom, med totala plånboksnummer närmare 10 miljoner.

Svårigheter tar hand om gruvarbetare

En närmare titt på hashfrekvensen, som vid ett tillfälle sjönk nästan hälften, visar att en återhämtning i linje med priset pågår.

Enligt grova uppskattningar från on-chain övervakningsresurs Blockchain är Bitcoin-nätverkets hash-hastighet redan över 150 exahash per sekund, efter att ha brutit igenom 200 EH / s-barriären för första gången i historien förra veckan.

Bitcoin hash-diagram. Källa: Blockchain

Gruvarbetare som lämnar nätverket på grund av strömproblem leder till att Bitcoins nätverksproblem minskar för att stimulera fler att komma online.

Ytterligare bekräftelse på att helgens utgåva var helt tillfälligt kommer från svårighetsprognoser – om två veckors tid, när den nästa justeras, kommer svårigheten att bara sjunka med cirka 4%, ett blygsamt drag som ännu kan avbrytas när gruvarbetare återvänder.

Denna balans mellan hashfrekvensen och svårigheten är utan tvekan den viktigaste aspekten av Bitcoin, en som gör att den kan styra sig själv och bevara säkerhet och funktionalitet oavsett plötsliga händelser som påverkar nätverksdeltagare.

Kinesiska centralbanken berömmer Bitcoin och stablecoins

I en annan oförutsedd händelse som förmodligen ännu inte uppskattas fullt ut av marknaden, har Kina gett kryptokurrency en oöverträffad stämpel av godkännande som ett “investeringsalternativ.”

På en konferens som anordnades av CNBC, bröt Li Bo, biträdande guvernör för People’s Bank of China, led för att validera både Bitcoin och stablecoins.

“Vi betraktar Bitcoin och stablecoin som kryptotillgångar … Det här är investeringsalternativ”, sa han.

Kommentarerna är överraskande, trots att Kina är ett centrum för Bitcoin-gruvaktivitet har Kina haft ett helt förbud mot handel och handel med kryptovalutor sedan september 2017.

”Varje land som förbjuder Bitcoin upphäver så småningom detta förbud. Du kan helt enkelt inte vara konkurrenskraftig i 2000-talets ekonomi utan den, ”Charles Edwards, grundare av värdepappersföretaget Capriole, svarade.

”Kina spelar 4D-schack. De senaste tre dagarna har gjort det klart att de fortfarande dominerar den globala gruvdriften. Långsamt, långsamt sedan på en gång. ”

Marknaden reagerade knappt på denna högnivåbekräftelse av Bitcoins långsiktiga potential. I skrivande stund svävar Bitcoin fortfarande på $ 57.000, men ännu inte se en attack av välbekanta motståndsnivåer.